Nagyteljesítményű autonóm mobil robotokat dob piacra a Mi

forrás: Prím Online, 2021. augusztus 13. 20:15

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) globális piacvezetője, a Mobile Industrial Robots (MiR) a mai napon piacra dobta eddigi legnagyobb teljesítményű robotjait, melyek raklapok és egyéb nehéz tárgyak szállítására alkalmasak gyárakban, raktárakban és logisztikai központokban.  

A MiR600-at, amely akár 600 kg-os súlyokat is elbír, illetve a MiR1350-et, melynek teherbírása 1350 kg, úgy tervezték, hogy még kihívásokkal teli környezetben is biztonságosan és hatékonyan végezzék el az anyagmozgatási műveleteket.

 

„Az AMR-eket saját üzemeikben tesztelő ügyfelek ráismertek arra, hogy nagyobb terheket is szeretnének szállítani, valamint arra jutottak, hogy amennyiben fő tevékenységüket nagy létszámú flottákkal kívánják kiszolgálni, akkor még magasabb szintű megbízhatóságot, biztonságos és minőséget kell, hogy megköveteljenek” – mondja Søren E. Nielsen, a Mobile Industrial Robots elnöke. „Új ipari szintű és robosztus robotjaink megfelelnek ezeknek a kívánalmaknak, így nem kell sokáig gondolkodni azon, hogy megéri-e integrálni őket a vállalatok munkafolyamataiba.”

 

 

Az első AMR-ek, amelyek IP52-es védettséggel rendelkeznek, hogy ellenálljanak a környezeti kihívásoknak

Az ipari szintű használatra alkalmas és a megfelelő védettséggel rendelkező MiR600 és MiR1350 lett a két első autonóm mobil robot, amely megkapta az 52-es IP-védettségi besorolást. Ez azt jelenti, hogy a védettségnek köszönhetően alkatrészeik ellenállnak a por és a vízcseppek okozta károsodásnak.

 

„Mivel az AMR-eket egyre nagyobb mértékben a fő tevékenységük során alkalmazzák a vállalatok, állásidőről szó sem lehet” – mondta Nielsen. „Új AMR-jeink ipari szintű besorolással rendelkeznek és hosszú élettartamra készültek, az ipari és könnyen hozzáférhető alkatrészeknek és kábeleknek köszönhetően karbantartásuk pedig rendkívül egyszerű.”

 

Az új AMR-ek minden típusú logisztikát optimalizálnak – bejövőt, gyártásit és kimenőt

A nagyobb méretű MiR600 és MiR1350 ideális a nehéz anyagok és áruk autonóm szállítására

•  rakodóterekben

•  gyártó- és összeszerelési területeken

•  raktárakban

•  anyagszállító területeken.

 

A MiR többi AMR-jéhez (MiR100, MiR200, MiR250, MiR500 és MiR1000) hasonlóan a MiR600 és a MiR1350 is zökkenőmentesen és biztonságosan közlekedik emberek és egyéb szállítójárművek között dinamikus környezetben is. Szenzorok, 3D kamerák és a legújabb lézeres szkenner technológia biztosítja a robotok 360 fokos látószögét, valamint pontos és megbízható mozgását és működését. Az új AMR-eket úgy tervezték, hogy megfeleljenek az iparág legújabb biztonsági szabványainak, például az ISO 3691-4-nek.

 

„Számos vállalat integrálja mobil robotjainkat az emberek által vezetett villástargoncák alternatívájaként, amelyek működtetése költséges és veszélyes is lehet” – mondta Nielsen. „Az AMR-ek által nyújtott optimalizált szállításnak köszönhetően az alkalmazottak felszabaduló idejükben magasabb értéket teremtő feladatokkal és a gyártási folyamatokkal foglalkozhatnak, miközben a termelési terület biztonsága növekszik.”

 

 

Azonnal telepíthető megoldások a skálázhatóságért és az alkalmazkodóképességért

A jövőálló logisztikai megoldásoknak zökkenőmentesen kell illeszkednie a működési folyamatokhoz és rugalmasan kell alkalmazkodniuk az új munkafolyamatokhoz és környezetekhez. A MiR AMR-jei rendkívül flexibilisek és különféle top modulokkal is elláthatók a személyre szabott alkalmazástól függően.

 

Számos vállalat gondolkozik alakítható robotplatformokban, míg mások azonnal telepítető megoldásokat szeretnének, melyeket különféle típusú munkafolyamatok során vagy az ügyfelek eltérő gyártási területein alkalmaznának. Az üzembe helyezés megkönnyítése érdekében a MiR többféle emelő top modult is kínál a MiR600-hoz és a MiR1350-hez. Ezek a top modulok lehetővé teszik az AMR-ek számára, hogy raklapokat és kocsikat vegyenek fel, vagy tegyenek le, amivel egyszerű integrációt és skálázhatóságot valósítanak meg a teljes értéklánc mentén.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09