A magyar társkereső oldal betör a svéd-norvég piacra

forrás: Prím Online, 2021. november 11. 19:39

A legnagyobb hazai társkereső oldalakat működtető Dating Central Europe Zrt. tulajdonosai, Weiler Péter vezérigazgató és a befektető Russmedia Equity Partners, a Mötesplatsen (lefordítva: Találkahely) nevű Svédországban és Norvégiában működő prémium társkereső oldal felvásárlásával erősíti tovább online társkereső portfólióját. Az oldal korábbi tulajdonosa - a Schibsted - 15 év után válik meg a vállalattól. 

A Randivonal-at és a Mötesplatsen-t működtető Dating Central Europe az európai társkereső piacon így portfóliójával már 6 országban lesz jelen, konszolidált árbevétele meghaladja majd a 2,5 milliárd forintot. 

 

„A Dating Central Europe Zrt. ideális szakmai befektető, aki új tulajdonosként minden bizonnyal sikeresen fejleszti majd tovább a Mötesplatsen társkereső oldalt.” - mondta Peter Grytterhielm a Schibsted operatív igazgatója.

 

A több mint 20 éve működő Randivonal a magyar internet hőskora óta szerzett tapasztalataival egyenértékű partnere lesz a hasonló életúttal rendelkező Mötesplatsen-nek. A két társkereső oldal az adott országban úttörökként tűzte ki célul, hogy kifejezetten a komoly kapcsolatok megtalálására építi fel szolgáltatásait. 

 

 

“Úgy gondoljuk, hogy mindkét vállalatunknak nagyon hasonló a mozgatórugója, immáron több mint két évtizede azonos értékek mentén fejlesztjük prémium társkereső szolgáltatásainkat. Sikeresen védjünk a helyi piacunkat a nemzetközi óriáscégekkel szemben és ugyanazokkal a kihívásokkal találkozunk. Hiszek abban, hogy miközben a nemzetközi szinergiákra támaszkodunk, jövőnk a helyi piacoktól függ. Nem tervezzük a platformjaink összevonását, mivel minden weboldalunknak a helyi adottságokra kell reflektálni, relevánsnak maradni, valamint megtartani és építeni azokra a kulturális különbségekre, amikre büszkék lehetünk. A jövőt a globális monopóliumokkal szemben a lokális és prémium szolgáltatásokban látom.” – nyilatkozta Weiler Péter a Dating Central Europe Zrt. vezérigazgatója.

 

Az online társkereső szolgáltatások napjainkban a prémium szegmensben erősödnek leginkább. Ebből a trendből legjobban azok a lokális márkák profitálnak, akik nagy múlttal rendelkeznek, és személyre szabott, minőségi szolgáltatást nyújtanak.

 

“Ez egy nagy horderejű akvizíció a DACE Zrt. számára és az első lépés a vállalattal kapcsolatos nemzetközi akvizíciós tervünkben. Hiszünk abban, hogy a két hasonló értékrenddel rendelkező márka még sikeresebb lesz a közös irányítás alatt. Nagy örömmel üdvözöljük a Mötesplatsen-t és összes munkatársát vállalatcsoportunkban.” – nyilatkozta Chris Wittlinger a Russmedia igazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Terjednek az alacsony kódú technológiák

Az elmúlt években állandó slágertéma volt a globális informatikushiány, majd elkezdtek záporozni a hírek a techszektorban zajló tömeges elbocsátásokról és a szakértők máris a vészharangokat kongatták. A fordulatot a legtöbben a mesterséges intelligencia számlájára írják, ugyanakkor egyre nagyobb szeletet hasítanak a piacból a low-code platformok is. Ezekkel minimális kézi kódolással fejleszthetünk gyorsan és hatékonyan, miközben rugalmasan alkalmazkodhatunk a változó igényekhez és egyszerűen hangolhatjuk össze az üzleti és technológiai szempontokat. 

2024. április 17. 10:05

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09