Az Ericsson Ipar 4.0 technológiákat támogató megoldást vezet be

forrás: Prím Online, 2019. április 11. 13:58

Az Ericsson a Hannover Messén, a legnagyobb európai ipari vásáron mutatta be az Ericsson Industry Connect terméket, mely egy egyszerűen használható celluláris megoldás a felgyorsuló Ipar 4.0 átalakulás támogatására.

Az Ericsson Industry Connect segítségével a kommunikációs szolgáltatók dedikált mobil-hálózatokat kínálhatnak ipari ügyfeleiknek a 4G/LTE technológiára alapozva, de egyenes utat biztosítva az 5G hálózatokra való átállás esetén is..

 

A dedikált celluláris kapcsolódási megoldás kifejezetten ipari környezetekben, gyárakban és raktárokban biztosít megbízható lefedettséget magas eszközsűrűség és tervezhető késleltetés mellett. Az informatikai (IT) és üzemeltetési (OT) szakemberek számára egyszerűen kezelhető hálózatfelügyelettel rendelkező megoldás a celluláris technológia gyors bevezethetőségét hivatott biztosítani a gyárak és raktárak számára.

 

Az iparági elvárásoknak megfelelő vezeték nélküli kapcsolattal az Ericsson Industry Connect innovatív Ipar 4.0 felhasználási eseteket támogathat. A kidolgozott példák között olyan esetek szerepelnek, mint egy digitális ikren - azaz egy fizikai egyed valós idejű digitális másolatán - alapuló biztonsági ellenőrzés rendkívül nagy számú érzékelő alkalmazása mellett; a dolgozók által használt ember-gép interfészek (HMI) számára kiadott utasítások mobilitásának biztosítása; ütközésmegelőzés és távvezérlés önvezető járművekhez; vagy a kollaboratív robottechnológiák bevezetése automatizált tevékenységekhez.

 

 

„Az Ericsson Industry Connect alapját az a tervezési elgondolás adja, hogy az ipari ügyfelek sebességgel, megbízhatósággal és biztonsággal kapcsolatos követelményeit egyszerű telepíthetőséggel és kezelhetőséggel kombinálva kell teljesíteni, - mondta el Åsa Tamsons, az Ericsson üzleti technológiákért és új üzleti tevékenységekért felelős alelnöke. - Ezzel a termékkel a vállalatok automatizálási és üzemeltetési hatékonyságukat rendkívül rövid idő alatt emelhetik magasabb szintre. Az Industry Connect egy egyszerűen skálázható megoldással egészíti ki a szolgáltatók vállalati kínálatát. Az Ericsson Industry Connect fokozza a mobilmegoldások jelentőségét az ipari kapcsolatok gyorsan növekvő szegmensében.”

 

A Scania, a svéd közlekedési megoldás szállító már meg is valósította az Ericsson Industry Connect megoldást svédországi intelligens gyártástechnológiai laboratóriumában. 

 

Roger Hartonen, a Scania Csoport ipari informatikáért felelős vezetője a következőket mondta: „Az ipari környezetünkben a kiváló minőségű, gyors és biztonságos kapcsolat napjainkban elengedhetetlen számunkra. Az Ericsson Industry Connect biztosítja azt a megbízható vezeték nélküli kapcsolatot, amely lehetővé teszi, hogy rugalmasan kezeljük a gyártást. A Scania-nál a gyártási folyamataink terén végzett folyamatos innovációval segítjük a fenntartható közlekedés irányába történő elmozdulást.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17