Az Argus és a Check Point szövetsége az autó hackerek ellen

forrás: Prím Online, 2016. február 2. 09:59

Az autóiparban a cyber biztonság területén úttörő szerepet játszó Argus Cyber Security Ltd. és a Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), a világ legnagyobb „pure-play” biztonságtechnikai vállalatának együttműködése nyomán jelentősen csökkeni fog a hálózatba kötött gépjárművek biztonsági fenyegetettsége. 

„Az Argus célja a biztonsággal és a személyes adatok, információk védelmével kapcsolatos kompromisszumok nélkül biztosítani az autók hálózatba csatlakozását,” - mondta Yoni Heilbronn, az Argus Cyber Security marketingért felelős elnök-helyettese. „A világ vezető cyber biztonsági vállalatával való partneri együttműködés hangsúlyozza az Argus ez irányú elkötelezettségét. Vállalatunk innovatív, gépjárművekbe épített behatolás védelmi szolgáltatásai, valamint a Check Pointnak a biztonságos hálózati kapcsolódások terén bizonyított egyedülálló szakértelme alapján olyan közös megoldásokat tudunk kínálni, melyek megoldást kínálnak az autóipar jelen és jövőbeni cyber biztonsági igényeire.”

 

Az Argusnak a járművekbe épített cyber biztonsági rendszere, az Intrusion Detection and Prevention System (IDPS – behatolásvédelmi rendszer), integrálva a Check Point Capsule biztonságos csatlakozási megoldásával csökkenti a hálózatba kötött járművek ellen irányuló cyber támadások, azaz autó hackelések számát. 

 

Az autó hackelés egyre több gondot okoz a hálózatba kötött autók számára. A támadások sikere függ az adott jármú gyártójától és közvetlen (Tier-1) beszállítójának biztonsági intézkedéseitől. Az autógyártók az integrált megoldás bevezetésével élvezhetik a cyber támadások valós idejű beazonosításából és kivédéséből származó előnyöket, melyek alapja a járműn belüli és a külső kommunikáció elemzése.

 

„Az internethez csatlakozó telematikai és infotainment rendszerek a cyber bűnözők legújabb terepeivé váltak,” - mondta Alan Kantor, a Check Point üzletfejelsztésért felelős elnök-helyettese. „Az Argus-szal együttműködve a Check Point az autók cyber biztonságára is kiterjeszti iparágvezető technológiáját, ezzel egy holisztikus, felhő-alapú megközelítést kialakítva az Internet of Things jelenség nyomán kialakuló új üzleti modellekkel kapcsolatos fenyegetések kivédése terén.”

 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental abroncsa megnyerte a német Auto Zeitung autógumi tesztjét is

Az Auto Zeitung német autós magazin szerkesztői legutóbbi nyári gumiabroncs-tesztjükben a Continental PremiumContact 7-et nevezték meg a „ragyogó győztesnek" (24/7. szám). Mind a vizes, mind a száraz vezetési teszteken a legmagasabb pontszámot érte el. A lap szakértői a 225/45 R 17-es méretben kilenc gumiabroncsot vizsgáltak egy BMW 120i-n, összesen 13 kritériumot szem előtt tartva. Európai, ázsiai és amerikai abroncsmárkák termékeit mérték fel.

2024. április 3. 11:37

Az ABB E-mobility a SMART márkájú villanyautót vásárlók otthonában kínál járműtöltési megoldást

A járművezetők régóta élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a járművüket már a vásárlás helyszínén testre szabhatják. Az új, prémium kategóriás, intelligens, teljesen elektromos hajtású SMART autómárkával ezt a választási lehetőséget és rugalmasságot most az otthoni töltő telepítésére is kiterjeszthetik, és az ABB E-mobility által nyújtott otthoni fulfillment (rendelésteljesítési) szolgáltatásnak köszönhetően könnyedén megszervezhetik a telepítést.

2024. március 25. 10:28

Átadták Magyarország legnagyobb autótöltő állomását

A Metrodom, a Smart Digital és a KIA  közös Metrodom IN/Charge esemény keretében adta át Magyarország eddigi legnagyobb autótöltő állomását a Metrodom River mélygarázsában. A lakópark több ütemben fejlesztett töltési infrastruktúrája összesen 336 EV autó töltésére lesz képes világviszonylatban is kiemelkedő technológiai teljesítménnyel.

2024. március 23. 13:55

Erősödő partnerség a BMW-vel

Az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar csatlakozásával bővült a BMW és a Debreceni Egyetem közötti stratégiai együttműködési megállapodás. A szerződésmódosítást kedden írták alá az egyetem és az autógyár vezetői.

2024. március 21. 14:43

A Continental nyári gumiabroncsa elnyerte az Auto Bild legjobb értékelését

A Continental PremiumContact 7 abroncsa „Példás" minősítést nyert el a német Auto Bild szaklap által legutóbb közzétett teszten (24/03/07. szám), melyen 54 másik nyári autógumit vizsgáltak. A 205/55 R 16 méretű nyári modelleket egy VW Golf VIII-on tesztelték. Az Auto Bild szerkesztői értékelésükben a következőket írták a PremiumContact 7-ről: „Prémium futófelületi mintázat, példaértékű teljesítmény vizes és száraz úton egyaránt, a legrövidebb vizes és száraz féktávolság, jó futásteljesítmény". A Continental Uniroyal márkájú RainSport 5 abroncsa „kielégítő” minősítést kapott a vizes időjárási körülmények között tanúsított tulajdonságainak köszönhetően.

2024. március 19. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09