Automatizált belső szállítás

forrás: Prím Online, 2021. június 18. 10:34

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) globális piacvezetője, a Mobile Industrial Robots bemutatja a MiR250 Hook-ot, amely jelenleg az egyetlen olyan piacon elérhető AMR megoldás, amelyik automatikusan képes kocsikat begyűjteni, illetve vontatni. A MiR Hook 250 modul egy, a MiR leggyorsabb és legkompaktabb robotja - a rendkívül dinamikus környezetben és emberek mellett is könnyedén és hatékonyan közlekedő MiR250 - számára kifejlesztett fedélzeti modul. Az új és szabadalmaztatott kocsi-vontató robotmegoldás a 2016-ban bemutatott MiRHook továbbfejlesztett változata, amely az új robot robosztusságával és pontosságával együttvéve kiváló példával szolgál a dán mobil robotgyártónál azóta végbemenő gyors ütemű termékfejlesztésre.

Világszerte rengeteg munkahelyen nap, mint nap kocsik ezreit mozgatják manuálisan a különböző részlegek között. Számos vállalat szeretné optimalizálni belső logisztikáját annak érdekében, hogy növelni tudja termelékenységét és jövedelmezőségét, miközben alkalmazottait termékek A-ból B-be való eljuttatásánál magasabb értékű feladatokkal bízza meg. A MiR ezekre az igényekre szolgál válasszal az új termékével, a MiR250 Hook-kal, melynek felhasználóbarát technológiája könnyedén képes automatizálni az akár 500 kg mennyiségű áruval is megtöltött kocsik belső szállítását.

 

„Egyszerű, kezelhető és gazdaságos a különböző kocsik és szállítóketrecek belső szállításának automatizálása, amely lehetőséggel vállalatok, logisztikai központok és kórházak már élnek is. Nem szükséges módosítani az elrendezésen, vagy új kocsikat vásárolni, mivel a MiRHook QR kódok vagy AprilTagek segítségével szinte bármilyen típusú kocsikat meg tud találni, majd csatlakozni hozzájuk” – mondja Søren E. Nielsen, a MiR elnöke.

 

 

A MiR szabadalmaztatta a MiRHook robotok új generációját, ami azt jelenti, hogy a világ egyetlen AMR-gyártójává vált, amelyik kocsik vontatására szolgáló megoldást tud nyújtani. A MiR250 Hook automatikusan csatlakozik az adott kocsihoz, és azt bármiféle emberi közbeavatkozás nélkül annak rendeltetési helyére szállítja. Ez a találmány növelni az autonóm mobil robotok által elvégezhető feladatok körét. Az új megoldás robosztus kialakítását ipari környezetben való alkalmazásra tervezték meg. Akár 2 m/s-os sebességre is képes, miközben biztonságosan és hatékonyan közlekedik. Nincs megkötve, hogy a MiR250 Hook robot hány kocsit gyűjthet be, illetve vontathat különböző helyekre, emellett a robot különböző méretű és magasságú kocsikkal is tud dolgozni. A MiR új MiR250 Hook megoldásának gyorsasága, rugalmassága és ipari szintű kialakítása jelentősen képes optimalizálni a munkafolyamatokat.

 

„Jobb és hatékonyabb folyamatokat eredményez például egy gyártósor esetében az, ha az alkatrészek időben és automatikusan kerülnek elszállításra az alkalmazottakhoz, ami azt jelenti, hogy a gyártósoron dolgozóknak a munkájuk során csak a termékek összeszerelésével kell foglalkozniuk, az anyagok és alkatrészek begyűjtése pedig lekerül a vállukról. A vállalat ugyanakkor ezzel helyet is megtakarít, mivel az alkatrészekkel teli kocsik a megfelelő időben érkeznek meg a raktárból, ahelyett, hogy értékes helyet elfoglalva a gyártótérben várakoznának.”

 

„Ilyen és ehhez hasonló optimalizálást tesz lehetővé a MiR250 Hook iparágak és szektorok széles körében. Logisztikai vállalatok rakományok ezreit mozgatják napi szinten, így a manuális szállításról automatizált anyagmozgatásra történő átállás - a MiR250 Hook segítségével - jelentős előnyökkel képes szolgálni. Az egészségügyi szektorban is látunk potenciált a személyzet mindennapi munkájának megkönnyítésében az ágyneműk, hulladékok és egyéb anyagok belső szállításának automatizálása által” – mondta Søren E. Nielsen, a MiR elnöke.

 

 

Nagyon kevés előkészületet igényel a MiR250 Hook munkahelyi alkalmazása: QR kódokkal vagy AprilTagekkel szükséges ellátni a gyárban található kocsikat vagy ketreceket, hogy a MiR250 Hook beazonosíthassa őket. A robot feltérképezi a környezetét, amikor első körben manuálisan végigvezetik a területen, azonban saját térképet mindössze egy pár kattintás után is képes készíteni, miután az épületek és a helyszínek alaprajzait a robot szoftverébe importálták. A robot továbbá felvonókkal és ajtókkal is képes kommunikálni, aminek köszönhetően szabadon mozoghat a különböző részlegek között. 

 

Azok a vállalatok, amelyek már rendelkeznek MiR250 robottal, mindössze a MiR Hook 250 kocsi-vontató fedélzeti modult kell, hogy megvásárolják. A további ügyfelek pedig rövid idő alatt automatizálhatják belső szállításukat, ha befektetnek egy MiR250 robotba és a MiR Hook 250-be, amit a MiR már egyben összeállítva, azonnal használható megoldásként szállít. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50