Rendezte vitatott tartozását korábbi beszállítója felé a BTel

MTI Sajtóadatbank, 2014. június 5. 08:09

A Business Telecom Nyrt. (BTel)rendezte korábbi beszállítója felé vitatott tartozását - közölte a társaság a BÉT honlapján szerdán.

A közlemény szerint azért született a kifizetésről döntés, hogy a szállító által kezdeményezett felszámolási eljárás semmilyen módon ne sérthesse a befektetők és a vállalat érdekét. Ezzel a felszámolási eljárás megszűnt. A BTel jogi lépéseket fontolgat jó hírneve megsértése miatt - írta a társaság. A BTel június 2-án jelentette be, hogy egyik - szerződésben vállalt kötelezettségeit nem teljesítő - beszállító partnere felszámolási eljárást kezdeményezett, s a cég a hiányos teljesítés miatt 2013. november 29-én felmondta az ellenérdekelt beszállítóval a szerződést. "A társaság nem enged a jogtalan nyomásnak, részvényesei érdekét védi azzal, hogy nem teljesített szerződéseket nem fizet ki, ennek érdekében jogi lépéseket tesz. A vitatott összeg a vállalat működése szempontjából marginális" - közölte akkor a BTel. A BTel részvényei a BÉT prémium kategóriában forognak. A 100 forint névértékű papírok záróára június 3-án 821 forint, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1392, a legalacsonyabb 742 forint volt.

 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52