A Fujitsu negyedik éve az élmezőnyben a Gartner felmérése szerint

forrás: Prím Online, 2016. július 13. 11:48

A Fujitsu immár a negyedik éve a „vezetők” szegmensében szerepel az adatközpont-outsourcing és a közmű-jellegű infrastruktúra szolgáltatások európai piacáról készített Gartner Magic Quadrant mátrixban. Ebben az évben a japán vállalat vállalati digitalizációt segítő platformja a MetaArc hozta meg a Fujitsu számára az előkelő helyezést.

A Magic Quadrant felmérésben az áhított „vezető” státus megszerzéséhez a Gartner megfogalmazása szerint a szállítónak „jól kell teljesítenie aktuálisan kitűzött jövőképe megvalósítása terén, és stabil pozícióval kell rendelkeznie a jövőre nézve”. A Fujitsu jövőképe az emberközpontú intelligens társadalom megteremtése, amelyben a társadalmi és az üzleti innovációt az infokommunikációs technológia intelligens használata mozdítja előre. E jövőkép megvalósításának alapját a Fujitsu menedzselt infrastruktúra szolgáltatásai, azon belül az adatközponti és a felhőtechnológiák képezik.

 

Conway Kosi, a Fujitsu EMEIA-régió menedzselt infrastruktúra szolgáltatásokért felelős vezetője elmondta: „Nagy elismerés számunkra, hogy a Gartner szerint a Fujitsu negyedik éve őrzi ‘vezető’ pozícióját, ami jól tükrözi a digitális átalakulás és a hibrid IT-üzemeltetés megvalósítására fordított kiemelt figyelmünket. Ügyfeleink kritikus üzleti működésének támogatása mellett az adatközponti és infrastruktúra szolgáltatásokra koncentrálunk. Ezek a növekedés ösztönzésében is fontos szerepet játszanak azzal, hogy segítenek megteremteni a megbízható és a gyors IT egyensúlyát. A besorolással a Gartner a MetaArc digitális üzleti platform fejlesztését célzó folyamatos beruházásainkat is elismeri – ez volt az egyik tényező, amely továbbra is ‘vezető’ státust biztosított számunkra a Magic Quadrant mátrixban.” 

 

 

A Fujitsu MetaArc platformmal a vállalatok magabiztosan digitalizálhatják működésüket, hasznosítva a big data, a nagyvállalati mobilitás és a dolgok internetje által kínált, fontos digitális képességeket. A MetaArc segítségével el tudják érni a hibrid IT-környezet kialakításához szükséges kritikus egyensúlyt: kiaknázhatják a felhőalapú digitális megoldások által biztosított lehetőségeket az innováció ösztönzésére, ugyanakkor az üzleti működésük alapját képező, hibatűrő, hagyományos rendszereket is karbantarthatják és modernizálhatják. 

 

A Gartner a MetaArc platform fontos elemének számító Fujitsu K5 felhőszolgáltatást is értékelte. Ezzel a szolgáltatással az ügyfelek az elérhető maximális értéket hozhatják ki meglévő IT-infrastruktúra beruházásaikból a digitális megoldásokra való átállás közben. A K5 ötvözi egymással a Fujitsu kiterjedt felhőmegoldás-/szolgáltatásfejlesztési tapasztalatait és a nyílt forráskódú technológiákat – létrehozva ezzel a piacon jelenleg elérhető legnyitottabb, legkompatibilisebb és legreagálókészebb nagyvállalati felhőplatformot.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17