A Bosch Rexroth az Elmo Motion Control felvásárlását tervezi

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 16. 14:02

A Bosch Rexroth gyártásautomatizálási üzletágának bővítésébe invesztál, és megállapodott a mozgásvezérlésre specializálódott Elmo Motion Control Ltd. felvásárlásáról, melynek székhelye az izraeli Petach-Tikvaban található. Az Elmo csúcskategóriás az ipari automatizálás területére fejleszt és gyárt elektromos szervohajtásokat és mozgásvezérlőket. A cégnek körülbelül 330 munkatársa van. 

A nagy teljesítményű, rendkívül helytakarékos és precíz hajtások kiegészítik a Bosch Rexroth termékportfólióját a ctrlX AUTOMATION automatizálási platformhoz kapcsolódóan. A Bosch és az Elmo 2022. szeptember 4-én írta alá a megállapodást. A befektetés összegét mindkét fél bizalmasan kezeli. A tranzakció trösztellenes jóváhagyások függvénye. 

         

 

Együtt a gyártásautomatizálás jövőjéért: Dr. Steffen Haack (a Bosch Rexroth AG vezérigazgatója), Thomas Fechner (a Bosch Rexroth automatizálási és villamosítási megoldások üzletágának vezetője) és Haim Monhait (az Elmo Motion Control alapító tulajdonosa).

 

Folyamatosan nő az igény az intelligens automatizálási és Ipar 4.0-s megoldások iránt, amelyek fokozzák a gyárak termelékenységét és erőforrást takarítanak meg. „A Bosch Rexroth-nál a gyártásautomatizálás egyértelműen fókuszterületnek számít. Portfóliónkat folyamatosan olyan innovatív termékek fejlesztésével erősítjük, mint a ctrlX AUTOMATION, valamint megfelelő felvásárlásokkal, mint például az Elmo” – mondja Thomas Fechner, a Bosch Rexroth automatizálási és villamosítási megoldások üzletágának vezetője.

 

Az akvizíció az Elmo innovatív erejét és dinamikáját a Bosch Rexroth gyártásautomatizálási szakértelmével egyesíti. A Bosch célja az Elmo képességének fejlesztése a csúcskategóriás hajtás- és szervovezérlők tervezésében és gyártásában. Az Elmo továbbra is izraeli vállalatként működik, helyi vezetéssel és a jelenlegi munkatársak alkalmazása mellett.

 

Csak a padló, a mennyezet és a falak fixek. Minden más rugalmasan alakítható – a Bosch Rexroth így látja a jövő gyárát. A vállalat folyamatosan olyan megoldásokat vezet be a piacra, amelyek tökéletesen illeszkednek ebbe a koncepcióba. Az Elmo intelligens, rendkívül kompakt és robusztus hajtásai ideálisan kiegészítik a Bosch Rexroth portfólióját. „Az Elmo technológiája lehetővé teszi, hogy okostelefon méretű hajtásokat integráljunk például robotokba vagy önvezető szállítójárművekbe” – mondja Fechner. „Az Elmo technológiák tehát olyan új alkalmazási területeket nyitnak meg, amelyek speciális technológiai kihívásokat jelentenek. Ilyenek például az önvezető szállítójárművek, a kiszolgáló robotika vagy a hajtások decentralizált elrendezése a gépekben. Az Elmo termékei itt mutatják meg erősségeiket a mozgási teljesítményükkel, kompaktságukkal, energiahatékonyságukkal és nagyfokú precizitásukkal.”

 

 

Haim Monhait, az Elmo Motion Control alapító tulajdonosa így nyilatkozott: „Nagyon örülök, hogy az Elmo csapata, technológiánk és ügyfeleink világos és nagyon ígéretes úton haladnak előre. Az Elmo nemcsak azért csatlakozik a Bosch Rexroth-hoz, mert termékeink jól kiegészítik egymást, hanem azért is, mert a vállalat a gyártásautomatizálásban ügyfélorientált megközelítést követ, meggyőző növekedési ambíciókkal. Az Elmo továbbra is innovatív, intelligens és élvonalbeli mozgásvezérlő megoldásokat fejleszt a gépek teljesítményének javítása érdekében, mindezt ügyfeleink javára.”

 

Az Elmo Motion Control technológiailag kifinomult, mégis kompakt szervohajtásokra és mozgásvezérlésre specializálódott. Ezek az elektromos szervohajtások és mozgásvezérlők rendkívül intelligensek, és teljes mértékben igazolt működési biztonságot kínálnak. A termékek különösen alkalmasak a félvezető-, elektronikai, elektromos-, robot-, orvostechnikai, önvezető szállítórendszerek (AGV), automata raktározási, valamint a csomagoló- és élelmiszeripar számára.  Az Elmo-t 1988-ban az izraeli Tel-Aviv melletti Petach Tikva-ban magántulajdonú vállalatként alapították. A cég székhelye mellett egy összeszerelő telephelyet is üzemeltet Lengyelországban.

 

Beruházás a gyártásautomatizálásba

A Bosch Rexroth már 2022 tavaszán megszerezte a Kassow Robots többségi részesedését. A mintegy 25 munkatárssal működő dán vállalat olyan kollaboratív robotokat (kobotokat) gyárt, amelyek az ipari gyártásban sokféle módon felhasználhatók. A kobotok nagy teherbírást és karkinyúlást kínálnak, és a legszűkebb helyeken is képesek dolgozni: a Kassow Robots hét tengellyel felszerelt kobotja a sarkokat is könnyedén eléri karjával, páratlan rugalmasságot kínálva a piacon.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59