Úton a nyereség felé a Motorola

Czipperer Dia, 2015. február 3. 14:12

A tavalyi év utolsó negyedévében rekordszámú, 10 millió okostelefot adott el a Motorola, mellyel jó úton halad afelé, hogy a Lenovo oldalán nyereséges legyen.

A Motorola Mobility legfrissebb pénzügyi eredményei kecsegtető adatokról tanúskodnak. Úgy tűnik, jót tett a vállalatnak, hogy felvásárolta a Lenovo, ugyanis múlt év végén, az utolsó negyedévben (Q4) 10 millió telefont adtak el.

 

A Motorola sikere Indiában kiemelkedőnek számít, ugyanis tavaly február óta több mint 3 millió telefont sikerült eladniuk az országban. A milliós eladási rátához nagyban hozzájárultak a megfizethető mobilok, mint a Moto E és a Moto G.
 

 

Az előző év (2013) mutatóihoz képest jelentős előrelépést tett a vállalat: az adatok szerint 118%-os éves növekedéssel számolhattak a Q4-es időszakban. A Lenovo szerint az ebből befolyt összeg 1,9 milliárd dollár bevételt jelent a vállalatnak, és, ha továbbra is ezt a tendenciát folytatja a Motorola, 4-6 negyedéven belül profitot termelhetnek.

 

A Motorola eladásai kombinálva a Lenovo teljesítményével a vállalatot az Apple és a Samsung után a harmadik legnagyobb okostelefon gyártóvá emelték.

 

Forrás: Übergizmo.com; Kép. cultofandroid.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59