Megújult az Euronics webshopja

forrás: Prím Online, 2022. február 12. 12:19

Növekedési stratégiája részeként új szolgáltatásokkal kibővített, kívül-belül megújuló webshoppal jelentkezik az Euronics Műszaki Áruházlánc. Az üzlethálózat online forgalma 2018 óta több mint a duplájára nőtt, a dinamikus fejlődéssel párhuzamosan pedig folyamatosan emelkedik a fogyasztók elvárása is az internetes vásárlással kapcsolatban: a mostani webmotor cserét egy komplex UX (user experience) kutatás és felhasználói tesztek sora előzte meg, melynek célja a külső és belső felhasználói élmény magasabb szintre emelése.

Az Euronics online bevételeinek részaránya a cég teljes értékesítéséhez viszonyítva több mint kétszeresére nőtt a 2018 és 2021 közötti időszakban. A GKI Digital legnagyobb forgalmú magyar webshopokat rangsoroló listáján pedig a vállalat négy év leforgása alatt a 12. helyről a 6. helyre lépett előre.

 

Jelentősen növekvő online forgalom

Az áruházlánc online megrendelésszáma az elmúlt 3 évben átlagosan mintegy 40 százalékkal nőtt évről évre. Az oldalnak több mint 2 millió látogatója volt a 2021-es márciusi boltzár idején, és az ebből fakadó online forgalom növekedése jócskán túlszárnyalta még a 2020 tavaszán, a pandémia miatti lezárások első heteiben tapasztalt eredményeket is. Egy-egy rendelésnél ekkor átlagosan 50 ezer forint körül költöttek a vásárlók. 

 

„Egyértelművé vált, hogy a vállalati növekedés szempontjából elengedhetetlen az online értékesítési csatornánk további dinamikus fejlesztése. Célunk, hogy a webes konverzió az elkövetkezendő 2 év során felzárkózzon a nagy nemzetközi e-kereskedők szintjére. Emellett szeretnénk a jövőben még előkelőbb helyen végezni a legnagyobb forgalmú magyar webshopok listáján is” – mondta el Fazekas Bálint, az Euronics kereskedelmi ügyvezetője.

 

 

Optimális vásárlói élmény az online térben

A webshop megújításának munkálatai már a pandémiát megelőzően kezdetüket vették, a vírushelyzet a projekt fontosságát azonban többszörösen is megerősítette. Végül közel 2 évnyi fejlesztés után, január második felében elindult az új rendszer.

 

„Az új oldalon a legfrissebb vásárlói trendeknek megfelelően fogalmaztuk újra a keresési logikákat, gördülékenyebbé tettük a regisztrációt és a kosárfolyamatot is. Ugyanakkor a regisztráció nélküli vásárlást is zökkenőmentesé alakítottuk, és tovább pontosítottuk az egyedi termékajánlásokat is a webshopon. Az utóbbi évek dinamikus választékbővülésére reflektál az új kategóriafa, amely maximálisan áttekinthető; a kategóriák közötti navigációban pedig nagy hangsúlyt kaptak az edukatív tartalmak” – tette hozzá Fazekas Bálint. 

 

A magas színvonalú felhasználói élmény biztosítása mellett hasonlóan fontos szempont volt egy olyan webshopmotor kiválasztása, amely az egyre intenzívebb megterhelést rugalmasan képes kezelni.

 

A webshop az áruházi értékesítésben is segít

Az omnichannel értékesítési környezetben megfelelően működő, felhasználóbarát webshop nem csupán az online, hanem az offline értékesítés növekedésének egyaránt feltétele, hiszen az üzletekben vásárlók döntő többsége is online tájékozódik a termékekről a vásárlást megelőzően: a releváns információforrások között az egyik legfontosabb a kereskedők webshopja.

 

Az Euronics jövőre vonatkozó tervei között szerepel a digitalizáció kiterjesztése a cég működésének más területeire is, mint a vállalat automatizált raktára, valamint az edukációs anyagok további digitalizálása és egy munkarend-tervező alkalmazás kidolgozása a munkavállalók számára.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52