Megújul a Trans-Sped flottája

forrás: Prím Online, 2022. október 13. 14:19

A Trans-Sped tehergépjármű-flottájába 2022-ben összesen 37 db DAF XF és XG 480 típusú tehergépjármű érkezett a kifutó vonatók cseréjének keretében. Így a vállalat gépkocsivezetői új munkakörnyezetben, még korszerűbb eszközparkkal végezhetik munkájukat.

A Trans-Sped a tehergépjármű flotta fiatalításakor a technológiai feltételek mellett nagy hangsúlyt fektetett a fenntarthatóságra is, emellett pedig a kényelmes és biztonságos közlekedés is kiemelt figyelmet kapott. 2022-ben 25 db XF 480 típusú és 12 db XG 480 típusú tehergépjármű érkezett a vállalathoz. Az újgenerációs gépkocsik nagyobb hálófülkével és tágasabb utastérrel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a nemzetközi és hazai fuvarokat teljesítő sofőrök komfortosabb pihenését. Emellett a legmodernebb felszereltséggel vannak ellátva.

 

Mivel a jelenlegi gépjárműpark 230 darab fiatal, másfél éves átlagéletkort nem meghaladó, Euro 6 környezetvédelmi osztályú járműből áll, így az újonnan a flottába kerülő gépjárműveknél is szem előtt tartották ezen tulajdonságok megtartását.

 

A Trans-Sped működése során megbízói teljes körű és kifogástalan kiszolgálásán túl különös figyelmet fordít a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem kérdésére. Éppen ezért tudatosan arra törekednek, hogy a környezetileg fenntarthatóbb megoldásokat vezessék be a logisztikai folyamataikban. 

 

 

Az elmúlt időszakban számos egyéb területen indítottak fejlesztéseket a környezeti fenntarthatóság érdekében.

● Átfogó energiahatékonysági programot indítottak a raktári operációkban, ahol LED-világítást és hőszivattyús fűtést alkalmaznak a fűtött raktárakban. 

● Ahol a körülmények engedik, ott elektromos targoncákra cserélték a gázüzemű járműveket, 

● 2021-től pedig a Trans-Sped ZERO néven egyszer használatos csomagolástól mentes kiszállítást indított Budapesten és Pest megyében, amely mára a tatai és szolnoki régióban is elérhető.

● A raktárak tetejére tervezett napelemparkokkal pedig a felhasznált fosszilis energia egy részét tervezik kiváltani a jövőben.

 

A Trans-Spednél nemcsak az eszközpark, hanem a logisztikai folyamatok folyamatos fejlesztése és a hatékonyság növelése is kiemelt fontosságú, emellett nem hagyják figyelmen kívül az emberi tényezőt sem.

 

“Az eszközpark folyamatos frissítésén túl nagy figyelmet fordítunk a kollégák folyamatos képzésére, fejlesztésére, hiszen a közúti szállítás esetén egyik fontos tényező a gépkocsivezetők vezetési technikája. Az optimális vezetési stílus az üzemanyag-fogyasztás csökkenése mellett a környezeti hatások és a logisztikai költségek mérséklésében is kulcsfontosságú, emellett biztonságosabb közlekedést is eredményez” – mondta Tóth Csaba, a Trans-Sped Kft. fuvarozási igazgatója.  

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59