Új Android és egyre több felhasználó a Google háza táján

Czipperer Dia, 2014. június 26. 14:25

Tegnap a Google bemutatta Android operációs rendszerének legújabb verzióját, és természetesen az egyre figyelemreméltóbb számok is előkerültek a Google I/O fejlesztői konferencián.

A napokban már sejthető volt, hogy lehull a lepel a legújabb Androidról, amelyet „L” fantázianévvel illettek, és teljesen új dizájnelemekkel bővült. A vállalat a bejelentés során természetesen a számokról sem feledkezett meg.

 

Büszkén számoltak be arról, hogy egyre növekszik az aktív androidosok tábora. Ez a szám tehát azt tükrözi, mennyire nőtt az aktivitás, nem pedig a tényleges felhasználói számot, hiszen az adatok az elmúlt 30 nap aktivitása alapján készültek. Az adatokból az is kiderült, hogy a felhasználók 93%-a a legújabb Google Play szolgáltatást futtatja telefonján, verziótól függetlenül.

 

Eric Schmidt, a Google az Android statisztikákat elemezve kitért arra, hogy jelenleg az aktivitás 1,5 millió körül mozog, amely tavalyhoz képest növekedést mutat: akkor ez a szám 1,3 millió körül mozgott, múlt hónapban pedig 1,4 millió volt.

 

Kitért arra is, hogy továbbra is jó úton haladnak, hiszen év végén a szállított készülékek száma elérte az 1 milliárdot, amely jelentős növekedés Larry Page vezérigazgató múlt havi 750 ezres bejelentéséhez képest.

 

Sundar Pichai, a Google Android és Chrome részlegének alelnöke arról is beszélt, hogy a teljes Android piac 62%-át a táblagépek teszik ki, és az alkalmazástelepítések száma is jelentősen nőtt: éves szinten 236%-kal.

 

A szakember látványos adatokkal is szolgált az Android rendszert illetően, melyek szerint nagyjából 20 milliárd szöveges üzenetet küldenek el naponta világszerte, 93 millió selfie-t készítenek, 1,5 trillió lépést követnek nyomon, valamint naponta nagyjából 100 milliárdszor ellenőrzik a felhasználók készülékeiket.

 

Íme egy rövid bemutató videó az új Android verzióról, melyről a Kütyü Magazinon olvashattok részletesen.

 

 

Forrás: Engadget.com; Techcrunch.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Sztorik a zsebben: gyermeknapon debütál az NMHH új kiadványa

A gyermekek biztonsága kerül fókuszba május 25-én és 26-án a Városligeti Gyermeknapon. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által szervezett rendezvényen a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) is ott lesz. A korábbi évekhez hasonlóan várhatóan idén is a Biztonságos Internet Sátor lesz az egyik legnépszerűbb helyszín, ahol ezúttal kicsik és nagyok a „Sztorik a zsebben – Történetek a közösségi médiából” című kiadványt is kézbe vehetik.

2024. május 26. 12:04

5 dolog, amit már most könnyen digitalizálhatnánk a munkában

Már régen elmúltak azok az idők, amikor minden szerződést és számlát papír alapon, postai úton kellett eljuttatni a célszemélyhez, és egy ideje már a céges irattárakat is szerverekre cseréltük. A mai napig vannak viszont olyan feladatok, amelyeket manuálisan vagy személyesen végzünk – ahelyett, hogy már elérhető technológiai megoldásokra bíznánk magunkat. Íme öt olyan tevékenység, amit már a jelenleg elérhető eszközökkel is könnyen digitalizálhatnánk a mindennapokban.

2024. május 26. 10:27

Harmadszor is világcsúcs: a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata nyerte Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyét

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és elektromos meghajtású városi kisautó kategóriában. Utóbbiban saját világcsúcsát másodszor megdöntve szerezte meg az első helyet.

2024. május 25. 16:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17