K&H: Tarolnak a villanyautók

forrás: Prím Online, 2023. február 15. 12:37

A villanyautók uniós piaca emelkedő pályán van, a kereslet tehát erősnek mondható uniós szinten, de minden országban kulcskérdés a magasabb ár miatt a finanszírozás. A kedvező megoldást nyújtó K&H zöldautó finanszírozás lízing konstrukció tisztán elektromos autókhoz vehető igénybe, fix 10 százalékos kamattal, ami bőven elmarad a 15-20 százalékos piaci átlagtól.

Az új autók uniós piaca tavaly szűkült, ugyanakkor a villanyautó-eladások növekedést mutattak.  A villanyautók magasabb ára miatt kulcskérdés a finanszírozás, ám a magasabb átlagos kamatkörnyezet a magyar piacon például visszafoghatja a keresletet. Ugyanakkor van kedvező megoldás is a cégek számára – derül ki a K&H összeállításából.

 

Az Európai Autógyártók Szövetségének adatai szerint a múlt évben az uniós piacokon kevesebb mint 9,3 millió új autót helyeztek forgalomba, közel 5 százalékkal kevesebbet, mint 2021-ben. Ezzel szemben a tisztán elektromos autók értékesítése 28 százalékkal 1,1 millióra emelkedett. Így a villanyautók részesedése az uniós újautó-piacon meghaladta a 12 százalékot, amire korábban nem volt példa.

 

pexels.com

 

“Az elektromos autók globális piaca támogatást kapott az elmúlt hetekben. Több gyártó, köztük a Tesla és a Ford is lejjebb vitte több villanyautójának az árát” – mondta Suba Levente, a K&H fenntarthatósági programjának vezetője. “Elképzelhető, hogy több gyártó is követi ezt a példát, ennek eredményeként olcsóbbá válhatnak a közeljövőben a villanyautók.”

 

Benzin kontra áram

 

A villanyautóknak lényeges szerep jut abban, hogy a közlekedés fenntarthatóbbá váljon világszerte. A hagyományos autóknál viszont drágábbak, ezért kulcskérdés a finanszírozás. A K&H számára a fenntarthatósági szempontok kulcsfontosságúak, ezért is vezette be a pénzintézet a múlt év közepén a tisztán elektromos autók beszerzéséhez igénybe vehető kedvezményes kamatozású konstrukciót. “Fix 10 százalékos kamattal kínáljuk ezt a lízing konstrukciót, ami bőven elmarad a 15-20 százalék körüli piaci átlagtól. A K&H zöldautó finanszírozás konstrukció megjelenése óta már 175 szerződést kötöttünk és több mint 200 igénylés érkezett” – mondta Suba Levente. A szakember szerint a következő időszakban tovább nő a kereslet az alacsony kamat miatt erre a lízing megoldásra, ráadásul a keresletet segíthetik az autógyártók esetleges újabb árcsökkentései, továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy a hatósági ár tavaly decemberi eltörlése után a magyar piacon drágábbak lettek az üzemanyagok, ez pedig újabb előnyt jelenthet azoknak, akik villanyautóval közlekednek.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Harmadszor is világcsúcs: a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata nyerte Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyét

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és elektromos meghajtású városi kisautó kategóriában. Utóbbiban saját világcsúcsát másodszor megdöntve szerezte meg az első helyet.

2024. május 25. 16:17

Matchbox lett az elektromos Mercedesből

A Mattel leleplezte  a Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás öntött kisautóját, ami az ikonikus Mercedes-Benz G-osztályt és a nemrégiben bemutatott, új elektromos modellváltozatot ünnepli. A prémium kategóriás kisautó újrahasznosított fémből és legalább 81%-ban ISCC-minősítésű műanyag felhasználásával készül*. A Matchbox exkluzív, 1:64 méretarányú, öntött replikája élethű részletekkel idézi meg az ikonikus G-osztályt és egyedi, texturált papír csomagolással rendelkezik.

2024. május 23. 10:25

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

A Continental autógumija az első helyen végzett a Tyre Reviews szakportál négyévszakos abroncstesztjén

Újabb megmérettetésen, a Tyre Reviews 2024-es négyévszakos abroncsteszten győzedelmeskedett a Continental AllSeasonContact 2 modellje. Hét 205/55R16-os méretű, VW Golfra autóra felszerelt, egész évben használható modellből álló tesztmezőnyben ért el első helyezést.

2024. május 14. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17