ABB globális projektfejlesztési felhívás startup cégek számára

forrás: Prím Online, 2022. március 6. 10:17

Az ABB, a Microsoft és a SynerLeap, az ABB globális innovációs növekedési központja egy globális projektfejlesztési felhívást tesz közzé startup cégek számára. A felhívás témája: Nyílt innováció milliónyi jobb döntés érdekében.

A kihívás során a pályázóknak három fő kategória valamelyikében kell egy megoldást benyújtani: Okos épületek, Intelligens energiaellátás és Disztribúciós megoldások. A jelentkezéseket március folyamán fogadják, mindegyik kategóriának meghatározott kritériumai vannak, a részletek a csatolt dokumentumban, és ezen a linken találhatók: ABB Electrification Startup Challenge: Nyílt innováció milliónyi jobb döntés érdekében

 

 

A három győztes startup egyenként 30 000 dolláros díjat kap, hogy innovatív ötleteiket az ABB-vel és a SynerLeap-pel együttműködve közösen továbbfejlesszék, majd az ABB Ability Marketplaceen keresztül piacra dobják.  A nyertesek emellett az ABB K+F szakértőinek marketing és networking támogatásában is részesülnek, valamint azonnali hozzáférést kapnak az ABB eszközeihez, és lehetőséget arra, hogy az általuk kidolgozott megoldást az ABB legfontosabb csatornáin keresztül közzé tegyék, és a médiában is népszerűsítsétek azt.

 

  •     A digitális startupok világszerte 2022. március 31-ig pályázhatnak az ABB, a Synerleap és a Microsoft közös, nyílt felhívására 
  •     Összesen 9 döntős – azaz kihívásonként 3 – mutathatja be élőben ötleteit Berlinben, május 13-án.
  •     A zsűri minden egyes kihívás esetében kiválaszt egy győztes csapatot, amely az ABB-vel közösen fog majd egy digitális megoldáson dolgozni, amely az ABB Ability Marketplace-re kerülhet.
  •     Bónuszként az idei döntősök meghívást kapnak a május 14-15-i berlini Formula E-Prix-re is!
Kulcsszavak: pályázat ABB

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együtt a korszerű oktatásért

Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!” néven futó programban a vállalat az iskolák digitális oktatásának támogatását tűzte ki célul, hogy a gyerekek és a pedagógusok még több korszerű eszközhöz juthassanak. A sikeresen pályázó intézmények összesen 150 tablettel lehetnek gazdagabbak, sőt a modernizáció mellett elfogadásra motiváló mesével és óratervvel is segíti a tanárok munkáját a vállalat. A pályázatok online leadására 2024. július 14-éig van lehetőség.

2024. május 29. 09:57

Már tizedik éve lehet pályázni a Városmarketing Díjra

Májusban elindult a városmarketing „gyémántok” szakmai elismerések gyűjtése! A tizedik alkalom egy hosszabb pályázati időszakot ölel fel, mert a díj is csatlakozik a Magyar Marketing Szövetség februári díjátadó gálaestjéhez, így a pályázatok egészen 2024. december 31-ig folyamatosan beadhatóak a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet versenyére. 

2024. május 23. 21:14

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

Európai akciók a kibocsátásmentességért

Az Európai éghajlati paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re Európa kibocsátásmentessé váljon, megalakulása óta már több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá.  A Paktum évről-évre különböző akciókat szervez, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésének fontosságára. Ebben az évben többek között fotópályázatot indít a környezettudatos cselekvések bemutatására.

2024. május 10. 09:55

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52