Valós üzleti problémák az Év Esetoldója versenyen

forrás: Prím Online, 2016. április 29. 20:41

Április 29-én a Vialto Consulting, a Magyar Telekom és a Case Solvers közös szervezésében került megrendezésre az Év Esetoldója Verseny döntője, ahol a legtehetségesebb diákok mérkőztek meg egymással és kerestek választ a Telekom üzleti kihívásaira, amelyet szakértő zsűri előtt prezentáltak. 

Az immáron harmadik alkalommal megrendezett esemény célja, hogy valós üzleti problémák elé állítsa az üzleti szakok hallgatóit. A versenyen nem csak saját ismereteiket és tapasztalataikat bővíthették a hallgatók, hanem az ország legjobbjaival mérhették össze tudásukat. 

 

A verseny döntője előtt az érdeklődők a „Szexi munkahely vs. versenyistálló?” című kerekasztal-beszélgetésen vehettek részt, ahol bárki a jelenlévők soraiból kérdezhetett a téma szakértőitől. A résztvevők Somorjai Éva, a Magyar Telekom humánerőforrás vezérigazgató-helyettese, Dr. Czakó Erzsébet, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója és a Vállalatgazdaságtan Intézet igazgatója, Ábrahám Zsolt a Case Solvers ügyvezetője, Maklári István a MasterCard Advisors tanácsadó cég regionális vezetője, valamint Nemes Orsolya Y-generációs szakértő tapasztalatait, tanácsait és a jövőre néző kilátásait ismerhették meg.

 

 „Minél hamarabb, annál könnyebb” – összegezte a Case Solvers a fiatal egyetemisták körében végzett kutatásuk eredményét, amelynek témája az ambiciózus, tanácsadásban elhelyezkedni kívánó fiatalok fejlődési pályája volt. Az üzleti hallgatók már az egyetemi pályájuk elején tudatosan képzik önmagukat, előadásokon, tréningeken vesznek részt, hogy fejlesszék a munkaerő piac elvárt készségeiket és képességeiket.

 

Az esemény szervezői – Magyar Telekom, Vialto Consulting és Case Solvers – kiemelt hangsúly helyeznek a diákok és a fiatal munkavállalók képzésére. Ahogy változnak a munkaerőpiaci feltételek, jelennek meg új munkakörök és állások, úgy szükséges a munkáltatóknak is reagálni a képzési és fejlesztési technikákra a felsőoktatásban és a vállalaton belül egyaránt. 

 

A Magyar Telekom ezért kiemelten fontosnak tartja a fiatal munkavállalók képzését és fejlesztését, mind gyakornoki programján, mind az ehhez hasonló esetoldó versenyeken keresztül. „A Telekomnál 15 éve működik gyakornoki program. Gyakorlatilag minden hazai felsőoktatási intézményből várják a diákokat, köztük kiemelten a leendő informatikusokat. Jelenleg több mint 10 főiskoláról és egyetemről vannak gyakornokaink, a Telekomnál és a T-Systemsnél összesen 450-500-an.” - mondta el Somorjai Éva. Kiemelt jelentősége van így a fiatalok integrálásának, gyakori feladatként jelenik így meg különböző korcsoportok munkájának összehangolása: „A közel 8000 fős vállalatnál 4 generáció munkavállalói dolgoznak együtt, köztük egyre jelentősebb az Y generáció tagjainak száma, így a generációk elvárásainak, elkötelezésének menedzselése a mindennapi feladatok egyike.” – értékelte Somorjai Éva. 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

10 NASA találmány, melyek ma már hétköznapinak számítanak

Morzsaporszívó, babatápszer, láthatatlan fogszabályzó. Ma már hétköznapinak számító eszközök, melyekről nem is gondolnánk, hogy a világ legnagyobb űrügynöksége, a NASA áll kifejlesztésük mögött. A National Geographic összegyűjtött 10 olyan forradalmi találmányt, melyet a kezdetekben az űrkutatásban használtak, de később gyökeresen alakították át az emberek életét.

2024. április 15. 16:21

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09