Az Apple a világelső okostelefon gyártó

A Garner listáján az Apple vezet

Czipperer Dia, 2015. március 9. 13:31

A Gartner piackutató cég felmérése szerint jelenleg az Apple az első számú okostelefon gyártó. A cupertinói vállalat a Samsungot is megelőzte.

2014 utolsó negyedévében az Apple állt az első helyen az okostelefon gyártók sorában a Gartner adatai szerint. A vállalat a piackutató cég felmérése alapján a cupertinói cég összesen 74,83 millió készüléket értékesített, szemben a dél-koreai Samsunggal, aki 73,03 millió telefont adott el.

 

Korábban már beszámoltunk hasonló felmérésről. Akkor a Strategy Analytics hasonló mutatóit tettük közzé. A két elemzőcég számadatai közötti különbség abban áll, hogy a Gartner elemzése alapjánt az Apple áll az élen, addig az utóbbi adatai alapján fej-fej mellett halad a két vállalat.

 

Az Apple erősödése nagymértékben köszönhető az új iPhone-ok megjelenésének, melyek a nagykijelzős mobilok sorát gyarapítva kínálnak új alternatívát a fogyasztóknak. Közben pedig a Samsung közel 10%-ot veszített részesedéséből a piacon.

 

A dél-koreai techóriás már egy ideje küzd a csökkenő profittal és piaci részesedéssel, amely egyre inkább az Apple-nek kedvez, hiszen a vállalat már át is vette a vezetést az eladások tekintetében. A dobogó harmadik fokára a Lenovo állhatott fel, negyedik a Huawei, ötödik pedig a Xiaomi a Gartner listáján.

 

Forrás: GSMArena.com; Kép: themalaysianinsider.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59