A Mozi+ és a Viasat3 műsorait vizsgálta a Médiatanács

forrás: Prím Online, 2023. február 23. 19:56

Két nem magyar joghatóság alá tartozó tévénél is problémákat tárt fel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa helytelen korhatárbesorolás és nem megfelelő időpontban közzétett műsorszámokkal kapcsolatban. 

A Mozi+ csatornán január 2-án sugárzott „Halálos iramban: Hobbs és Shaw” című film korhatárbesorolását egy, a hatósághoz érkezett bejelentés nyomán vizsgálta a Médiatanács. A hatósági vizsgálat megállapította, hogy az adásba került verzió nem felelt meg a feltüntetett 12 éven aluliaknak nem ajánlott korhatárbesorolásnak, így az este hét órai műsorkezdés sem volt megfelelő. A film trágár nyelvezete és a bemutatott erőszak mértéke is káros lehet a 16 év alatti korosztályra, ezért amennyiben a Mozi+ médiaszolgáltatója magyar joghatóság alá tartozna, azt a médiatörvény alapján 16 éven aluliak számára nem ajánlott korhatári kategóriába kellett volna sorolni és 21 óra után közzétenni. Az NMHH a hatósági ellenőrzés eredményéről értesíti a román médiahatóságot. 

 

 

Bejelentés nyomán vizsgálta a testület a Viasat3 január 22-i adásában műsorra került „Boldog kempingezők” című vígjáték korhatárbesorolását is. A kora délután sugárzott film a hatósági ellenőrzés alapján megfelelt a médiaszolgáltató által megjelölt, tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott kategóriának, azonban azt a magyar szabályozás alapján csak este kilenc és reggel öt óra között lehetett volna közzétenni. A Médiatanács a vizsgálat eredményéről tájékoztatja a holland társhatóságot is, kérve a szükséges intézkedések megtételét. 

 

A Médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09