A Samsung a negyedik helyen szerepel a WBA 2021 Digitális Befogadás listáján

forrás: Prím Online, 2021. december 10. 20:03

A Samsung 2021-ben 150 vállalat közül a negyedik a World Benchmarking Alliance (WBA) Digitális Befogadás (Digital Inclusion)* listáján. A Samsung következetes és változatos, a digitális felelősségvállalásra irányuló törekvései 2020-ban a tizedik pozíciót érdemelték ki, idén pedig a negyedik helyre lépett a vállalat.

A WBA több mint 200 nemzetközi, regionális és helyi szervezetből álló szövetséget képvisel azzal a céllal, hogy előmozdítsa a magánszektor hozzájárulását az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljainak eléréséhez. A WBA hét kulcskategóriára, köztük az emberi jogokra, a környezetvédelemre és a digitális befogadásra összpontosítva vizsgálja a vállalatokat. A WBA tavaly állította össze először a Digitális Befogadás listáját, amely olyan szempontok mentén értékeli a vállalatokat, mint a technológiákhoz való hozzáférés és a digitális készségek fejlesztése, a biztonságos és megbízható felhasználás támogatása, valamint a nyílt és etikus hozzáállás az innovációban. 

 

A Samsung a digitális felelősségvállalás területén végzett fejlesztéseiért, ezen belül a mesterséges intelligencia (MI) etikai alapelveinek kialakításáért kapott elismerést. A társadalmi és etikai felelősségvállalás fontosságának felismerése a technológiai fejlesztésekben ösztönözte a vállalatot, hogy megalkossa a mesterséges intelligencia etikai alapelveit. 

 

 

A Samsung a termékei tervezésekor törekszik az akadálymentesítésre, ezért olyan fejlesztéseket végez, amelyek minden felhasználó számára megkönnyítik a használatot. A WBA elismerte a Samsung SeeColors alkalmazását, amely egyedi színbeállításokkal segíti a színtévesztő felhasználókat.

 

A Samsung startupok támogatására létrehozott, Koreában működő C-lab Outside programját a társadalomra gyakorolt hatása kapcsán emelték ki, továbbá elismerték a vállalat digitális oktatás fejlesztése iránti elköteleződését is. Az „Együtt a holnapért! Együtt az emberekért” kezdeményezéssel a Samsung olyan társadalmilag fontos tevékenységet folytat, amely a fiatalok oktatására és a fenntartható fejlődésére összpontosít. A Samsung Magyarországon is működő társadalmi felelősségvállalási programját, a Megoldások a holnapért kihívást azért hozta létre, hogy teret adjon a 12-18 éves korosztálynak és megmutassa, hogyan gondolkodnak a technológiai fejlődésről, a tudatosságról vagy a közösségi alkotásról.

 

A Samsung célja, hogy olyan termékeket és technológiákat kínáljon a felhasználóknak, amelyek segíthetnek könnyebbé tenni életüket, valamint elkötelezett a digitális felelősségvállalás előmozdítása mellett. A jövőben a vállalat tovább kutatja az olyan lehetőségeket, amelyek megkönnyíthetik az embereknek a hasznos digitális technológiák széles skálájának elérését és használatát.

 

___________________

https://www.worldbenchmarkingalliance.org/digital-inclusion-benchmark/

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bosch Tech Day 2024 – Szoftverekkel is elérhetők lesznek a Bosch „életre tervezett” technológiái

A Bosch, a technológiák és szolgáltatások szállítója szoftverekkel és ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal bővíti üzleti tevékenységét, az évtized végére pedig már milliárd eurós nagyságrendű árbevételt tervez szoftveres tevékenységével elérni. „A Bosch már jó ideje szoftverfejlesztő vállalat is” – hangsúlyozta Renningenben, a 2024-es Bosch Tech Day alkalmával Dr. Stefan Hartung, a Bosch igazgatóságának elnöke. „Széles körű szakértelmünkkel közvetlenül láthatjuk el termékeinket programokkal, termékszoftvereink pedig az „Életre tervezve” mottónknak megfelelően könnyítik meg ügyfeleink életét.”

2024. június 19. 18:50

Gyorsan halad az AI elfogadása, de a szervezeti változás kulcsfontosságú a skálázáshoz

A mesterséges intelligencia technológiákra fogékony vállalatok már túljutottak a generatív mesterséges intelligencia iránti rajongás szakaszán, és azon dolgoznak, hogy a leghatékonyabban leküzdjék a bevezetést akadályozó tényezőket. A Deloitte legfrissebb kutatásában megkérdezettek közel háromnegyede a következő két évben a generatív AI miatt kíván változtatni a tehetségmenedzsment stratégiáján, különös tekintettel a munkafolyamatokra, a képzettség növelésére és az átképzésre.

2024. június 19. 15:18

A CSRD feladja a leckét a vállalatoknak

Bár a cégek többsége (63%-a) bizakodó azzal kapcsolatban, hogy felkészült lesz az EU kötelező vállalati fenntarthatósági jelentéstételről szóló irányelve, a CSRD-követelmények teljesítésére, de sokan még nem igazán tudják, hogyan - derül ki a PwC első alkalommal elkészített Global CSRD Survey kutatásából.

2024. június 19. 13:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kiberbűnözők piszkos játéka: 9+1 kibertámadás a sport világából

2024. június 12. 11:43

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30