A Microsoft megtartotta éves partnerkonferenciáját

forrás: Prím Online, 2021. július 15. 15:24

Cloud PC, a Teams-ből elérhető Dynamics 365 vállalatirányítási rendszer, újabb szoftverek  a Microsoft Viva platformon – többek között ezek voltak az idei Microsoft Inspire, a cég éves partnerkonferenciájának fontos bejelentései. A független szoftverfejlesztők az eseményen kiemelt figyelem övezte: ők a Microsoft Marketplace felületén speciális kedvezményekben, mentorált tréningekben, szaktanácsadásban és marketing támogatásban részesülnek, hogy hatékonyabban elérhessék célközönségüket.

 

 

A független szoftverfejlesztők kitüntetett figyelmet kaptak az idei Microsoft Inspire partnerkonferencián. A rendszergazdák, a CSP (Cloud Solution Provider) partnerek és általában minden Microsoft partner találhatott olyan új szolgáltatást vagy technológiai innovációt, amely a további üzleti növekedését támogatja. Az Év Microsoft Partnere 2021 díjak átadása után, amelynek nyertese Magyarországon a Kingsol lett, a Microsoft izgalmas technológiai innovációkat is bejelentett az eseményen.

 

A Windows a felhőben bármilyen eszközről elérhetővé válik

A tech szakma évek óta várta és találgatta, hogy mi lesz a Windows 365 márkanév sorsa, amit még 2015-ben védett le a Microsoft. A Microsoft bejelentette: az operációs rendszerét, vagyis a teljes Windows 10 (ősztől a Windows 11) élményt, az appokkal, adatokkal és beállításokkal együtt, elérhetővé teszi a Microsoft számítási felhőjéből streamelve, ami azt jelenti, hogy – a Windows 365 nevű felhőszolgáltatás révén – hozzáférhetővé válik bármilyen eszközön, épp abban az állapotában, ahogy a felhasználója a legutolsó használatkor hagyta. Ezzel egy új, hibrid PC kategória jön létre, az úgynevezett Cloud PC, amely egyszerre használja ki a felhő erőforrásait és az adott eszköz képességeit.  A Cloud PC összes adata a felhőben, nem pedig az adott eszközön tárolódik, amit – a Zero Trust jegyében – többfaktoros autentikáció véd.

 

 

A Windows 365 a vállalati rendszergazdák dolgát is nagyban megkönnyíti, hiszen a virtualizációs technológiákban szerzett jártasság nélkül lesznek képesek a munkatársak eszközeire telepíteni a Windows operációs rendszert, és annak frissítése és karbantartása is leegyszerűsödik. A rendszerintegrátorok és szolgáltatók ezzel a maximumot hozhatják ki a Windowsból az ügyfeleik számára. A független szoftverfejlesztők (ISV – independent software vendors) új applikációikat a felhőbe telepítve segíthetik a cégek digitális átalakulását, a hardvergyártók pedig a Windows 365 szolgáltatásaival bővíthetik tovább kínálatukat. A Windows 365 augusztus 2-ától lesz minden felhasználó számára elérhető.

 

Minden innováció a felhőre épül

A felhő a Windows 365-től függetlenül is fontos hívószó volt az Inspire konferencián: ezzel indul az adatelemzés, a biztonság, a mesterséges intelligencia és most már az operációs rendszer is. A Microsoft például iparágspecifikus felhőinfrastruktúrákat is bemutatott, amelyek a meglévő felhőszolgáltatások moduláris, az ügyfelek által rugalmasan tovább alakítható kiegészítései. A Microsoft Cloud for Sustainability azonban olyan újdonság, amelynek bármilyen iparágban hasznát fogják venni: a károsanyag-kibocsátás-csökkentéssel összefüggő adatok tárolását és riportok elkészítését  könnyíti meg. A fenntarthatóságért kifejlesztett felhőváltozat előzetese még ebben az évben várható.

 

A Microsoft szeretne maga is példát mutatni a fenntartható működés terén, ezért megújította korábbi, már eddig is ambiciózus célkitűzéseit: 2030-ra minden esetben, az összes általa felhasznált elektromos energiát kizárólag fenntartható forrásból fogja beszerezni (100/100/0 kötelezettségvállalás).

 

Dynamics 365 a Teamsben

Azoknak, akik ma egyaránt használják a Dynamics 365 vállalati irányítási rendszert és a Teams kollaborációs eszközt, mostantól nem kell alkalmazást váltaniuk ahhoz, hogy hozzáférjenek az egyik vagy másik platformon tárolt adataikhoz. Ezzel összeér az ügyfélkezeléssel és értékesítéssel foglalkozók és a Teams felhasználók 145 milliós, folyamatosan bővülő tábora – ennyien használják jelenleg napi rendszerességgel a kollaborációs eszközt. A Dynamics 365 ugyanis beépül a Teams-be, ezzel leegyszerűsödnek a munkafolyamatok és leomlanak a működési területek közötti falak – természetesen, a konfigurálható jogosultságoktól függően. A Dynamics 365-höz való hozzáférést a Teams felhasználóknak teljesen ingyenesen biztosítja a Microsoft.

