Vodafone: technológiánkkal továbbra is Magyarország szolgálatában

forrás: Prím Online, 2020. március 23. 18:29

A Vodafone Magyarország ötpontos tervet készített arról, hogy miként segíti Magyarországot a koronavírus miatt kialakult helyzetben. A szolgáltató a vészhelyzet elrendelése óta folyamatosan alakítja ki azokat a szolgáltatásokat és kedvezményeket, amelyekkel a lakosságot, a vállalkozásokat és a hatóságokat szeretné támogatni a következő időszakban.

A világ többi részéhez hasonlóan Magyarország is nagy kihívással néz szembe az új koronavírus terjedésével. „Az embereknek az otthonukban kell maradniuk és távolról kell ellátniuk a feladataikat – legyen szó akár munkáról, akár tanulásról. Ez egy nehéz időszak, mi pedig azon dolgozunk, hogy minden tőlünk telhető módon támogassuk Magyarországot. Célunk, hogy a technológiánk segítségével segítsük a hatóságokat a világjárvány elleni küzdelemben, ügyfeleinket a szeretteikkel való kapcsolattartásban, valamint a vállalkozásokat a távoli munkavégzés zökkenőmentes működtetésében. Ezen célokat szem előtt tartva állítottuk össze ötpontos tervünket a koronavírus járvány negatív hatásainak csökkentésére. Szeretnénk minden kollégánk nevében megköszönni az egészségügyi és hatósági dolgozók kritikus és kitartó munkáját, amivel segítik a lakosságot a mostani nehéz időszakban. ” – mondta el Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója.

 

1. Hálózatok szolgáltatási színvonalának fenntartása

Kiemelt fontosságú a hálózatok szolgáltatásminőségének fenntartása, ezzel biztosítva az alapvető internetes hozzáférést és kommunikációt, beleértve az otthonmaradottak távoli munkavégzését, tanulását, szeretteikkel való kapcsolattartását és szórakozását.

 

A szolgáltató mindent megtesz a hálózati minőség fenntartásáért. A hálózatok használata jelentősen megnőtt az elmúlt napokban, és arra számítunk, hogy ez a tendencia folytatódni fog. A Vodafone Magyarország extra kapacitást adott a vezetékes, szélessávú és mobilhálózataihoz az ügyfelek megnövekedett igényeinek kielégítésére, illetve bővítette VPN-képességét annak érdekében, hogy munkavállalóinak zavartalan munkakörülményeket biztosítson az otthoni munkavégzéshez.

 

A Vodafone Magyarország folyamatos kapcsolatban van a hatóságokkal annak érdekében, hogy a szolgáltatás minősége és a hálózat ne kerüljön veszélybe. 

 

A kritikus szolgáltatásokat nyújtó beszállítóinkkal folyamatos kapcsolatban vannak a szakembereink, így a lehető legmagasabb szintű átláthatóságot sikerült elérni az ellátási lánc állapotát illetően. Az ellátási lánc helyzete általánosságban jó, és a beszállítóinkkal folytatott megbeszélések szerint a következő néhány hónapban is megvalósul a hálózati, számítástechnikai és terminálberendezések leszállítása. A kritikus szolgáltatásokat nyújtó beszállítók ismertették saját üzletfolytonossági stratégiájukat a Vodafone-nal, mindemellett Ők is fokozott figyelemmel követik az eseményeket.

 

2. Megfelelő hálózati kapacitás és szolgáltatások biztosítása a legfontosabb állami feladatok ellátásához

A Vodafone Magyarország az egészségügyi szolgálatok számára is szeretne minden támogatást felkínálni, így a szolgáltató kész a kórházak számára további hálózati kapacitást és szolgáltatásokat nyújtani.

 

Az iskolák bezárása miatt a Vodafone Magyarország szeretné megkönnyíteni a tanárok és a diákok életét. Ennek érdekében a legfontosabb oktatási forrásokat tartalmazó weboldalakat és applikációkat (például: mozaweb.hu, oktatas.hu, nkp.hu, videotanar.hu, ekreta.hu) adathasználat nélkül teszi elérhetővé az ügyfelek számára.  A részletekről kérjük honlapunkon tájékozódjanak.

 

Szintén adatkeret használata nélkül lesz elérhető a Vodafone Magyarország Alapítvány, Vodafone Apptár androidos applikációja, ahol több száz ingyenesen letölthető, tanulást segítő (digitális oktatás bevezetéséhez szükséges útmutatók, videók, kurzusok) program található. Ezek szűrhetők tantárgy, évfolyam és kompetencia szerint, illetve használhatók mobiltelefonon és tableten egyaránt.

