50 millió Sharp Plasmacluster technológiájával felszerelt terméket értékesítettek

forrás: Prím Online, 2014. május 28. 17:24

Az első Plasmacluster technológiával rendelkező légtisztító 2000 októberi bemutatása óta, a Sharp szabadalmaztatott légtisztító technológiájával szerelt termékek világszintű eladásai 2013. decemberében elérték az 50 millió készüléket.

Az évek során a Plasmacluster eszközök hatékonysága fokozatosan fejlődött, ahogy a Sharp egyre kompaktabbá tette őket és lehetővé vált, hogy jelentősen magasabb koncentrációjú ionokat bocsássanak ki. Ennek eredményeként népszerűségük folyamatosan növekedett, más iparágakban való elterjedésük is felgyorsult.

 

A Plasmacluster rendszer a Sharp szabadalmaztatott légtisztító technológiája, amely természetes módon, pozitív és negatív ionok kibocsátásával tisztítja a levegőt. A magas fokú biztonságot és megbízható hatékonyságot számos független kutató és minősítő szervezet bizonyította Japánban és más országokban.

 

A Sharp eddig összesen 15 saját termékkategóriájában alkalmazta a Plasmacluster technológiát, többek között légtisztítókban, légkondicionálókban, hűtőszekrényekben, mosógépekben, és hűtőventilátorokban. Ezen túlmenően a technológia bevezetése más üzleti és ipari területeken is egyre növekszik: ez év januárjában a Sharp higiénikus terek energiatakarékos módon történő kialakítására tett új megoldási javaslata egy esettanulmányban öltött testet.

 

A Plasmaclusterrel rendelkező készülékekkel szereltek fel egy halfeldolgozó üzemet, és ezzel elnyerték a japán Természeti Erőforrások és Energia Ügynökség főigazgatójának díját a 2013-as Energiatakarékossági nagydíj program részeként. A technológia közforgalmú, nyilvános helyeken történő használata is bővül, kísérleti jelleggel többek között az Osakai Városi metró Midosuji vonalának járműveit szerelték fel Plasmacluster eszközökkel április 23-tól kezdődően.

 

 

30000-es sorozatú metrószerelvény az osakai városi metró Midosuji vonalán

 

Az elmúlt években a PM2.5 finom részecskék beáramlása, a "sárga por" homokviharok, pollenek és hasonló légszennyező anyagok miatt romló levegőminőség azt eredményezte, hogy kevesebbet nyitunk ablakot, és egyre többet kell küzdeni a beltéri penésszel és a különböző kellemetlen szagokkal. A Plasmacluster technológiával felszerelt légkondicionálók és mosógépek belső felületein és keverő csövekben kialakuló penészgombák elleni hatékonysága bizonyított. 

 

A penészgombák szobába való kibocsátását és ruhákra történő rátapadását szintén csökkenti a technológia. A hűtőszekrényekbe szerelt Plasmacluster technológia csökkenti a hűtőtér belső felületein előforduló kellemetlen szagokat. A Plasmacluster technológia megoldást kínál az olyan azonnali kezelést igénylő problémákra, mint a penészgombák és a kellemetlen szagok, és segítséget nyújt az egészséges életmód kialakításához.

 

Sharp továbbra is jobb életkörülményeket kíván teremteni vásárlóinak a Plasmacluster technológia fejlesztése révén, új termékekbe történő beszerelésével, valamint légtisztító megoldások nyújtásával, amelyek az energiatakarékosságot is szem előtt tartják.

 

Jelenleg forgalmazott, Plasmacluster Ion technológiával felszerelt Sharp termékek: légtisztítók, légkondicionálók, hűtőszekrények, párátlanítók, párásítók, kerámiabetétes termoventilátorok, porszívók, mosógépek, Plasmacluster Ion generátorok, LED világítás, multifunkciós nyomtatók, szépségápolási eszközök, szárítók, ventilátorok, háztartási robotgépek

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Együtt a korszerű oktatásért

Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!” néven futó programban a vállalat az iskolák digitális oktatásának támogatását tűzte ki célul, hogy a gyerekek és a pedagógusok még több korszerű eszközhöz juthassanak. A sikeresen pályázó intézmények összesen 150 tablettel lehetnek gazdagabbak, sőt a modernizáció mellett elfogadásra motiváló mesével és óratervvel is segíti a tanárok munkáját a vállalat. A pályázatok online leadására 2024. július 14-éig van lehetőség.

2024. május 29. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52