Xiaomi okosotthon-bemutató terek nyílnak a BAUHAUS hazai szakáruházaiban

forrás: Prím Online, 2021. február 16. 13:34

A Xiaomi okosotthon-megoldásait prezentáló bemutatóterek nyílnak a BAUHAUS Dunakeszin, Maglódon és Szigetszentmiklóson lévő szakáruházaiban, ahol nemcsak egyes eszközöket, hanem a teljes okoseszköz-hálózatot is meg lehet tekinteni működés közben. A Xiaomi ezzel a projekttel egy új oldaláról szeretné megmutatni magát a hazai vásárlóknak, ugyanis, amellett, hogy a világ harmadik legnagyobb okostelefon brandje, a világ legnagyobb kereskedelmi AIoT (AI+IoT) platformja is egyben. A BAUHAUS szakáruházakban működő Xiaomi Zone-okban a február 20-i nyitásra különleges akciókkal készülnek.

Az „okosotthon” ma már messze több annál, hogy van egy okostévé a lakásban: a kényelmi funkciókat mesterséges intelligenciával fokozó, egymással kommunikáló és távolról irányítható eszközök egész hálózata emelhet egy lakást az okosotthonok színvonalára – ami ma már egyáltalán nem elérhetetlen a hazai vásárlóknak sem. A világ egyik legnagyobb techvállalata, a Xiaomi, és a ház, a kert és a kivitelezés szakértője, a BAUHAUS, arra vállalkozott, hogy a magyar vásárlók számára kézzelfogható közelségbe hozzák az okosotthon koncepcióját. Ennek érdekében idén februárban három, úgynevezett Xiaomi Zone nyílik a BAUHAUS maglódi, szigetszentmiklósi és dunakeszi szakáruházaiban. Ezeket úgy rendezték be, mint egy modern otthont, és működés közben mutatják be a háztartásunkat kiszolgáló eszközöket. 

 

 

Első körben 43 termék szerepel majd a szakáruházak kínálatában: például biztonsági kamera, elektromos roller, okosmérleg, asztali LED lámpa vagy légtisztító. Ezek közös jellemzője, hogy számos intelligens funkcióval rendelkeznek és általában egymással is képesek kommunikálni. A Xiaomié ugyanis a világ legnagyobb, mesterséges intelligenciát is alkalmazó, kereskedelmi AIoT (AI+IoT) platformja, amelyhez – az okostelefonokon és laptopokon kívül – 289,5 millió okoseszköz kapcsolódik világszerte.

 

A Xiaomi ökoszisztémát bemutató első három hazai bemutatótér ünnepélyes megnyitója a Dunakeszin található szakáruházban lesz 2021. február 20-án, 10:00 órakor. A szalagot a Xiaomi magyarországi country managere, Wagner Tibor és Karcagi Róbert, a BAUHAUS ügyvezetője fogja átvágni. Ezzel egyidőben a maglódi és a szigetszentmiklósi egységek is megkezdik a hivatalos működésüket. 

 

 

Wagner Tibor a Xiaomi Magyarország Country Managere, a közelgő megnyitó kapcsán elmondta: ”A Xiaomiról ma még sokaknak a kiváló okostelefonok ugranak be Magyarországon. Ideje azonban, hogy az emberek egy másik oldaláról is megismerjék ezt a rendkívül innovatív vállalatot, és hogy a maga valóságában tapasztalhassák meg, mit jelent az okosotthon. A Xiaomi jövőbe mutató termékeivel berendezhető egy komfortos és akár távolról vagy hangutasításokkal is irányítható otthon, amelyben a digitális eszközök a lakók kényelmét és biztonságát szolgálva, a szobabelsőbe elegánsan belesimulva és energiatakarékosan működnek. Ezeket a termékeket mostantól olyan boltokban fogjuk árusítani, ahol működés közben is láthatóak és kipróbálhatók lesznek. Kíváncsiak vagyunk a vevőink véleményére, hiszen a vásárlói visszajelzések aktívan alakítják a Xiaomi termékfejlesztését.”

