Új irodaépülettel bővül az SAP

forrás: Prím Online, 2014. október 17. 10:13

Új irodaépületet avattak a Graphisoft parkban. Az SAP 120 embernek helyet adó irodáját adták át, melyre azért volt szükség, mert a szoftvercég dolgozóinak száma folyamatosan bővül. hamarosan pedig új szolgáltatási központot építenek Budapesten.

Az SAP éves fórumán is beszámolt jövőbeli terveiről, ahol többek között arról is beszéltek, hogy egy új irodaházat is bérelnek majd, hiszen csak az idei évben 500 főről 600-ra sikerült növelniük a foglalkoztatottak létszámát.

 

Új fejlesztési környezet

 

A szoftverfejlesztők számára az új irodában kialakított ún. „Apphaus” környezet szokatlannak számít a hazai piacon.  Lényege, hogy a kreatív munkát végző szoftverfejlesztők munkakörnyezetüket tetszőlegesen és könnyedén változtathatják át egy adott szituációnak vagy munkamódszernek megfelelően.

 

A most átadott, 1800 nm2-es iroda egyben zászlóshajója kíván lenni az ún. design thinking módszertan magyarországi elterjesztésében. Ezt a problémamegoldási, termékfejlesztési megközelítést több neves külföldi egyetemen oktatják, és az SAP is használja a mindennapi munkájában.

 

Új központ is épül

 

Az SAP Hungary Kft.-nél idei évben a létszámbővülés meghaladta a 20%-ot. Az évet 500 fővel kezdte a szoftvercég, és mára több mint 600, magasan képzett szakembert foglalkoztat a hazai szoftverértékesítés, tanácsadás, oktatás mellett a főként exportpiacra dolgozó támogatási és fejlesztési központjaiban. Ehhez jön majd hozzá egy, hónapokon belül megnyíló európai szolgáltatóközpont.

 

A 2005-ben Budapesten alakult fejlesztési részlegénél mára több mint 250 szakértő dolgozik többek közt a logisztikai megoldások, a vállalati mobilalkalmazások fejlesztésén, a terméklokalizációkon, a hazai, és világpiac számára. A hazai központ a nemzetközi fejlesztési hálózat része.

 

„Az itt fejlesztett megoldásokat a világ minden kontinensén használják már a vállalatok. Az új iroda kreativitást serkentő atmoszférája hozzájárul, hogy vonzóbb munkakörnyezetet tudjunk biztosítani a jövő munkavállalói számára, és még innovatívabb szoftvereket fejlesszünk ügyfeleink számára”  mondta el Markus Hilken, az SAP fejlesztési központjának igazgatója.

Kulcsszavak: munkaerő +céginfó SAP

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra bizalmat kapott a DIMSZ elnöksége

A DIMSZ – az Adatvezérelt Marketing Szövetség – éves közgyűlésén a tagok elfogadták a szervezet beszámolóit és megerősítették a hét elnökségi tag mandátumát.

2024. június 14. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30