Elstartolt a Green Fox Academy részidős programozóképzése

forrás: Prím Online, 2019. október 16. 11:44

Tegnap este elindult a Green Fox Academy első részidős programozóképzése. Az új kurzus munka mellett is elvégezhető, a moduláris felépítésnek köszönhetően azoknak is lehetőséget ad az alapok elsajátítására, akik meglévő állásukhoz szereznének programozó ismereteket. A Burning Glass Technologies és az Oracle Academy elemzése szerint egyre több az olyan hibrid pozíció, ahol tech tudásra is szükség van.  

Az informatikushiány évek óta komoly problémát jelent a munkaerőpiacon, ráadásul a digitalizáció terjedésével egyre több iparágban van szükség a programozói tudásra. Ezen a helyzeten enyhítenek a programozó bootcampek, köztük a Green Fox Academy, amelyek intenzív kurzusok indításával segítik a karrierváltást azoknak, akik IT területen szeretnének elhelyezkedni. “Az intenzív, 4,5 hónapos képzésünkre az elmúlt 4 évben már több mint 800-an iratkoztak be csak Magyarországon. Ugyanakkor sok olyan érdeklődő van, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy a képzés idejére feladják a  munkájukat, vagy éppen a meglévő állásukhoz van szükségük alap programozói készségekre. Az ő igényeikhez igazodva dolgoztuk ki munka mellett is elvégezhető részidős képzésünket. Az ötlet már régen megfogalmazódott, nagyon jó érzés, hogy több hónapos előkészítés után tegnap este el is indítottuk az első osztályunkat” - mondta el Baráth Barbara, a Green Fox Academy ügyvezetője. A kurzus három modulból épül fel, a hallgatók végigmehetnek a teljes képzésen, de arra is lehetőségük van, hogy egy-egy modult végezzenek el, így alap programozói készségekre tegyenek szert.  

 

Egyre több a hibrid állás

A  Burning Glass Technologies és az Oracle Academy ‘Rebooting Jobs: How Computer Science Skills Spread in the Job Market.’ kutatása szerint egyre több az olyan hibrid pozíció, amely több különböző területhez kapcsolódó készséget igényel. Az Egyesült Államokban végzett elemzés szerint a leggyorsabban fejlődő szektorokban kínált állások közel kétharmada valamilyen programozói ismeretet is megkövetel. Így többek között a marketing, adatelemzés és gyártás területén is sok pozícióhoz van szükség digitális skillekre. “Az automatizáció, big data, AI terjedésével itthon is megfigyelhető ez a trend, többek között ehhez igazodva alakítottuk ki részidős képzésünk struktúráját. Ugyanakkor, ha valaki mind a három modult elvégzi, az kezdő programozóként IT területen is el fog tudni helyezkedni” - mutatott rá Kökény Tamás, a Green Fox Academy oktatásért felelős társalapítója.

 

A részidős képzés az állásban lévők életritmusához igazodik 

A tegnap elstarolt kurzus hallgatói minden héten egy hétköznap estét, valamint egy hétvégi napot töltenek az oktatóközpontban. A részidős program időbeosztásában tér el a Green Fox Academy intenzív képzésétől, a kiválasztási folyamat, a tananyag, az oktatási módszertan ugyanakkor megegyezik azzal.  “Azok, akik mind a  három modult elvégzik, ugyanúgy csak a Green Fox falai között több mint 700 kontaktórát töltenek bent. Emellett az intenzív képzésünkhöz hasonlóan a programozás mellett az egyik pszichológusunk vezetésével soft skill tréningeken is fejlesztjük a  hallgatóinkat” - meséli Kökény Tamás. Az első két modul 16-16 hétig tart, míg az utolsó, projekt fázis várhatóan 32 hét. Azoknak, akik a teljes képzésen végigmennek, a nappali kurzushoz hasonlóan a Green Fox elhelyezkedési garanciát is nyújt. A szuperintenzív és a részidős képzések azonos tananyagának köszönhetően a hallgatóknak arra is lehetősége van, hogy egy-egy modul elvégzése után becsatlakozzanak az intenzív képzésre. Az első évfolyam ugyan már elstartolt, de az érdeklődők már jelentkezhetnek a következő évfolyamra.

 

 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Stanford Egyetem professzora szerint példaértékű a Széchenyi-egyetem és az ipar együttműködése

Nagyra értékeli a Széchenyi István Egyetem elmúlt években megvalósult fejlődését dr. Glenn Tiffert, az amerikai Stanford Egyetem Hoover Intézetének professzora, aki az ellátási láncok biztonságossá tételéről tartott telt házas előadást a Győri Innovációs Parkban április 9-én. A kutató szerint az intézmény példaértékűen működik együtt az ipari szereplőkkel, segítve a hallgatók gyakorlatorientált képzését.

2024. április 16. 13:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09