Start-up konferenciát és versenyt rendez az IVSZ

forrás: Prím Online, 2013. március 20. 09:13

2013. április 11-én az Akvárium Klubban rendezik meg az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége) első Start-up konferenciáját és a hozzá kapcsolódó versenyt. A Szövetség célja, hogy lehetőséget kínáljon minden érdeklődőnek a tájékozódásra, valamint a bátrabb és ígéretes vállalkozásoknak egy komoly szakmai bizottság előtti bemutatkozásra, és értékes nyereményekre. A konferencián kerül sor a Telenor Fedezd fel ma a holnap megoldásait! pályázatának díjátadójára is.

Ingyen tudást kapnak a fiatalok a konferencián
A konferencia keretein belül a start-up cégek különböző fázisainak gyakorlati kérdései kerülnek megvitatásra panelbeszélgetések formájában valamint felvezető előadást tart Dr. Cséfalvay Zoltán államtitkár. Az esemény fővédnöke Szőke Márton az Indextools alapítója. A panelbeszélgetések első részében a külföldi akcelerátor programok tapasztalatiról és lehetőségeiről lesz szó, majd a magyar start-up fejlesztői programokról fognak beszélgetni a résztvevők. Hegyi Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársa a Gazella programot ismerteti, de bemutatkoznak majd befektetői angyalok is. Délután a fejlődésben már előrébb tartó cégek cserélhetnek tapasztalatot a tőkebevonáson már sikeresen keresztül ment cégekkel. A kerekasztal körül Nanushka, a WebCam Laboratory, THX games, Multipass és a Gravity képviselői foglalnak majd helyet.

Délután pedig jönnek az igazán nagy nevek, akiknek történetét már mindenki ismerheti, azonban jó tanácsaikkal a mai napig nagyban tudják segíteni a mostani reménységek életét. A start-up rocksztárok kerekasztal résztvevői: Anka Márton (LogMeIn), Fehér Gyula (Ustream), Szőke Márton (volt Indextools), Somlai-Fischer Ádám (Prezi.com).

A jövőbeli lehetőségeikért versenyeznek
A megmérettetés során a jelentkezők közül előzetesen kiválasztott öt start-up cég vagy projekt a konferencián bemutatkozhat a legfontosabb magyar befektetők előtt, amelyre előzetesen a zsűri tagjai készítik fel. A nyertes pedig – a magyar befektetők előtti bemutatkozáson túl – repülőjegyet és „priority check-int” kap a májusi Berlinben megrendezésre kerülő Seedcamp befektetői interjújára (Seedcamp investment interview), illetve az utazást megelőzően hetente egy mentori felkészítő foglalkozásban is részesül az IVSZ mentorainak segítségével. A nyertesnek járó díjat Záboji B. Péter, a European Entrepreneurship Foundation alapítója adja át, akinek közreműködésével és főszervezői tevékenységével 2012-ben először érkezett Magyarországra a Seedcamp.

A zsűri tagjai: Bruckner Zoltán (Primus Capital), Brückner Gergely (Figyelő), Józsa Szabolcs (CIT, szakmai szervezőpartner), Szőke Márton (aktív befektető, angel investor) és Vinnai Balázs (IND Group)

A konferencia programja: http://ivsz.hu/startup

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50