Győrben nyitott új logisztikai központot a Raben

forrás: Prím Online, 2022. július 4. 17:06

Megnyitotta legújabb regionális átrakóközpontját Győrben a Raben Trans European Hungary Kft. A mintegy 3000 négyzetméteres létesítmény jelenleg elsősorban a vállalat gyűjtőszállítmányozási tevékenységét támogatja, emellett hagyományos, illetve egyedi raktárlogisztikai szolgáltatások végzésére is alkalmas.

Befejezte legújabb fejlesztési projektjét a Raben Trans European Hungary Kft. A logisztikai szolgáltató vállalat Győrben, az M1 autópálya melletti VGP Park újonnan épült csarnokában alakította ki a 2500 négyzetméter raktár- és csaknem 500 négyzetméter iroda- és közösségi területet magában foglaló központját.

 

Az épületben jelenleg túlnyomórészt a gyűjtőszállítmányozáshoz szorosan kapcsolódó átrakóraktári tevékenységet végeznek. A győri központú régió belföldi viszonylatban mintegy 80 kilométeres kört fed le: vonzáskörzetéhez tartozik Sopron és Veszprém egyaránt. A létesítmény emellett különösen jelentős szerepet játszik az anyavállalat, a Raben Group nemzetközi hálózatában is. Rendszeres gyűjtőjáratokat indítanak innen szlovákiai, lengyelországi és németországi célpontokra, de a cégcsoport saját, valamint partnerhálózatain keresztül Európa minden pontja elérhető ebből a depóból is.

 

 

A csarnok kialakítása és a későbbi bővítés lehetősége mindemellett a magasraktári hasznosításnak is kedvez. A számos különféle dokkolókapu bármilyen járműtípus fogadására alkalmas, a 12 méteres belmagasság pedig hatékony térkihasználást tesz lehetővé. Az épület szigorú ingatlanfejlesztési sztenderdet képvisel: a fenntarthatóságról és a csekély környezeti lábnyomról a BREEAM minősítés tanúskodik.

 

A Raben győri központjának átadása a vállalat intenzív fejlesztési ciklusának fontos állomása. Tavaly év végén két, összesen 40 ezer négyzetméter alapterületű raktárat helyeztek üzembe Dunaharasztiban és Pécsen, és máris folyamatban van egy újabb bővítés a cég székhelyének is otthont adó Pest megyei telephelyen.

 

Árvai Csaba, a Raben Trans European Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „A győri központunk átadása jelentős lépés az országos lefedettségünk további javítása szempontjából, hiszen az új depó nagy mértékben képes tehermentesíteni a dunaharaszti központunkat. A beruházás emellett fontos része az újonnan kidolgozott nemzetközi gyűjtőszállítmányozási megoldásainknak is, amelyek középpontjában a közvetlen nyugat-európai összeköttetések állnak.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

A Dürer Park új irodáihoz a Siemens biztosítja az energiaelosztást

Budapest egyik legnagyobb lakóingatlan- és irodaház-fejlesztése zajlik a Városliget közvetlen szomszédságában. A Dürer Park projekt keretében a XIV. kerületi Ajtósi Dürer sor melletti 3,7 hektáros terület újul meg teljesen. 

2024. május 24. 10:02

Már tizedik éve lehet pályázni a Városmarketing Díjra

Májusban elindult a városmarketing „gyémántok” szakmai elismerések gyűjtése! A tizedik alkalom egy hosszabb pályázati időszakot ölel fel, mert a díj is csatlakozik a Magyar Marketing Szövetség februári díjátadó gálaestjéhez, így a pályázatok egészen 2024. december 31-ig folyamatosan beadhatóak a Magyar Marketing Szövetség és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézet versenyére. 

2024. május 23. 21:14

Ezzel a fintech újdonsággal növelik bevételüket a webáruházak

Akár húsz százalékos extra forgalomnövekedést is generálhat a webshopokban a Magyarország vezető fintech cége által fejlesztett, egyedülálló, saját brandre szabható részletfizetési megoldás.

2024. május 23. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17