A Nemzeti Mobilfizetési Rendszer első hónapja számokban

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 4. 15:24

Július elsején indult Nemzeti Mobilfizetési Rendszer, amely országosan egységes platformon biztosítja a közterületi mobilparokási szolgáltatást és az autópálya használati díj mobilfizetését. A rendszert üzemeltető Nemzeti Mobilfizetési Zrt. (NMF) rendszerén keresztül  a bevezetést követő első hónapban megközelítőleg 1,2 millió mobilparkolási tranzakció, illetve 123 ezer autópálya matrica, és HU-GO viszonlyati jegy vásárlás valósult meg.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a július 1-től országosan egységes rendszerrel, hat viszonteladó partnere (Vodafone, Telekom, Telenor, Evopay, Mpark, Barion) közreműködésével biztosítja Magyarország valamennyi fizetős közterületi parkolási övezetében a mobilparkolási szolgáltatást, valamint ezen a platformon keresztül az autópálya használati díj mobilfizetését.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. júliusi üzemi statisztikai adatai:

 

- Összes mobilparkolási tranzakció száma (alkalom): 1 184 000

- Össszes parkoló ellenőri lekérdezések száma (alkalom): 1 104 000

- Összes mobilparkolásból származó forgalom (Ft): 506 millió

- Összes autópálya e-matrica és HU-GO viszonylati vásárlások száma (alkalom): 123 ezer

- Összes autópálya e-matrica és HU-GO viszonylati jegy származó forgalom (Ft): 421 millió

  

Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója szerint a rendszer kiválóan vizsgázott elindulásának első hónapjában.  Elmondta, hogy a közel 1,2 millió mobilparkolási és 150 ezer  e-matrica vásárlási tranzakciót jelentősebb, az autósok számára kényelmetlenséget okozó fennakadás nélkül tudták kiszolgálni. „Az állami koordinációval és piaci szereplőkkel megvalósított rendszer eredményeként, Magyarországon kínálati piac valósult meg a mobilparkolás terén, a felhasználók összesen hét szolgáltató közül választhatják ki mobilparkolási szolgáltatójukat, egyúttal az egységes rendszernek köszönhetően átláthatóvá vált az önkormányzatok számára a mobilparkolásból származó bevétel is.”  – nyilatkozta .

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09