Nemi élet helyett Facebook?

Elkészült hazánk nagy Facebook kutatása

Czipperer Dia, 2013. november 12. 12:56

Az ArvaliCom kutatásából kiderül, hogy nem létszükség a magyarok számára a Facebook, sokan úgy nyilatkoztak, meglennének nélküle. Ennek ellenére a felhasználók 88%-a napi szinten használja az oldalt, van, aki még a szex helyett is ezt választja.

Egy hazai kutatás segít eligazodni a Facebook dzsungelében. Számos nemzetközi felmérést olvashatunk, ám kis hazánk közösségi média (és kimondottan a facebookozási szokásokról) vajmi kevés információval rendelkezünk.

 

A hazai eredmények cáfolni látszanak azt, hogy az emberek vándorolnának el az oldalról. Nálunk ugyanis növekedett a Facebookon eltöltött idő (45%), és további 40%-é pedig nem változott. Igaz, akad, aki csökkenteni szeretné jelenlétét az oldalon, hiszen túl sokat lóg rajta: 40% alkalmanként és átlagosan egy óránál többet tölt az oldalon. Nagy részük azonban (80%) úgy véli, hogy a jövőben is ugyanennyit szeretne az oldalon tölteni.

 

 

Hiába ezek az eredmények, arra kérdésre, hogy el tudnák-e képzelni Facebook nélkül az életüket, 55% válaszolta azt, hogy minden további nélkül. Ám itt is jelen van egy erősen függő réteg, 3,6% be is vallotta ezt (nagyjából 170 ezer felhasználó), valamint 14,3% arról is nyíltan beszélt, hogy akadt már olyan eset, amikor szex helyett a közösségi oldalt választotta, 6%-nál pedig rendszeresen dominál az utóbbi.

 

Még tombol a like-láz

A Facebookon jelenlévő oldalak iránti érdeklődés nem csökkent, továbbra is szeretnek like-olni az emberek. A felhasználók 34% több mint 50 oldalt kedvelt már. Ugyanakkor egyre kevesebben vesznek részt nyereményjátékokban, 80% már kevesebb alkalommal vagy csak nagyon ritkán él ezekkel.

 

A hirdetések

 

Meglepő, de a Facebookon jelen lévő hirdetések nem zavarják a felhasználók többségét (64%), a maradék érzi már soknak.

 

A Facebook a legnagyobb hazai médiummá nőtte ki magát igen intenzív, napi szintű használat mellett. A kapcsolattartó eszközként indult rendszer mára a vállalatok és márkák arculati tőkéjének fontos építőköve lett. A Facebook a rajongókkal történő közvetlen kommunikációs lehetőség mellett olyan célzási és kereskedelmi potenciált is rejt magában, amelyekről korábban álmodni sem mertünk volna”, állítja Karvalics Attila, a kutatást végző ArvaliCom ügyvezető igazgatója.

 

Az emberek hisznek benne

 

Megkérdezték a felhasználókat arról is, milyen jövőt jósolnak az oldalnak. És bár 26% szerint egy új szereplő kiszorítja majd a nyeregből, 75% mégis bízik abban, hogy a Facebook mindent túlél, és a kihívók nem fogják megtörni uralmát.

 

A Facebook ereje

 

A használat a párkapcsolatokban is okozhat gondokat. Több kapcsolatban voltak már feszültségek ezen a téren (15%), és 3%-nál szakításhoz is vezetett. A megkérdezettek 36%-a gondolja, hogy párja nem lép be az oldalára, 33% pedig nem tud róla.

 

Az idegesítő dolgok

 

Sokakat idegesítenek az oldalon a különböző játékfelkérések, aminek többen hangot is adnak az üzenőfalon, ám a kutatás szerint nem ez az, ami legjobban idegesíti a felhasználókat. A gyakran posztoló ismerősök (25%), a nyereményjátékok (35%) és hirdetések (53%) állnak az első három helyen. Az idézetek követik őket a sorban 20%-kal, majd az állatok (115) és babák (8%) zavarják még a felhasználókat.

 

Bővülő mobiljelenlét

 

A felhasználók egyharmada táblagépről vagy mobilról használja az oldalt. Sajnos erről további részleteket nem derített ki a kutatás.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A spanyol energiaparkokban is a Smart-Ex 03–5G okostelefon digitalizálja a kommunikációt

A Cepsa, Spanyolország egyik legnagyobb integrált energiavállalata, két energiaparkot üzemeltet Dél-Spanyolországban. Az üzemek alkalmazottai évek óta a Pepperl+Fuchs termékekre támaszkodnak, hogy kommunikáljanak egymással és dokumentálják a napi feladatokat, például a karbantartást. Az 5G bevezetése új szabványokat teremtett a rendelkezésre állás, a hálózati lefedettség és a késleltetés tekintetében, lehetőséget teremtve arra, hogy a meglévő Smart-Ex 02 készletet fokozatosan cseréljék le a Pepperl+Fuchs gyújtószikramentes Smart-Ex 03 5G okostelefonjaira.

2024. május 30. 14:11

Antimikrobiális üvegport fejlesztett ki az LG

Az LG Electronics (LG) fejlett anyagokkal foglalkozó üzletága PuroTec néven egy új antimikrobiális üvegport vezetett be. Az innovatív anyagot a termékhigiénia megőrzésének céljából tervezték, és felhasználása igen sokrétű.

2024. május 30. 12:44

Naperőművel és energiatárolóval bővül a Ganz tápiószelei gyártelepe

Készen állnak a bekötésre a napelemek a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. tápiószelei gyártelepén felépített 2 MVA névleges teljesítményű naperőműparkban. A 4040 darab szolár panel telepítését a budaörsi Forest-Vill Kft. végezte el, amely a fejlesztés következő ütemében egy, az erőműhöz tartozó energiatárolót fog a helyszínen telepíteni. A beruházás várhatóan 2024 végéig fejeződik be, melynek köszönhetően a tápiószelei gyáregység energiaszükségletének jelentős részét megújuló energiaforrásból előállított áram szolgáltatja majd.

2024. május 30. 11:20

A Sandberg komolyan gondolja a gaminget!

Manapság a perifériamárkák jelentős része igen nagy hangsúlyt fektet az esport felszerelések fejlesztésére. Így tesz a Sandberg is, arra törekedve, hogy az EsportsEquipment sorozat a remek árú és magas minőségű gaming termékeiről legyen ismert. A vállalat erre a filozófiára erősít rá Stealth Gamer billentyűzetével és legújabb BossBlaster gaming headsetével is.

2024. május 30. 09:49

Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 20:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52