 

 

Karcagi Róbert, a BAUHAUS SZAKÁRUHÁZAK Kereskedelmi Bt. ügyvezetője elmondta: ”A több mint 60 éves BAUHAUS választékának kialakításánál mindig a minőséget, a kiváló ár-érték arányt és az innovációt tartotta a legfontosabbnak. A Xiaomi-együttműködés megvalósulásával mind a három feltétel maximálisan teljesül. Bízunk benne, hogy az okosotthon szortimentünk bővítésével az innováció iránt fogékony vásárlóink igényeinek még jobban meg tudunk felelni. A BAUHAUS szakáruházakban felállított Mi Zone-ban személyesen kézbe vehetik és kipróbálhatják a működő termékeket vásárlóink. Elmondható, hogy már a bevezető tesztidőszakban is nagy érdeklődés mutatkozott a Mi Zone iránt. Remélem, hogy ez a kezdődő kapcsolat egy hosszú távú, sikeres együttműködésben fog kiteljesedni.”

 

Mindhárom szakáruház különleges akciókkal várja az első vásárlókat: 

 

A megnyitóra időzített kedvezmények nemcsak a helyszíneken, hanem a BAUHAUS online webáruházában is elérhetők lesznek a nyitás hétvégéjén, limitált darabszám mellett. 

 

Ezenfelül 2021. február 20-án 10 órától szakáruházanként az első 50 vásárló (3 x 50 fő), aki 10.000 Ft felett vásárol Xiaomi terméket, egy Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2 vezeték nélküli fülhallgatót kap ajándékba.

(A promóciós ajándék kizárólag a helyszíni vásárlás esetén érhető el.)

 

Az aktuális esemény kapcsán a vállalat arra figyelmezteti a vásárlókat és érdeklődőket, hogy a járványhelyzetre való tekintettel tartsanak egymástól megfelelő távolságot. Ez azonban nem lesz akadálya annak, hogy a szakáruházak munkatársai válaszoljanak a feltett kérdésekre, és hogy kiszolgálják a vevőket.

 

Ebben a 30 másodperces timelapse videóban megtekinthető a bemutatótermek építési folyamata.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Monor iskoláiban is elérhető már a Vodafone Digitális Tanterem megoldása

Monor hat oktatási intézményében indította el Digitális Tanterem szolgáltatását a Vodafone Magyarország, amely a piacon egyedülálló módon az online és offline oktatást egyaránt lehetővé teszi. A monori beruházás a Belügyminisztérium támogatásával valósult meg és a kormány okosváros stratégiájának részét képezi, melynek egyik alappillére a minőségi digitális oktatás támogatása – ebben a tekintetben pedig a Vodafone Magyarország élen jár hazánkban. A beruházásnak köszönhetően országszerte immár összesen 28 000 diák és 1200 pedagógus részesül minőségi digitális oktatásban.  

2021. május 14. 16:43

Környezetbarát és biztonságos a jövő fűtési technológiája

2021. január 1-től már csak olyan új ingatlan kaphat használatbavételi engedélyt, amely közel nulla energiaértékű. Ez a követelmény jelenleg napenergiával, hőszivattyús technológiával, klímával, illetve elektromos fűtéssel érhető el, ugyanakkor egy tavalyi felmérés szerint az utóbbi mindössze 1 százalékát teszi ki a Magyarországon értékesített fűtési rendszereknek. A jövő fűtési technológiáját viszont ebben a kategóriában kell keresni: a fűtőfólia – az infrasugárzásnak köszönhetően – nem csak rövid felfűtési időt biztosít, de környezetkímélő is, és élettartama gyakorlatilag korlátlan.

2021. május 14. 14:58

A Huawei új technológiájával sokkal gyorsabban juthat el a szélessávú internet minden otthonba

A Távközlési Világnap keretében olyan új technológiát mutatott be a Huawei Technologies Hungary a győri Széchenyi István Egyetemen, amellyel az eddigieknél sokkal gyorsabban juthat el a szélessávú internet a háztartásokba. 

2021. május 14. 13:32

Globális megoldás teszi biztonságosabbá az öregedő infrastruktúrákat

A Xerox és az ausztrál Victoria állam partnerségben indítja útjára az Eloque-ot. A közös vállalkozással olyan új technológiát kívánnak kereskedelmi forgalomba hozni, amely távolról is képes a hidak szerkezeti állapotának ellenőrzésére.

2021. május 14. 11:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35