A Fujitsu Qumulo megoldásával több petabájtnyi strukturálatlan adat kezelhető

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 9. 10:53

A Fujitsu frissen bevezetett, új tárolómegoldása szoftveresen vezérelt tárolótechnológiával segít a vállalatoknak kezelni a több adatközpontban és a felhőben elosztott, több petabájtnyi adattömeget. A Qumulo forradalmi platformja napjaink legfejlettebb fájladat-kezelési és -hozzáférési megoldása, amely új szolgáltatások és alkalmazások kialakítására nyújt lehetőséget a kiterjedt nagyvállalati tárolókörnyezetben.

A vállalatok kezdik felismerni, milyen értékes lehetőséget kínál számukra, ha több forrás adatait elemezve próbálják felpörgetni az üzletet. A strukturálatlan adatok keletkezése és hasznosítása számos folyamatban játszik kulcsszerepet, például a diagnosztikai képalkotás, a modellezés, a szimuláció, a LIDAR, a térinformatika, a génszekvenálás és a videókészítés területén. A nagy mennyiségű fájladat kezelése ugyanakkor kihívásokkal teli feladat, különösen, ha az adatok el vannak osztva a hálózat pereme (IoT-eszközöktől érkező adatok), a helyben telepített rendszerek és a felhő között. 

 

A Qumulo fájlrendszere akár granuláris szinten is valós időben láthatóvá teszi, skálázza és kontrollálja a helyben telepített rendszerek és a felhő adatait, támogatva ezzel az egyszerű rendszerkonfigurálást és teljesítménymenedzsmentet. 

 

A strukturálatlan adatok kézben tartása 

A kifejezetten az adatközpontot, a nyilvános és a privátfelhőt is magában foglaló hibrid környezetekhez tervezett Qumulo platform az adatkonszolidáció érdekében többféle tárolóprotokollt támogat, és lehetővé teszi a felhasználók számára az információk megosztását. Egyszerűsíti az adatkezelést az osztott környezetben, és elősegíti a strukturálatlan adattömeg kiszámíthatatlan növekedésének követését, valamint az egyre több alkalmazás részéről jelentkező adatigények teljesítését a felhőben és azon kívül. 

 

„Gyakran hallani, hogy az adat az új arany” – jelentette ki Olivier Delachapelle, a Fujitsu európai termékértékesítési vezetője. „Ez kétségkívül így van, de ahhoz, hogy az adatnak bármilyen értéke legyen, először ki kell bányászni, majd kezelni és finomítani kell a több petabájtnyi strukturálatlan adatot. A Qumulo megoldásával a Fujitsu egyéni igényekre szabott, nagy teljesítményű információtárat kínál ehhez a feladathoz. A korlátlanul skálázható rendszerrel az ügyfelek az adattömeget gyorsan feldolgozva juthatnak hozzá a már valóban értékes aranyrögökhöz.” 

 

„A szervezeteknek olyan fájladatkezelő platformra van szükségük, amely skálázhatóság, teljesítmény és felhőképességek szempontjából is kielégíti a strukturálatlan adatkörnyezet támasztotta igényeket. A Qumulo örömmel lép partnerkapcsolatra a Fujitsuval, hogy vele együtt támogassa az ügyfelek zökkenőmentes átállását az eredményes működést gyorsító és a költségek kézben tartását segítő, modern infrastruktúrára” – tette hozzá Thore Rabe, a Qumulo alelnöke és EMEA-régióbeli igazgatója. 

 

 

A Qumulo megoldása fontos szerepet játszik a Fujitsu adatvezérelt átalakulási stratégiájában 

A Qumulo megoldása beleillik a Fujitsu négyszintű adatvezérelt átalakulási stratégiájának második szakaszába. Ennek része a megcélzott adatarchitektúra kialakítása az adattranszformáció kiinduló állapotának meghatározása után. A Fujitsu hibrid IT-környezeteinek kiterjedt portfóliója az adatok kézben tartása és védelme mellett a bennük rejlő üzleti érték kinyerését is támogatja, és ezzel elősegíti a digitális átalakulás sikeres megvalósítását.

 

A Fujitsu ügyfeleivel közösen határozza meg a célarchitektúrát, elemzi a hibrid környezetet platformok, tárolók, feladatok és adatkezelés szempontjából, majd biztosítja hozzá a megfelelő megoldásokat. Amikor a szervezet meghatározta a transzformáció kiinduló állapotát, a következő lépés a célarchitektúra kidolgozása annak érdekében, hogy biztosítani tudja az adatok teljes körű elérését és kézben tartását a hálózat peremén, középpontjában és a felhőben. 

 

Skálázható, felhőnatív Qumulo instanciák

A Qumulo megoldás gyors skálázással több tízmilliárd fájl kezelésére is képes. A felhőnatív fájlrendszerben a feladatok gördülékenyen átadhatók a nyilvános felhőnek. Így az ügyfelek helyben telepített és külső erőforrásaikon túlra is kiterjeszthetik rövid távú számítási képességeiket az igények megugrása esetén, és azonnali hozzáférést nyújthatnak távoli együttműködő partnereiknek az adatokhoz. Emellett a vállalatok API-kon keresztül alkalmazásszintű hozzáférést biztosítva, egyszerűen futtathatják a felhőadatokra épülő mikroszolgáltatásokat. 

 

Valós idejű láthatóság és intelligens optimalizálás 

A Qumulo valós időben láthatóvá teszti az adatokat és a felhasználókat az eredményes adatkezeléshez. Gondoskodik róla, hogy egyetlen pillantással azonosíthatóak legyenek a potenciális teljesítményproblémák, például az igények nagymértékű megugrása vagy a hosszabb távú trendek. A beépített gépi tanulással az olvasási kérések több mint 90%-a egy millimásodpercnél rövidebb idő alatt teljesíthető az integrált gyorsítótárból2. Ezt úgy éri el a rendszer, hogy a következő lépésben legvalószínűbben kért adatokat előre betöltve elébe megy a felhasználói igényeknek, és a felhasználói viselkedés alapján automatikusan több szintbe rendezi az adatokat, optimalizálja a fájlkezelést és a tárolómédia-használatot. A „flash-first” stratégia részeként az írási folyamatok 100%-át és az olvasási folyamatok 98%-át jóval gyorsabb flashalapú meghajtókkal kezeli, miközben azokat az adatokat, amelyekre várhatóan nem lesz sürgősen szükség, olcsó, lassúbb merevlemez-meghajtókon tárolja.

 

Ár és piaci bevezetés

A Qumulo azonnal rendelhető a Fujitsutól. A jellemző installáció 200TB kapacitástól indul, ára specifikációtól és régiótól függ. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Szintet léphet a mikrohálózatok fejlesztése, megérkezett BESS

Költséghatékony energiabeszerzés és -tárolás egyetlen megoldásban – ezt kínálja BESS, a Schneider Electric legújabb fejlesztése. A különleges berendezés újabb lökést adhat a mikrohálózatok kialakításának és támogatja az energiabiztonság megteremtését. 

2024. május 25. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17