Repíti a Business Telecomot az export

MTI Sajtóadatbank, 2014. augusztus 15. 11:21

A Business Telecom Távközlési Nyrt. (BTel) nettó árbevétele 69 százalékkal nőtt az idei év első félévében az előző év hasonló időszakához viszonyítva - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A távközlési szolgáltató első féléves nettó árbevétele 3,02 milliárd forint volt, míg az előző év azonos időszakában 1,78 milliárd. A jelentés szerint a növekedés fő mozgatórugója az exportértékesítés nettó árbevétele, amely 805 millió forinttal nőtt a bázisidőszakhoz képest. A belföldi értékesítés nettó árbevétele 2014 első félévében 24 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakát. A társaság üzemi eredménye 458,7 millió forintról 761,8 millióra emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. A BTel a tárgyidőszakban 163 millió forint adózás előtti eredményt (nyereséget) ért el a tavalyi első félévi 442 millió után.
 

A társaság szolgáltatáscsoportja a 2013-ban saját know-how alapján kifejlesztett XPrime szolgáltatással bővült. Az Xprime 2014. február 1-jén indult Magyarországon. A szolgáltatással az ügyfelek csökkenthetik saját internet-előfizetési díjukat, vagy akár ingyenessé is tehetik azt, cserébe a szolgáltató által szervezett reklámozók (reklámügynökségek) célzott reklámjainak megtekintését vállalják - áll a jelentésben.
 

A BTel 2006 óta nyújt alternatív távközlési szolgáltatóként telefonos hangszolgáltatást, szélessávú internet szolgáltatást, műholdas szolgáltatásokat és egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat önkormányzati, üzleti és magán ügyfelek részére. A társaság működése és bővülése szempontjából jelenleg a mikrohullámú- és műholdas üzletág a meghatározó.
 

A cég papírjai a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában forognak, az elmúlt egy évben legmagasabb áruk 1392, legalacsonyabb 317 forint, csütörtöki záróáruk 520 forint volt.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52