A Dentsu újabb jelentős lépést tett a teljes karbonsemlegesség felé

forrás: Prím Online, 2022. december 27. 11:55

A dentsu globális ügynökségi hálózat a közelmúltban bejelentette, hogy vállalatainak működéséhez kapcsolódó közvetlen és közvetett (Scope 1 és Scope 2) karbonkibocsátás tekintetében nettó karbonsemlegessé vált. Mindez pedig csupán egy eleme a Dentsu fenntarthatósági törekvéseinek, szélesebb tekintetben a Dentsu Social Impact stratégiájának.

A nettó karbonsemlegeséget a dentsu úgy érte el, hogy Scope 1 Scope 2 szén-dioxid-kibocsátását néhány év alatt 53 százalékkal csökkentette, a fennmaradó kibocsátási volument pedig teljes mértékben környezetvédelmi projektek támogatásával kompenzálja. A jelentős csökkenést elsősorban úgy sikerült elérni, hogy a hálózat egésze immár 100 százalékban megújuló forrásból származó elektromos áramot használ a működéséhez.

 

A hálózat ezzel párhuzamosan megkezdte az egyéb közvetett kibocsátási értékeinek (Scope 3), ezen belül is elsősorban az ügyfeleknél végzett tevékenységek karbonlábnyomának csökkentését is. 2030-ra ebben a kategóriában is 46 százalékos csökkentést irányzott elő célként. Ennek megvalósítása érdekében vezeti be 2023-tól a cég médiatervező rendszerében (CCS Planner) azt a tervezési funkciót, amely immár paraméterként tartalmazza a tervezett kampányokhoz kapcsolódó szén-dioxid-kibocsátás mértékét is. Mindezzel alapvetően hozzájárul ahhoz, hogy a médiahirdetési piacon a klímaváltozás szempontjait a korábbiaknál hangsúlyosabban figyelembe vevő döntések szülessenek majd.

 

„A fenntarthatóság témája ma minden korábbinál aktuálisabb: azt tapasztaljuk, hogy nem csupán a saját ESG-céljaikat elérni kívánó ügyfeleinket foglalkoztatja, de a mai fiatalok számára is fontos aspektust jelent, amikor olyan munkahelyet választanak maguknak, amelynek társadalmi törekvéseivel is azonosulni tudnak – mondta Novák Péter, a dentsu Hungary vezérigazgatója. – A 2019-ben bevezetett Dentsu Goes Green programunk keretében az elmúlt időszakban a budapesti irodánkban is számos intézkedéssel segítettük elő az ökológiai tudatosság erősítését.”

 

Néhány példa a dentsu Hungary eddigi kapcsolódó eredményeire:

  •  Kinyomtatott anyagok visszaszorítása, nyomtatás esetén újrahasznosított papír, illetve újrahasznosított papírból készült irodai termékek (boríték, toll, jegyzetfüzet) használata
  •  Szelektív szemétgyűjtés
  •  Palackozott helyett tisztított víz, márkázott céges palackok alkalmazásával
  •  A városi közlekedés során lehetőség szerint tömegközlekedés vagy kerékpár, egyéb esetben e-taxi használata
  •  A lecserélt számítástechnikai eszközök felújítása és iskoláknak adományozása
  •  Régi ruhák „újrahasznosítása” adománybolt számára történő felajánlás révén
  •  Környezettudatos partnerek kiválasztása a működéshez szükséges termékek beszerzése során
  •  Aktív részvétel faültetési és városi környezetmegóvó programokban

 

“A fenti intézkedések folytatása mellett a dentsu Hungary jövő évre vonatkozó további tervei között szerepel, hogy üzleti utazások esetén a taxiszolgáltatás mellett a car sharing területére is kibővíti az e-autók igénybevételét. Emellett a teljes irodai világítás ledes fényforrásokkal újul meg, ami a működési költségek lefaragása mellett tovább csökkenti majd a szervezet ökológiai lábnyomát is” – tette hozzá Novák Péter.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59