Aki megfizeti a prémium árat, mehet gyorsabban: dugómentesít a Kyndryl Tel-Avivban

forrás: Prím Online, 2023. április 2. 10:16

Izraelben az utóbbi nyolc évben több, mint egymillióval nőtt a gépkocsik száma. A kis ország útjai és városai a gépjárművektől túlterheltek. A forgalmi torlódások – különösen a központi nagyvárosi területeken, például Tel-Avivban és Jeruzsálemben akkora problémát jelentenek, hogy már kimutathatóan korlátozzák a gazdaság fejlődését.

Ezért a forgalmi torlódások enyhítése és a forgalommenedzsment korszerűsítése céljából az izraeli kormány elindította a Fast Lanes programot, amely hatékony, valós idejű forgalomszervezéssel, egy rendszerként kezel parkolókat, dinamikus díjfizetéssel használható, gyors haladást biztosító prémium sávokat, és nagy kapacitású, ingyenes buszjáratokat.

 

A program alapelvei közé tartozik a közösségi közlekedés vonzóbbá tétele, és az is, hogy aki saját gépjárművel gyorsabban akar haladni, megteheti, amennyiben hajlandó megfizetni az árát. Erre a célra prémium sáv jelleggel a buszsávokban adnak lehetőséget, de csak az éppen elérhető szabad kapacitások függvényében. Így a tömegközlekedést nem lassítják, de jobban kihasználják a rendelkezésre álló helyet, és állami bevételeket is generálnak. A kereslet függvényében a gyors sáv használatának ára változó: nagy igény esetén magas, kisebb igény esetén alacsonyabb.

 

 

A Fast Lanes várhatóan jelentősen csökkenteni fogja a dugókban töltött időt, és ösztönözni fogja a közösségi közlekedés használatát, miközben arra is lehetőséget ad, hogy az autójához éppen valamilyen ok miatt ragaszkodó polgár garantáltan legalább 70 km/órás sebességgel haladjon a gyors sávokon, természetesen prémium ár megfizetése mellett.

 

A Fast Lanes 100 km hosszú gyors sávot, 10.000 parkolóhelyet 200 járműből álló elektromos buszflottát kezel majd. Ez óriási, robosztus, de egyben rugalmas informatikai infrastruktúrát igényel. Ehhez az információkezelő rendszerek építése, forgalmi, útdíjfizetési és személyszállítási megoldások üzemeltetése és karbantartása is hozzá tartozik. Központosított számítástechnikai és központi felügyeleti rendszert hoznak létre a városirányítási rendszerek összekapcsolásával és egy mindent lefedő törzshálózattal. A valós idejű adatelemzéshez 2500 TB adatot összegyűjtő és feldolgozó adatközpont készül.  Biztosítani fogják az IT-infrastruktúra és skálázhatóságát. Katonai minőségű kibervédelem fogja őrizni az adatokat. 

 

A rendkívül összetett informatikai feladatok tanácsadója a Kyndryl lesz. Kiépítéssel, rendszerirányítással, rendszerfelügyelettel és karbantartással segíti a többéves Fast Lanes projektet. Megtervezi és felépíti az informatikai infrastruktúra architektúráját, valamint a Fast Lanes-t lehetővé tevő és támogató több jelentős technológiai partner – Lenovo, VMware, Juniper, ExaGrid, Magalcom, McAfee, HCL – rendszereit integrálja.

Kulcsszavak: Kyndryl közlekedés

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Facility managementben erősít az ICON

Három kiemelkedő épülettel, két irodaházzal és egy logisztikai ingatlannal bővült az ICON Real Estate Management ingatlanüzemeltetési portfoliója. A BEM Irodaház, a D2 Szabadkikötő, és az ELTE egyik megújult ingatlanja nem csupán az építészeti megoldásaik tekintetében példaértékűek, de a fenntarthatóság és az energiahatékonyság terén is úttörő megoldásokat alkalmaznak.

2024. április 17. 18:09

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09