Az LG elkötelezi magát a megújuló energiaforrások használatára

forrás: Prím Online, 2023. június 12. 20:14

Az LG Electronics (LG) csatlakozott a RE100 (Renewable Energy 100) globális kezdeményezéshez, amely azt tűzte ki célul, hogy a vállalkozások álljanak át arra, hogy 100 százalékban megújuló forrásból fedezzék teljes villamosenergia-szükségletüket. A RE100-tagság újabb példája az LG fenntarthatóság iránti erős elkötelezettségének.

A vállalat véglegesítette terveit arra vonatkozóan, hogy 2050-ig minden telephelyét 100 százalékban megújuló energia használatára állítja át. E cél elérése érdekében az LG 2030-ig fokozatosan 60 százalékra, 2040-ig pedig 90 százalékra növeli a megújuló forrásokból, például nap- és szélenergiából származó villamosenergia-felhasználását, 2050-re pedig eléri a 100 százalékos célt.

 

 

Amellett, hogy nagy hatékonyságú napelemek telepítésével az LG megújuló energiát termel és használ fel irodáiban és gyáraiban, számos további intézkedést is végrehajt majd. Ilyen például a megújulóenergia-tanúsítványok (REC) megszerzése, a megújuló forrásból származó villamos energia vásárlására szolgáló szerződések (PPA) aláírása, valamint Dél-Koreában a Korea Electric Power Corporation (KEPCO) által szolgáltatott energia zöld prémiumának megfizetése.

 

Az LG ez irányú erőfeszítései részeként tavaly ún. direkt PPA-t  írt alá a GS EPS koreai áramtermelő vállalattal, hogy 2025-ig három futballpályának megfelelő méretű naperőművet építsen a dél-koreai Csangwonban található LG Smart Park meglévő integrált gyártóegysége tetején. Néhány napelem telepítése már megtörtént, ezek tavaly december óta áramot is termelnek egyes épületek számára. A vállalat már a világ más pontjain is telepített napelemeket irodaházai tetejére, például a dél-koreai Szöulban található LG Sciencepark K+F komplexumára; az észak-amerikai központi campus épületére New Jerseyben; az LG India irodaházára Nagy-Noida városában; valamint a thaiföldi Rayong háztartásigép-gyárra.

 

 

Az LG már ez előtt is dolgozott azon, hogy felgyorsítsa a megújuló energiaforrásokra való átállást és a szén-dioxid-semlegesség elérését. A megújuló energiára való áttéréssel a vállalat csökkenti az energiafelhasználás során keletkező közvetett szén-dioxid-kibocsátást is. 2019-ben az LG bejelentette Zero Carbon 2030 vállalását, amelynek célja, hogy 2030-ra elérje a nettó nulla (közvetlen és közvetett) szén-dioxid-kibocsátást.

 

„Folyamatos erőfeszítésekkel és innovációval az LG jó úton halad afelé, hogy megvalósítsa a 100 százalékban megújuló energiára való áttérést és a szén-dioxid-semlegességet” – mondta Lee Sam-soo, az LG Electronics stratégiai igazgatója. „Az LG továbbra is teljes mértékben elkötelezett ESG-víziójának megvalósítása mellett, amely mindenki számára jobb életet teremt.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 ok, amiért a KKV-knak szükségük van a mesterséges intelligenciára a hálózatmenedzsmentben

A mesterséges intelligencia ma már mindenhol jelen van. Ami a hálózatépítést illeti, az irányítás és a kiberbiztonság terén olyan jelentős változások tapasztalhatók, amelyek egyszerűsíthetik a működést és csökkenthetik a kis- és középvállalkozások költségeit. 

2024. május 26. 15:37

Megérkezett az első tömeggyártásra szánt humanoid robot a Unitree-től

A Unitree Robotics bemutatta G1 modelljét, amely a vállalat második általános célú humanoid robotja. A bejelentés azonnal szenzációt keltett, mivel a robot könnyedén megbirkózik az olyan feladatokkal is, mint egy szódásüveg kinyitása, a diótörés, a nehéz tárgyak szállítása, vagy a hegesztés, ráadásul tömeggyártásra alkalmas, piacérett formában van.

2024. május 26. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17