A párok döntő többsége aktívabb és kreatívabb randiélményre vágyik

forrás: Prím Online, 2023. február 14. 21:16

A szerelmespárok mintegy kétharmada már unja a hagyományos Valentin-napi randevúkat és inkább a közös időtöltés kreatív vagy aktív formáját preferálnák a Huawei megbízásából Valentin-nap alkalmából készített nemzetközi felmérés szerint. A randizás új formáival a megkérdezettek célja, hogy maradandó közös élményekkel fűzzék szorosabbra a kapcsolatukat. A válaszadók 84 százaléka már idén új közös tevékenységeket próbálna ki párjával, például új készséget sajátítana el, új hobbiba kezdene vagy sportolna. 

 

A többség unja a hagyományos randiformákat

 

A Valentin-nap kapcsán sokaknak az olyan hagyományos ajándékok juthatnak eszébe, mint a virágok vagy az édességek, ünneplésként pedig egy vacsora, közös séta, esetleg filmnézés otthon vagy moziban. A Huawei megbízásából készült Valentin-napi felmérés*  szerint ugyanakkor a randizási szokások is átalakulni látszanak: a megkérdezettek 64 százaléka unja a hagyományos randevúzásokat, és szeretne izgalmasabb közös élményeket szerezni választottjával. Különösen igaz ez a fiatalabb korosztályra, a 26-35 év közötti válaszadók 71 százaléka változtatna a tradicionális randiformákon. A változtatás szándéka mögött a maradandó élmények iránti igényünk áll: tízből kilenc válaszadó egyetértett azzal, hogy a közös élmények, emlékek szorosabbra fűzik a kapcsolatot.

 

Mozi, vacsora és virágok helyett sport és kreativitás

 

Az idelis randevú így a válaszadók mintegy 70 százaléka szerint valamilyen közös élmény lenne a hagymányos formákkal szemben. Ezek között olyan tevékenységek szerepelnek, ahol párjukkal új készséget sajátíthatnak el, például festés, főzőtanfolyam, esetleg aktív programot szervezhetnek, például sziklamászást, vagy vidámpark látogatást, szabadulószobát. Emellett sokan szeretnék kipróbálni partnerükkel a közös edzőtermi edzést, futást vagy biciklizést is egy ideális randi során. Ez utóbbi tevékenységek szinte ugyanolyan arányban foglalkoztatják mindkét nem válaszadóit, míg a kézműves foglalkozások, a főzőtanfolyam és a szabadulószoba 4-5 százalékkal több voksot kapott a női megkérdezettektől.

 

Ráadásul a válaszadók túlnyomó többsége (91 százalék) már idén új tevékenységbe kezdene társával; háromnegyedük utazást tervez, fele új hobbit fedezne fel, több mint egyharmaduk pedig sportolni szeretne. Az utazás gondolata főként a női válaszadókat foglalkoztatja (81 százalék, szemben a férfitársaik 73 százalékával), a sporttevékenységeket ugyanakkor jóval nagyobb részben nevezték meg a férfi válaszadók (43 százalék), mint a nőtársaik (29 százalék). Új hobbiba azonban közel ugyanolyan arányban szeretnének belevágni mind a férfi, mind a női válaszadók (51, illetve 49 százalék). Ezek között pedig a tánc és a főzés mellett az együtt töltött pillanatok megörökítése szerepelnek a legnagyobb arányban. 

 

 

Az okostelefon egyre fontosabb a párkapcsolat fenntartásában

 

Egy korábbi, a Huawei megbízásából készült kutatásból**  az is kiderült, hogy nemcsak az új kreatív tevékenységek fontosak a szerelem tüzének fenntartásához. A tizenkét európai országban, köztük Magyarországon végzett felmérés szerint a párkeresésben és az udvarlás során egyaránt hasznos társunk az okostelefon. A magyar válaszadók közel háromnegyede üzenetekkel, 48 százalékuk pedig meghitt hanghívásokkal is udvarol kiszemeltjének. A legtöbb megkérdezett a „szeretlek” szót küldi leggyakrabban kedvesének, aki általában valamilyen jellegzetes becenéven szerepel a telefonkönyvében. 

 

A párkapcsolat fenntartásában a megkérdezettek 62 százaléka tartotta fontosnak az okostelefon szerepét, amit jól mutat, hogy a válaszadók közel kétharmada legtöbbet a párjával kommunikált a telefonján keresztül. A felmérést kitöltők 67 százaléka naponta legalább egyszer beszélt a párjával telefonon, 50 százalékuk pedig napi többször vált üzenetet szíve választottjával.  

 

Technológia a romantika szolgálatában

 

A Huawei megbízásából készített friss felmérés rávilágított arra, hogy a folyamatosan változó randevúzási szokásokkal párhuzamosan a technológia is egyre inkább teret nyer a felhasználók szerelmi életében. A romantikus pillanatok megörökítésében és újraélésében segít a mobilfotózás és videózás, amivel a párok előszeretettel élnek is: a megkérdezettek 74 százaléka nyilatkozta, hogy a legromantikusabb pillanatokat fotókkal vagy videókkal örökíti meg. Azoknak pedig, akik szívesen kipróbálnák az utazással egybekötött randit, kiváló választás lehet a kiemelkedő fotózási képességekkel bíró HUAWEI Mate 50 Pro készülék, amely portréfotó, illetve széles látószögű opcióval, vlogfunkcióval, valamint a mobilfotózásban elsőként változtatható fizikai rekesszel rendelkezik, amely igazán változatos és kreatív lehetőségeket kínál a legszebb pillanatok megörökítésére. 

 

___________________

*A felmérés 2023. januárban készült az alábbi országok bevonásával: Franciaország, Németország, Románia, Olaszország, Lengyelország és Törökország. N=2550

**A 2018 januárban felvett felmérésben Magyarországon kívül Ausztria, Horvátország, Szlovénia, Szerbia, Románia, Bulgária, Lengyelország, Dánia, Törökország, Csehország és Görögország felhasználóit kérdezték. N=6012

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

ABB: 2024. I. negyedévi eredmények

Björn Rosengren, vezérigazgató: „A magas bázisadatokhoz viszonyított első negyedéves teljesítményünk azt mutatja, hogy az év jól indult, a megrendelések dinamikája erősebb a vártnál, az árrés rekordmagas, a készpénztermelési teljesítményünk erős. Mindez kellő magabiztosságot ad ahhoz, hogy a 2024-ben várt árrést felfelé módosítsuk.”

2024. április 20. 19:07

Külföldi nyitásban és az online kereskedelmi fejlődésben segítik a hazai kkv-ket

Partnerségi megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az eMAG Magyarország, amelynek célja az e-kereskedelmi know-how fejlesztése,  és a magyar  kis- és középvállalatok online értékesítési csatornáinak fejlesztése a régióban.

2024. április 20. 18:50

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

2024. április 20. 09:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50