A robotok is legyőzhetők [Videó]

Egy ping-pong meccsen maradt alul a robotkar

Czipperer Dia, 2014. március 12. 14:04

Egy német ping-pong bajnok legyőzött egy robotot Sanghajban.A kínai robotgyártó Kuka vállalat által kifejlesztett robotkar egy játszmában alul maradt.

A robotok sem legyőzhetetlenek. A Kuka által fejlesztett robotkar, az Agilus csúnya vereséget szenvedett a német asztalitenisz bajnoktól. Timo Boll tegnap a robotkar ellen győzedelmeskedett Sanghajban. Sajnos a mérkőzést nem közvetítették élőben, de a Kuka kereskedelmi céllal készített egy videót, amelyben részletek láthatók egy a robotkar és a bajnok közti összecsapásából.

 

Néhol lassított felvételt látunk, a Mashable szerint azért, mert talán a két ellenfél mozgása túl gyors volt ahhoz, hogy normál rögzítés mellett jól látszódjanak az egyes mozzanatok.

 

Úgy tűnik, a bajnok valóban legyőzte a robotot, ám nem biztos, hogy egy folyamatos mérkőzésről van szó vagy egy többrészes játszmáról. A Mashable arról ír, hogy az sem világos teljesen, hogy a robot hogyan követi pontosan a ping-pong labdát, ugyanis a kuka weboldalán nem említenek olyan képérzékelő szenzort, amely az Agilusban található. Ez azt jelentheti, hogy a robot például külső érzékelőt használhatott a labda követésére.

 

Először a robot vezetett 6-0-ra, ám az eredmény végül 11-9 lett a bajnok javára.

 

)

 

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52