MBA alapító az IP Systems új ügyvezetője

forrás: Prím Online, 2015. január 9. 15:37

Dr. Zelei István (48), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem MBA képzésének egyik alapítója lett az energetikai szoftverek fejlesztésével foglalkozó IP Systems Kft. ügyvezető igazgatója. A tavalyi évben svájci és horvát megbízásokat elnyerő cég létszáma 2 év alatt a duplájára nőtt.

Az energetikai üzleti megoldások piacán az IP Systems ma már a kereskedelmi, szállítói, tárolói és termelői vonalon egyaránt rendelkezik referenciával. A több innovációs díjjal jutalmazott cég két évvel ezelőtt hirdette meg nemzetközi terjeszkedési stratégiáját, melynek 2014-ben már rendkívül látványos eredményei voltak. „A horvát gáztároló új informatikai platformjára kiírt pályázat mellett elnyertük az Alpiq 20 országra fókuszáló energiakereskedelmi és kockázatmenedzsment megoldásának kifejlesztését célzó megbízást is. Szakértő csapatunk rendkívül gyorsan bővül, melynek hatékony irányításához e területen komoly referenciákkal rendelkező szakembert kerestünk és találtunk Dr. Zelei István személyében” – mondta Füzi Ákos, az IP Systems alapító-tulajdonosa és vezetője.


Az IP Systems Informatikai Kft.-t 2015. január 1-jétől ügyvezető igazgatóként irányító Dr. Zelei István jelentős iparági tapasztalattal rendelkezik, korábban a Deloitte-nál, az Oracle Hungarynél, a Synergonnál, valamint az S&T-nél töltött be vezető tisztségeket. A menedzser vezetés-szervezésből szerzett egyetemi doktori címet, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem MBA képzésének egyik alapítója. Számos, egyenként is több milliárd forintos projektet vezetett, így például a Magyar Államkincstár Költségvetési Gazdálkodási Rendszerének létrehozását, a Paksi Atomerőmű SAP bevezetését vagy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár EKOP projektjét. Dr. Zelei István nős, 4 gyermek édesapja, korábban feketeöves karatésként válogatott kerettag volt, szabadidejében szívesen síel, kerékpározik és vitorlázik.


A korábbi ügyvezető, Hock Tamás a jövőben az IP Systems fióktelephelyeiért felelős ügyvezető igazgatóként a cég fejlesztőbázisának bővítésén dolgozik. „Biztos vagyok abban, hogy Dr. Zelei István tapasztalata, nyitottsága, erős problémamegoldó képessége hazai partnerkapcsolatainkat és külföldi terjeszkedési céljainkat is hatékonyan támogatja majd, Hock Tamás pedig sikeresen építi majd ki az IP Systems növekedéséhez elengedhetetlen új fejlesztő- és üzemeltetőbázisainkat Magyarországon és reményeink szerint külföldön” – tette hozzá Füzi Ákos.
 

Kulcsszavak: +céginfo IP Systems CIO

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52