50 millió Sharp Plasmacluster technológiájával felszerelt terméket értékesítettek

forrás: Prím Online, 2014. május 28. 17:24

Az első Plasmacluster technológiával rendelkező légtisztító 2000 októberi bemutatása óta, a Sharp szabadalmaztatott légtisztító technológiájával szerelt termékek világszintű eladásai 2013. decemberében elérték az 50 millió készüléket.

Az évek során a Plasmacluster eszközök hatékonysága fokozatosan fejlődött, ahogy a Sharp egyre kompaktabbá tette őket és lehetővé vált, hogy jelentősen magasabb koncentrációjú ionokat bocsássanak ki. Ennek eredményeként népszerűségük folyamatosan növekedett, más iparágakban való elterjedésük is felgyorsult.

 

A Plasmacluster rendszer a Sharp szabadalmaztatott légtisztító technológiája, amely természetes módon, pozitív és negatív ionok kibocsátásával tisztítja a levegőt. A magas fokú biztonságot és megbízható hatékonyságot számos független kutató és minősítő szervezet bizonyította Japánban és más országokban.

 

A Sharp eddig összesen 15 saját termékkategóriájában alkalmazta a Plasmacluster technológiát, többek között légtisztítókban, légkondicionálókban, hűtőszekrényekben, mosógépekben, és hűtőventilátorokban. Ezen túlmenően a technológia bevezetése más üzleti és ipari területeken is egyre növekszik: ez év januárjában a Sharp higiénikus terek energiatakarékos módon történő kialakítására tett új megoldási javaslata egy esettanulmányban öltött testet.

 

A Plasmaclusterrel rendelkező készülékekkel szereltek fel egy halfeldolgozó üzemet, és ezzel elnyerték a japán Természeti Erőforrások és Energia Ügynökség főigazgatójának díját a 2013-as Energiatakarékossági nagydíj program részeként. A technológia közforgalmú, nyilvános helyeken történő használata is bővül, kísérleti jelleggel többek között az Osakai Városi metró Midosuji vonalának járműveit szerelték fel Plasmacluster eszközökkel április 23-tól kezdődően.

 

 

30000-es sorozatú metrószerelvény az osakai városi metró Midosuji vonalán

 

Az elmúlt években a PM2.5 finom részecskék beáramlása, a "sárga por" homokviharok, pollenek és hasonló légszennyező anyagok miatt romló levegőminőség azt eredményezte, hogy kevesebbet nyitunk ablakot, és egyre többet kell küzdeni a beltéri penésszel és a különböző kellemetlen szagokkal. A Plasmacluster technológiával felszerelt légkondicionálók és mosógépek belső felületein és keverő csövekben kialakuló penészgombák elleni hatékonysága bizonyított. 

 

A penészgombák szobába való kibocsátását és ruhákra történő rátapadását szintén csökkenti a technológia. A hűtőszekrényekbe szerelt Plasmacluster technológia csökkenti a hűtőtér belső felületein előforduló kellemetlen szagokat. A Plasmacluster technológia megoldást kínál az olyan azonnali kezelést igénylő problémákra, mint a penészgombák és a kellemetlen szagok, és segítséget nyújt az egészséges életmód kialakításához.

 

Sharp továbbra is jobb életkörülményeket kíván teremteni vásárlóinak a Plasmacluster technológia fejlesztése révén, új termékekbe történő beszerelésével, valamint légtisztító megoldások nyújtásával, amelyek az energiatakarékosságot is szem előtt tartják.

 

Jelenleg forgalmazott, Plasmacluster Ion technológiával felszerelt Sharp termékek: légtisztítók, légkondicionálók, hűtőszekrények, párátlanítók, párásítók, kerámiabetétes termoventilátorok, porszívók, mosógépek, Plasmacluster Ion generátorok, LED világítás, multifunkciós nyomtatók, szépségápolási eszközök, szárítók, ventilátorok, háztartási robotgépek

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09