IFA 2017: Új Samsung technológiák a jövő szolgálatában

A Samsung a mesteri kialakításra, az okos összekapcsolhatóságra és a lehetetlen leküzdésére koncentrál új termékeivel és szolgáltatásaival

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 31. 13:55

A Samsung a Berlinben megrendezett IFA 2017 kiállításon mutatja be legújabb fogyasztási cikkeit és innovatív technológiáit, amelyek lehetővé teszik, hogy amit ma még lehetetlennek hiszünk, az holnap már természetes legyen. A berlini Tempodromban tartott sajtótájékoztatóján a Samsung hangsúlyozta, hogy termékei szakszerű kialakítására és összekapcsolhatóságára, valamint azokra az együttműködésekre koncentrál, amelyek segítenek meghatározni az új sztenderdeket.

 „A Samsung innovációit a felhasználók ihlették azzal a céllal, hogy az új termékek, azonnal különbséget jelentsenek – mondta David Lowes, a Samsung Európai marketingigazgatója. – Az innováció a szakszerű kialakításon, az összekapcsolhatóságon alapszik. Ahogy a technológia egyre nagyobb szerepet játszik a mindennapjainkban, olyan termékeket és szolgáltatásokat hozunk létre, amelyek igazodnak a vásárlókhoz, és meghatározzák, mit jelent majd számukra a természetes fogalma a jövőben.” 

 

Új sztenderdek a vizuális megjelenítésben 

A Samsung azt tervezi, hogy a QLED termékcsaládot is szélesebb körben elérhetővé teszi Európában, és tovább erősíti vezető pozícióját a prémium televíziók piacán. Az ívelt Q8C televízió sík verzióját, a Q8F modellt Európában 55 és 65 colos változatban fogják bemutatni. Ez a modell része lesz a legnagyobb európai televíziós termékcsaládnak, amely összesen 14 ívelt és sík QLED tévéből áll a 49 colos mérettől az ultranagy 88 colos méretig. Emellett, annak érdekében, hogy még tovább erősítse a prémium QLED TV-termékcsaládját, és hogy növelje HDR 10+ technológiával gyártott termékei számát, a Samsung partnerséget kötött a Panasonic és a 20th Century Fox vállalatokkal is. A következő hónapokban a Samsung kiterjeszti partnerségét hollywoodi stúdiókkal, tartalomszolgáltatókkal és videójáték-gyártókkal való együttműködésekre is. 

 

 

A Samsung bemutatta a világ legnagyobb QLED gaming monitorát is, a 49 colos, 178 fokos ultraszéles betekintési szöggel rendelkező CHG90 monitort. A CHG90 monitor teljes és lenyűgöző gaming látványt kínál, kiterjesztve a gaming monitorok vizuális kapacitását anélkül, hogy gyorsaságuk a sebességük rovására menne.

 

Innovatív háztartási eszközök

A Samsung QuickDrive technológiája a felére csökkenti a mosási időt, miközben az energiafelhasználás is 20 százalékkal csökken, a mosás hatékonyságának romlása nélkül. Az egyedi Q-Drum mosógépdob két elemből áll: magából a fő dobból, valamint annak hátuljában egy tőle függetlenül forgó lemezből. Szemben a hagyományos mosógépekkel, amelyek fel és le mozgatják a ruhát a mosás során, a QuickDrive bevezet egy előre-hátra mozgatást is a programba. Ez a megoldás kettős erőhatást jelent, ami a gyorsabb és alaposabb mosás mellett kíméletesebben is bánik a ruhákkal, hogy azok a mosás után lágyak és szennyeződésmentesek legyenek.

 

A Samsung a 2015-ös IFA-n bemutatta innovatív AddWash megoldását, amely lehetővé teszi, hogy akár a mosási program elindítását követően is hozzá lehessen adni újabb ruhákat a mosáshoz. A QuickDrive ezt az innovációt még egy lépéssel továbbfejleszti, így a kényelem és teljesítmény új szintjét kínálja. Ez a típusú technológia pontosan az, ami a Samsung szerint végül át fogja alakítani azt, amit a „hétköznapiról” gondolunk.

 

A Samsung az IFA 2017 szakkiállításon bemutatta POWERstick PRO vezeték nélküli porszívóját is. Kiemelkedő tisztítási képességet nyújtva a POWERstick PRO nagy teljesítményt, könnyű karbantartást és hosszú élettartamú akkumulátort biztosít. Piacvezető 150 wattos szívóteljesítménnyel és a hagyományos akkumulátorok kétszeresének megfelelő, 40 perces üzemidővel rendelkezik, így akkumulátorának élettartama akár öt év is lehet. Továbbá Flex Handle nyele akár 50 fokig is dönthető, így a felhasználók nehezen elérhető helyeket is könnyedén tudnak takarítani vele.

 

 

Okos összekapcsolhatóság

Az IFA 2017 kiállításon a Samsung három új viselhető okoseszközt leplezett le. A sokoldalú Gear Sport okosóra biztosítja mindazt a funkcionalitást, amit a felhasználók manapság elvárnak egy fitnesz kütyütől: telis-tele van olyan funkciókkal, amelyeket azon felhasználók hasznosítanak, akik nem húznak éles határt a hétköznapi életük és a wellness közé. Így a Gear Sport a beépített GPS-en kívül futásintenzitást mérő és táplálkozást nyomon követő funkciókkal is rendelkezik.

