Coin – egy kártya mind helyett

Czipperer Dia, 2013. november 18. 13:45

A Coin egy normál kártyaméretű újdonság, amely minden létező kártyát helyettesít, vagyis az összes használatban lévő kártya egyetlen helyre sűríthető vele.

Egy új találmány nem mindennapi lehetőséget kínál a felhasználóknak. Nem kell számos kártyát maguknál tartani, külön irattartóba zsúfolni, keresgélni naphosszat, mire megtaláljuk a megfelelőt. Megvan a megoldás: a Coin. Ez a kártya egy „all-in-one” elven alapuló eszköz, amely ugyanúgy használható, mint bármely másik, és minden használatban lévő kártyát egy helyen tárol – legyen szó hitel-, bank- vagy ajándékkártyáról. 

A tulajdonosnak csak annyi a dolga, hogy a számla adatait feltölti a Coinra, és amikor az aktuális kártyára van szükségük, egyszerűen csak váltani kell köztük. A kártyán található kijelző (ezen látszik a név) és egy gomb, amellyel válthatnak, így egyszerűen és gyorsan kiválaszthatják, mire van szükségük. Az eszköz akkumulátor élettartama két év.

 

A kártyához tartozik egy olvasóeszköz, valamint egy alkalmazás is iOS és Android készülékekhez. Az adatokat úgy lehet rögzíteni a kártyán, hogy az eszközt csatlakoztatják az iPhone vagy Android készülékhez, majd lehúzzák a kártyát, és végül egy képet készítenek róla. A kártya így képes lesz visszaadni a mágnescsík tartalmát úgy, mintha az eredetit használnánk.

 

A biztonság miatt pedig nem kell aggódni, hiszen a kártya automatikusan lezárja magát, ha nem érzi, hogy a telefon a közelben van. Az eszköz ugyanis alacsony energiahasználatú Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál a telefonnal. Mikor ez megszakadt, a Coin kikapcsolja magát. Ezen felül, a két eszköz között zajló kommunikáció is védve van, a kártya 128 bites titkosítással rendelkezik: ez megakadályozza, hogy bárki is hozzáférjen a számla adataihoz.

 

A kártya várhatóan jövő nyáron érkezik, de már előrendelhető egy kampánynak köszönhetően, ahol a listaár feléért, azaz 50 dollárért hozzájuthatnak.

 


 

Forrás: Gizmodo.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Két évtizede az okosotthonok szolgálatában

Húsz évvel ezelőtt mutatta be az Eaton az xComfort RF vezeték nélküli otthonautomatizálási rendszert, amelynek célja, hogy egyszerűbbé és energiahatékonyabbá tegye a világítás, fűtés és árnyékolás vezérlését. Az elmúlt két évtized során a vállalat továbbfejlesztette és bővítette a teljes termékcsaládot, és bevált partnerévé vált az okosotthonok telepítőinek.

2024. április 13. 12:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09