 

Új szoftverek a Viván

A Microsoft Viva az idei év újdonsága, amit a home office rohamos terjedése keltett életre. Ma már a hibrid munkavégzés van terítéken, ami miatt hangsúlyosabbá vált a jobb munka-magánélet egyensúly megteremtése és a munkaeszközök távoli elérhetőségének biztosítása. A Microsoft friss tanulmánya igazolja, hogy a legjobb munkakörnyezetet biztosító vállalatok kétszer nagyobb eséllyel érik el a pénzügyi célkitűzéseiket és ötször nagyobb esélyük van arra is, hogy megtartsák a munkatársaikat.

 

A Microsoft Viva a hibrid munkavégzés új platformja, amely inkább egy többféle funkcióval rendelkező irodai eszközrendszer, mint egyetlen szoftver, amely többek között a Teams-t is magában foglalja, de a képzések, a munkatársak testi és lelki egészségének megőrzését vagy épp a tudásmegosztást támogató szoftverek is megtalálhatók ezen a közös felületen, a munkafolyamatokkal közvetlenül összekötve. A már meglévő szoftvereket kiegészítve, a Viva ezúttal több mint 20 új, független szoftverfejlesztő által kínált alkalmazással bővül, mint amilyen például a Workday, a Qualtrics és a ServiceNow. A Microsoft azt ígéri, hogy az év folyamán újabb applikációk is elérhetővé vállnak majd ezen a platformon, amelyet úgy alakítottak ki, hogy abba az újdonságok könnyen integrálhatóak legyenek.

 

Szoftverfejlesztők pörgetik a Microsoft piactereit

A Microsoft kiemelt figyelmet fordított a szoftverfejlesztőkre a konferencián, akik egyetlen év alatt 70 százalékkal növelték meg a Microsoft kereskedelmi piacterein közzétett applikációik számát. Jelenleg több mint 30 000 szoftver és szolgáltatás érhető el ezeken a felületeken, amelyeket minden hónapban 4 millió vásárló keres fel. A Microsoft bejelentette, hogy mind az Azure Piactéren, mind a betűfontokat értékesítő felületen, mind pedig a Microsoft AppSource-on, egységesen 3 százalékra mérsékli a szoftvereket publikálók számára megállapított értékesítési jutalékot, ami jóval kedvezőbb az iparágban elfogadott 20 százaléknál. A lépés több bevételhez juttatja a Microsoft partnereit és egyszerűsíti a díjkalkulációt. Ősztől a független szoftverfejlesztőknek módjukban áll majd külön díjat meghatározni az általuk kiválasztott CSP szolgáltatásközvetítő viszonteladó partnereknek, amivel még jövedelmezőbbé tehetik számukra a kereskedelmi piactéren közzétett applikációk tovább értékesítését.

 

Azokat, akik kifejezetten modern munkahelyi alkalmazásokat fejlesztenek a Microsoft Teams-re, vagy a Microsoft Vivára, speciális kedvezményekkel ösztönzi a Microsoft. Ők hozzáférést kapnak a Microsoft technológiákhoz, mentorált tréningekben és egyedi szaktanácsadásban részesülnek, továbbá a Microsoft Teams sokmillió felhasználójának megszólításához is segítséget kapnak. A két éve futó Business Applications ISV Connect program platformot, erőforrásokat és támogatást biztosít a szoftverfejesztőknek ahhoz, hogy még könnyebben létrehozhassák, publikálhassák és értékesíthessék az applikációikat. A konferencián ennek a programnak a megújításáról is megosztottak friss információkat.

 

A Microsoft 365 Lighthouse, valamint Project “Orland” for Microsoft 365 előzeteseit is elérhetővé tette a Microsoft, amelyek azzal segítik a partnerek növekedését és az új üzleti lehetőségek megragadását, hogy megkönnyítik a biztonsági szolgáltatások telepítését. Az előbbi a Microsoft 365 Business Premium csomagot használó kis- és középvállalkozások eszközeinek és adatállományának védelméhez járul hozzá, az utóbbi a Partner Központ újdonsága, amely a CSP partnereknek szolgáltat információkat ügyfeleik felhasználói szokásairól, így például arról, hogy igényelnek-e támogatást az applikációk kezeléséhez, vagy készen állnak-e új szolgálatások bevezetésére.

 

További információk a Microsoft Inspire konferencia újdonságairól: 2021 Inspire Book of News, Microsoft Inspire.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05