 

A Gear Sporttal a Samsung összes IoT-képes eszköze irányítható, így egy PowerPoint prezentáció során vagy a Gear VR irányításakor távirányítóként szolgálhat, de a Samsung Pay alkalmazáson keresztül, az NFC-képes variánssal akár fizethetünk is.

 

 

A Samsung emellett bemutatta a Gear Fit2 Pro-t, a fejlett GPS fitnesz karkötőt. Nem számít, hogy terepen vagy vízben vagyunk, a gyönyörűen ívelt 1,5 colos Super AMOLED kijelzős eszköz képes nyomon követni számos aktivitásunkat. Annak érdekében, hogy a készülék az úszás során is maximálisan kihasználható legyen, a Samsung partnerségre lépett a Speedoval és közösen létrehozták a Speedo első, viselhető okoseszközre tervezett applikációját, a Speedo On-t, amely alkalmas bármely, medencében végzett gyakorlat nyomon követésére. A Speedo alkalmazással minden mérhető, a csapások számától kezdve a tempóig, sőt, még a karcsapások típusa is nyomon követhető az 5ATM tanúsítvánnyal rendelkező Gear Sport és Gear Fit2 Pro okoseszközökön.

 

A Spotify-jal együttműködve a Samsung az eszközökön keresztül hozzáférést biztosít a felhasználók számára a teljes zenei kínálathoz még akkor is, ha offline üzemmódban vannak vagy éppen otthon felejtették a telefonjukat, az UnderArmourral létrejött kollaborációnak köszönhetően pedig egyedi alkalmazáscsomagokhoz férhetnek hozzá. A Samsung IFA 2018 kiállításon bemutatott viselhető okoseszközeinek sorát a Gear IconX 2018 vezeték nélküli fülhallgató teszi teljessé.

 

Vezető szerep az IoT (Internet of Things) technológiák szabványosításában; Konvergencia a HARMAN vállalattal

A Samsung az Open Connectivity Foundation (OCF) gyémántfokozatú tagjaként vezető szerepet vállal a globális IoT technológiák szabványosításában. Az iparágon belül a Samsung az első, aki az OCF tanúsítványát megkapta okos tévéi, Family Hub hűtőszekrénye és légkondicionálói számára, valamint ezt a minősítést az év során ki szándékozik terjeszteni az összes háztartási készülékére is. 

 

Az OCF tanúsítvány nyílt kompatibilitást tesz lehetővé a tagvállalatok különböző termékei között. A Samsung mellett több mint 390 vállalat csatlakozott az OCF-hez, és három év alatt 20 milliárd IoT terméket szinkronizáltak az OCF szabványával.

 

A Samsung folyamatos együttműködésének köszönhetően a HARMAN vállalattal a Samsung immár globális vezető szerepet tölt be a kapcsolódó autótechnológiában, a világon több mint 50 millió autót láttak el a HARMAN és a Samsung technológiával.

 

Az együttműködés fókuszában olyan hang- és képi élmények megalkotása áll, amelyeket nem sokkal ezelőtt még lehetetlennek hittek. A Samsung új HDR LED moziképernyője például több mint 10 méter képátlójú, így páratlan képminőséget nyújt és a HARMAN Professional Solutions, illetve a Samsung AudioLab hangtechnikájának köszönhetően szinte életre kel. A Samsung és a HARMAN hatékony párosának célja, hogy újraértelmezze a mobilitást és a szórakoztatást, és az újdonságot hétköznapivá tegye. 

 

Az IFA 2017 kiállításon a Samsung standját a City Cube Berlin 2. emeletén szeptember 1. és 6. között találják meg. 

Kulcsszavak: IFA 2017 Samsung

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újra a megszokott mederben a FoxPost, levonult a szökőárszerű terhelés

A FoxPost felszámolta azt a Maglódon felállított ideiglenes csomagautomatát, amely az elmúlt hetek rendkívüli terheléshullámának kezelésére szolgált, egyidejűleg megszüntették a további rendkívüli intézkedéseket is. A döntésre azért került sor, mert a probléma megszűnt és a működés ismét a szokott mederben folyik. Ezzel egyidőben a vállalat több száz új csomagautomata telepítésébe kezdett országszerte.

2024. május 19. 14:40

Még mindig rengeteg ügyfél bankol ezzel a világelső, de drága magyar találmánnyal

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2024. februári adatai szerint a számlavezetés során a bankok felé kifizetett díjak 15 százalékát teszik ki az SMS szolgáltatások. Bár a jegybank nyolcezer forint közelébe becsülte az SMS-ekre fordított éves átlagos ügyfélköltséget, a BiztosDöntés.hu szerint ez a költség még ennél nagyobb is lehet. Pedig ma már a legtöbb banknál létezik erre egy ingyenes alternatíva, melyre könnyen át lehet állni.

2024. május 19. 12:34

Újabb régiós szolgáltató központot hoz Budapestre a Schneider Electric

Budapesten hozza létre új, Europe Services Hub elnevezésű szolgáltató központját a Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat. A tervek szerint 2025-re 100 fősre bővülő csapat az európai országokban dolgozó helyi stábokkal együttműködve az egész kontinenst lefedi majd a magyar fővárosból.

2024. május 19. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59