Nonprofit szervezeteket is támogat a Microsoft a hatékony távmunkában

forrás: Prím Online, 2020. április 7. 10:25

A hatékony távoli munkavégzésnek most mindennél fontosabb szerepe van. A Microsoft olyan nemzetközi és nonprofit szervezetek partnere, amelyek a frontvonalban teljesítenek szolgálatot. A vállalat számos lehetőséget tett elérhetővé számukra, hogy segíthesse őket létfontosságú küldetésük megvalósításában, alkalmazottjaik és önkénteseik támogatásában.

 

Távmunka Microsoft Teams segítségével

Az alkalmazottak és önkéntesek közötti gördülékeny kapcsolattartás a nonprofit szervezet működésének egyik alapvető mozgatórugója. Egy olyan váratlan helyzet, mint amilyen a világjárvány, komoly kihívás elé állítja a közjóért dolgozó szervezeteket. Ilyen esetben létfontosságú, hogy a szervezeten belüli együttműködés továbbra is működőképes maradjon, sőt, a munkavégzés hatékonyabb legyen.

 

A Microsoft Teams a Microsoftnak az együttműködést elősegítő alkalmazása, amelynek segítségével a szervezet gondoskodhat az önkéntesek és alkalmazottak együttműködéséről. Benne egy helyen válik elérhetővé a csoport összes kommunikációja: munkahelyi csevegés, video-értekezletek, fájl tárolás. A Teams a Microsoft365 része. Amennyiben egy nonprofit szervezet rendelkezik MS365 licensszel, ez magában foglalja a Teams-t is. A Microsoft Tech for Social Impact programon belül számos ingyenes és kedvezményes szoftver érhető el minden méretű nonprofit szervezet számára, többek között Office 365 Business Essentials, Microsoft 365 Business, és Office 365 E1 a nagyobb szervezeteknek. Ezekhez a szoftverekhez Magyarországon a Civiltech programon keresztül lehet hozzájutni. A CivilTech Informatikai Adományozó Program a NIOK Alapítvány és a TechSoup partnerségének keretében valósul meg, ők egyben a Microsoft hivatalos partnerei a szoftverek nonprofit szervezetekhez való eljuttatásában.

 

 

Office 365 E1 önkénteseknek

Mostantól 6 hónapon keresztül az Office 365 E1 a nonprofit szervezetek alkalmazottai mellett önkéntesei számára is ingyenesen hozzáférhető. Az Office 365 E1 magában foglalja nem csak a Teams-t, de lehetővé teszi az e-mailezést, fáljmegosztást, és sok minden mást is. Ez a lehetőség kifejezetten olyan szervezetek számára jött létre, akiknek nélkülözhetetlen, hogy a COVID-19 járvány miatt kialakult távoli munkakörnyezetekben önkénteseik továbbra is gördülékenyen tarthassák egymással a kapcsolatot.

 

Az ajánlatok igénybevételéhez vegye fel a kapcsolatot Microsoft partnerével vagy értékesítési képviselőjével. Amennyiben nincs Microsoft partnere, lépjen kapcsolatba a Microsofttal a TSITeamsForAll@microsoft.com e-mail címen, akik segítenek az elindulásban.

 

Hasznos források a hatékony működéshez

A Microsoft számos tréning anyagot ajánl azoknak, akik profi módon szeretnének átállni a távoli munkavégzésre. A szervezet legfontosabb teendőit egy webinárium segíthet rendszerezni. A Microsoft partere, a TechSoup olyan tréning sorozatot indított, amiben a távmunkára való átállással kapcsolatos hasznos információkhoz lehet hozzájutni. A teljes tréning nem csak a Teams használatát mutatja be, de kitér olyan lehetőségekre is, mint az adatok okos tárolása vagy a helyes biztonsági beállítások. Ha csak a Teams használatában szeretne elmélyedni, akkor erre is van lehetőség. A Microsoft Teams bevezetésében hasznos segítséget nyújtanak azok az útmutatók és leírások, ahol pontokba szedve olvashatjuk a teendőket, ha pedig könnyen és gyorsan szeretnénk megtanulni az alapvető funkciókat, több gyorstalpaló tréning közül is válogathatunk. Egy kifejezetten erre a célra létrehozott csatornán további Teams tréningek és hasznos tippek érhetőek el, de egy egyszerű folyamatábra is hasznos lehet az alapvető működés megértésben.

 

A folyamat automatizációs megoldások kedvelői számára a Microsoft olyan új sablonokat hozott létre az alacsony kódolású alkalmazástervezési felületén, a PowerApps-ben, amelyek segíthetnek a folyamatos változások és a kríziskommunikációs feladatok hatékony menedzselésében. Ezen kívül elérhetővé vált egy olyan chatbot is, ami kifejezetten a kríziskommunikációban lehet hasznos.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális Agrártájoló: rekordszámú kiállító várta a jelen és a jövő agrárszakembereit

A győri Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán rendezték az idei Digitális Agrártájolót, a térség egyik legfontosabb agráreseményét. A kiállítók között a szektor legjelentősebb piaci szereplői, valamint az egyetem kutatási és oktatási egységei is megtalálhatók voltak. A program célja, hogy a jövő fiatal agrárgenerációja megismerje és alkalmazni tudja a digitalizációra és a precíziós gazdálkodásra épülő megoldásokat az élelmiszer-előállítás teljes folyamatában.

2024. április 14. 13:51

Mit tehet a vasút a fenntarthatóbb turizmusért?

A MÁV-START szervezésében rendezték meg az Európai Vasúti és Pályahálózat-működtetők Közössége (CER) CEO Coalition idei rendezvényt, amely a tagvállalati vezetők közös munkájának legfőbb eseménye. 

2024. április 14. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09