Duális képzés az informatikában - Németországba hívja a fiatalokat az SAP

forrás: Prím Online, 2015. február 13. 13:22

A duális képzést népszerűsíti az SAP szoftvercég új pályázata. A program különlegességét az adja, hogy a nyertesek Németországban szerezhetnek felsőfokú diplomát, a gyakorlatot a világcég központjában szerezhetik meg, miközben a tandíjat és az ösztöndíjat is az SAP állja.

A duális képzés bevett módszer több vezető európai ország oktatási, szakképzési rendszerében, mint pl. Németországban, Svájcban, Ausztriában. Lényege, hogy az oktatás ideje alatt az elméleti, és a gyakorlati tudás megszerzése egyensúlyban van, így a duális képzést elvégzők könnyebben találnak munkát. Magyarországon több mint húsz felsőoktatási intézményben indul el e modell idén ősszel. Az SAP programja színesíteni kívánja a hazai fiataloknak szóló kínálatot.

 A szoftvercég az első diplomájukat megszerezni kívánó fiatalok jelentkezését várja, akik az információtechnológia terén képzelik el a jövőjüket. A pályázat nyertesei a németországi Duale Hoschschule Mannheim intézményében tanulhatnak, a gyakorlati képzésre a közelben fekvő SAP központban kerül sor. A hároméves képzés végén a legújabb tudással lesznek felvértezve a hallgatók, főiskolai (Bsc) diplomával fognak rendelkezni, és magas szintű német nyelvtudásra tesznek szert. A külföldi környezetnek köszönhetően is erősödni fognak a szociális készségeik, és adott esetben munkaajánlatot kaphatnak a szoftvercégtől. A képzés utolsó fázisa az SAP hazai irodájában lesz. Az oktatási költségeket a szoftvercég állja, és emelkedő összegű ösztöndíjra egyaránt számíthatnak a magyar résztvevők.

A programba való jelentkezőktől elvárják a magas szintű angol nyelvtudást, és a jó tanulmányi eredményt. Bővebb információkról, köztük a jelentkezés módjáról itt lehet olvasni.

Újból elindul a Sales Academy


Az SAP-nak nem ez az első, fiatal magyar tehetségeket megszólító programja. Idén is elindítják a pályakezdő diplomásoknak szóló képzésüket. Az ún. Sales Academy program keretében kilenc hónapon keresztül tanítják az értékesítői munka aspektusait, dedikált szenior menedzser foglalkozik a fiatal kolléga fejlődésével, aki betekintést is nyer a mindennapi hazai értékesítői munkába. A tréningprogram egyik legnagyobb vonzereje, hogy a képzés harmada Kaliforniában zajlik a többi küldő ország tehetségeivel közösen. A program végén a legjobban teljesítőket értékesítői pozíció várja az SAP-nál. A költségeket itt is a szoftvercég állja. A Sales Academy pozícióra itt lehet jelentkezni.

A fiatalok fontos szerepet töltenek be a több mint 600 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. növekedésében. Tavaly minden második felvett új munkatársuk 20 és 29 év közötti volt.
 

Kulcsszavak: SAP SAP-hu oktatás

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50