A Nokia új rendszere növeli a vonatok biztonságát és sebességét

Új GSM-R terméket mutatott be a vállalat

forrás: Prím Online, 2014. június 23. 10:06

A Nokia bemutatta továbbfejlesztett Globális Vasúti Mobil Kommunikációs Rendszerét, amely automatikus vonatvezérlést tesz lehetővé, valamint 40%-kal növeli a vasúti szolgáltatók forgalomkezelési képességét.

A Nokia termékportfoliójának továbbfejlesztésével segíti a vasúti üzemeltetőket üzembiztonságuk és hatékonyságuk javításában. A társaság új, automatikus vonatvezérlést elősegítő GSM-R (Globális Vasúti Mobil Kommunikációs Rendszer) termékgenerációja hatékony és megbízható kommunikációs eszközt biztosít a gyorsvasút-üzemeltetők számára a kritikus fontosságú, valósidejű információk közléséhez. Az automatikus vonatvezérlést támogató Nokia GSM-R rendszer segítségével – az üzembiztonság fenntartása mellett – mostantól 40%-kal növekedhet a vasúti szolgáltatók forgalomkezelési képessége.

 

A Nokia legújabb fejlesztésű GSM-R termékei hozzásegítik a vasúti üzemeltetőket az európai vasúti hatóságok által előírt, üzemkritikus hang- és adatkommunikációs követelmények teljesítéséhez. A Nokia, a GSM-R rendszer fő fejlesztőinek egyikeként, most a legmodernebb hardvereszközökön működő, földrajzilag redundáns központi megoldással fejlesztette tovább termékportfólióját.

 

A társaság legújabb fejlesztései között található továbbá az IP átvitellel működő, egyedileg méretezhető rádiósrendszer is, amelynek segítségével csökkenthetők az üzemeltetési költségek, illetve használata által a vasúti szolgáltatók felkészíthetők az LTE-hez hasonló, IP-alapú mobil szélessávú technológiák jövőbeni alkalmazására. Globális Szolgáltatási csoportjának segítségével a Nokia átfogó GSM-R megoldást kínál, amelyek keretében összehangolja a partner termékek és a kulcsrakész szolgáltatások alkalmazását, ideértve a hálózattervezést, projekt kivitelezést és a beszállítók kezeléséhez kapcsolódó szolgáltatásokat.

 

A Nokia GSM-R portfolióját azzal a céllal fejlesztette ki, hogy az iparágon belül a legmagasabb szintű üzembiztonságot és legnagyobb sebességet biztosítsa a vasúton utazók számára, illetve megbízható és hosszú távú támogatást nyújtson a vasúti üzemeltetők részére. A rendszer tökéletesen illeszkedik a vállalat átfogó mobil szélessávú stratégiájához. A Nokia az általa telepített, 20 országban működő és 70 000 km hosszúságú vasútvonalat lefedő 29 GSM-R hálózatával piacvezető ezen a területen.

 

Kép: railway-news.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09