 

Emellett pedig ingyenesen érhető el a Vodafone Alapítvány 30 órás akkreditált E-skola elnevezésű e-learning képzése, amely szintén nagy segítséget jelenthet a jelenlegi helyzetben a pedagógusok számára a digitális oktatásra való átállásban.

 

A központi adománygyűjtés érdekében a Vodafone hálózatából is elérhető a 1357-es adománygyűjtő vonal.

 

 

3. Az információ hatékony eljuttatása a lakossághoz

A szolgáltató létrehozott egy külön weboldalt, amely tartalmazza a különleges helyzethez és a speciális szolgáltatásokhoz kapcsolódó összes információt (https://www.vodafone.hu/informacio). Emellett a Vodafone Magyarország közösségi média csatornáin folyamatosan tesz közzé tartalmakat az egészségügyi helyzettel és a digitális oktatással kapcsolatban, ezáltal fontos információkhoz juttatva a lakosságot.

 

4. Az otthoni élet és munka megkönnyítése, valamint az ellátási láncban lévő kis- és mikrovállalkozások támogatása

Természetes, hogy egy ilyen helyzetben az emberek több adatot használnak információszerzésre, kapcsolattartásra, illetve otthoni munkavégzésre és tanulásra. Ezek támogatása érdekében a szolgáltató +15GB adatkeretet biztosít minden lakossági ügyfelének a következő három hónapra 5GB-os havi ciklusokban. Az extra adatkeretet a My Vodafone applikáción keresztül tudják aktiválni a havidíjas és feltöltőkártyás ügyfelek. Az általános ügyintézésre továbbra is a My Vodafone applikációt javasolja a szolgáltató a hatékonysági és biztonsági szempontokat szem előtt tartva a következő időszakban. Az extra adat természetesen a UPC mobil ügyfeleknek is elérhető, számukra automatikusan bekapcsolta a Vodafone Magyarország a kedvezményt.

 

Annak érdekében, hogy az otthon töltött időszakot kényelmesebbé tegye a családoknak, az extra mobilnet mellett a Vodafone Magyarország minden otthoni digitális TV előfizetéssel rendelkező ügyfele számára elérhetővé tette a Premium TV és a FilmBox Pro csomagban lévő csatornákat április 30-ig. A Premium TV csatornák UPC TV előfizetéssel érhetőek el, míg a FilmBox Pro csomag UPC és Vodafone TV előfizetéssel is. Az oktatási anyagok elérhetősége érdekében a Vodafone Magyarország az m5 TV csatornával bővítette analóg csatornakínálatát.

 

A szolgáltató felfüggesztette továbbá a kötelező adategyeztetést, ennek elmulasztása miatt senkinek sem fogják kikapcsolni az igénybe vett szolgáltatást.

 

A vállalkozások támogatása érdekében a Vodafone Magyarország vállalati és hivatali ügyfelei 3 hónapon át összesen 15GB díjmentes kiegészítő adatot igényelhetnek minden, már adattal rendelkező hangalapú előfizetésre, illetve most hűségszerződés nélkül – akár 1 hónap időtartamra is – válthatnak magasabb adatopcióra kedvezményes áron. Emellett az otthoni munkavégzés hatására megnövekedett adatforgalom miatt lehetőségük van a sávszélesség soron kívüli bővítésére a meglevő bérelt vonali szolgáltatások esetében.

 

A mikro- és kisvállalkozással rendelkező beszállítói számára az anyagi nehézségek enyhítése érdekében 60-ról 15 napra rövidíti számlafizetési idejét a Vodafone Magyarország.

 

5. A kormányzati analitika javítása, beleértve az emberek érintett területeken belüli mozgásának jobb megértését

A szolgáltató folyamatosan kapcsolatban áll a hatóságokkal és teljesíti a jogszabályok szerinti adatszolgáltatási kötelezettségét. A Vodafone felkészült a célzott sürgősségi hívás és SMS-szolgáltatás biztosítására, ha ezt a hatóságok szükségesnek ítélik meg.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Mesterséges intelligenciával készítik össze az Unilever B2C webshopjának rendeléseit

Közel 800 cikkszámot kezel, illetve mesterséges intelligenciával ellátott eszközökkel végzi a komissiózási feladatokat a Waberer’s Csoport leányvállalata, a WSZL az Unilever Magyarország Unishop elnevezésű B2C webshopjában. Az új megbízásnak köszönhetően a Waberer’s eddigi tevékenysége bővült és egy 14.500 négyzetméteres raktári terület kezelése mellett immár az Unishop raktárlogisztikai és fullfilment kiszolgálását is végzi. 

2024. április 17. 14:50

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09