Tudásmegosztó központként üzemel a Schneider Electric plovdivi okosgyára

forrás: Prím Online, 2021. június 18. 18:06

A Schneider Electric Plovdivban üzemelő okosgyára a gyakorlatban mutatja be a vállalat által fejlesztett ipar 4.0 megoldásokat. A francia székhelyű cég legfőbb célja a digitális átalakulás támogatása és fellendítése a délkelet-európai országokban is.

Az energiagazdálkodási és automatizálási rendszerek digitális átalakításában vezető szerepet betöltő Schneider Electric Plovdivban található okosgyára a vállalat egyik legnagyobb létesítménye Európában. Sok ipari vállalkozással ellentétben, ahol a technológiai megoldások csak a bennfentesek számára ismertek, a Schneider Electric plovdivi innovációs bemutatóközpontja (Innovation Hub) tudásmegosztó központként üzemel, ahol a gyakorlatban tapasztalhatják meg a látogatók, milyen előnyökkel járnak az ipari termelés során a vállalat által fejlesztett digitális megoldások, hogyan javítja a digitalizáció a hatékonyságot és a fenntarthatóságot. 

 

„Az iparág egyik vezető vállalataként felelősségünknek érezzük, hogy támogassuk az iparágakat, épületeket és infrastruktúrát átformáló digitális technológiák bevezetését egy fenntarthatóbb jövő érdekében. Az általunk már bevezetett digitális megoldások és az ezeknek köszönhető, a mindennapi munkánkban érezhető előnyök bemutatásával szeretnénk arra ösztönözni a körülöttünk lévőket, hogy vegyenek részt ebben a folyamatban” - mondta Peter Hermann, a Schneider Electric délkelet-európai régiójának elnöke. 

 

 

A gyárban zajló magasszintű automatizáció, az intelligens épület- és energiafelügyeleti rendszerek, illetve a többek között a kiterjesztett valóság alkalmazással is támogatott, rendkívül hatékony üzemeltetés egyaránt hozzájárulnak ahhoz, hogy a bulgáriai Plovdivban található létesítmény elnyerte a „Smart” minősítést. Az okosgyárhoz a hátteret a Schneider Electric IoT-alapú platformja, az EcoStruxure biztosítja, amelynek különböző elemei lehetővé teszik, hogy egyedi igényeknek megfelelő architektúrát alakítsanak ki az egyes üzemekben. Az okosgyárban 12.000 négyzetméteren, évente 42 millió megszakítót gyártanak, amelyeket a világ több mint 30 országába szállítanak és használnak fel. 

 

A plovdivi létesítményben alkalmazott megoldások – hálózatba kapcsolt eszközökből érkező információk valós idejű feldolgozása, távoli hozzáférés a rendszerekhez és adataikhoz, kiterjesztett valóság stb. – nem csak a termelékenységet és a hatékony működést támogatják, de a személyzet számára is több órányi munkát spórolnak meg és papírmentessé teszik a teljes működési folyamatot. 

 

A közelmúltban a világ egyik legfenntarthatóbb vállalatának választott Schneider Electric egyik fontos küldetése, hogy támogassa partnereit és ügyfeleit abban, hogy a fenntarthatóbb és hatékonyabb üzleti megoldások érdekében minél inkább támaszkodjanak a digitális megoldásokra. 

 

 

A Schneider Electric a plovdivi okosgyár, illetve az innovációs bemutatóközpont üzemeltetésével tovább növelte a régióban található, a cég tevékenységében meghatározó létesítmények sorát. Közéjük tartozik a romániai szolgáltató központ, a szerbiai Smart Grid kompetenciaközpont, illetve a szigetszentmiklósi logisztikai központ.

 

A vállalat - a közelmúltban innovációs díjjal kitüntetett - zalaegerszegi gyáraiban az elmúlt években többmilliárd forint értékű fejlesztések valósultak meg, kiemelt figyelmet fordítva az energiahatékony működésre és az automatizációra. Az MG Zala gyárban közel 7000 négyzetméteren folyik a termelés, az üzemben mintegy 460-an dolgoznak, a helyi beszállítóikon keresztül pedig további, nagyjából 700 embernek adnak munkát. 

 

A ZEG gyárban 5800 négyzetméteren zajlik a termelés, emellett még egy 2100 négyzetméteres raktárat is használnak. A jelenleg 220 főt foglalkoztató üzemben az elmúlt tíz évben összesen mintegy egymilliárd forint értékű, az MG Zala gyárban pedig mintegy 9 milliárd forint értékű beruházás valósult meg.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09