Igor Prerovsky érkezik a Yettel Magyarország vezérigazgatói posztjára

forrás: Prím Online, 2023. július 18. 20:33

A PPF Telecom Group, a Yettel Magyarország többségi tulajdonosa a mai napon bejelentette, hogy Igor Prerovskyt nevezi ki a magyarországi vállalat új vezérigazgatójává. Igor Prerovsky 2023 szeptemberétől veszi át a magyarországi szervezet vezetését, és egyben csatlakozik a PPF telekommunikációs üzletágát vezető csapathoz is.

Igor Prerovsky azt követően tér vissza a PPF-hez, hogy négy évig az Európa és a Közel-Kelet régióban a digitális vállalkozásépítésben és -fejlesztésben vezető szerepet betöltő Creative Dock Groupnál fintech területen vezetett pénzügyi és telekommunikációs projekteket. 2006 és 2019 között a Home Creditnél, a PPF Group globális lakossági pénzügyi üzletágánál dolgozott vezető pozíciókban, és irányította a Home Credit egyesült államokbeli, vietnami és kínai szervezeteit. A Yettel Magyarország vezérigazgatójává való kinevezéssel Igor egyben visszatér a távközlési üzletágba is, mivel 2000 és 2006 között az Oskar Mobile (ma Vodafone Csehország) márkastratégiáért és kommunikációért felelős alelnökeként dolgozott.

 

"Izgatottan várom a kihívást, hogy Magyarország egyik vezető telekommunikációs vállalatát, a Yettel Magyarországot vezethessem. Külön öröm számomra, hogy újra együtt dolgozhatok a PPF-es kollégáimmal és közösen kamatoztathatjuk a különböző területeken – így a telekommunikáció és a digitális mobilszolgáltatások terén – szerzett szakértelmünket. Rendkívül izgalmas az a lehetőség, hogy a vezeték nélküli szolgáltatások terén újabb innovációkra építve erősítsük tovább a Yettel márkát, mint az ügyfélközpontúságban élen járó vállalatot” – mondta Igor Prerovsky.

 

Igor Prerovsky

 

Igor Prerovsky Peter Gazikot váltja a vezérigazgatói poszton, aki 2021 óta vezeti a Yettel Magyarországot. Az itt töltött közel három év után Peter Gazik visszatér Szlovákiába, ahol szintén a PPF tulajdonában levő szlovák televízió- és médiacsoport, a Central European Media Enterprises (CME) vállalathoz tartozó TV Markíza vezérigazgatójaként folytatja munkáját.

 

"Először is szeretnék köszönetet mondani Peter Gaziknak azért, hogy Magyarország egyik legnagyobb 5G hálózatának kiépítésével, az otthoni internet és az új TV szolgáltatás bevezetésével komplex szolgáltatásokat nyújtó vállalattá fejlesztette a Yettel Magyarországot, és eközben sikeresen vezényelte a cég márkaváltását is. Gratulálok Peternek a PPF családon belüli, a TV Markíza vezérigazgatójává történő kinevezéséhez, amely jó példája annak a PPF-es hagyománynak, hogy a tehetségeket házon belül kell ápolni.” – mondta Balesh Sharma, a PPF Telecom Group vezérigazgatója.

 

"Peter pozícióváltása lehetőséget teremt arra, hogy újra együtt dolgozzunk Igorral, aki a PPF Groupnál korábban már komoly karriert futott be és sikereket ért el a vállalatcsoport számára. Ez a kinevezés újabb lendületet ad a PPF Telecom Csoport azon törekvéseinek, hogy ügyfeleinknek élvonalbeli távközlési és online szolgáltatásokat nyújtsunk. Üdvözlöm Igort a fedélzeten és minden jót kívánok mindkettőjüknek az új munkakörükben.” – tette hozzá Balesh.

 

Peter Gazik leköszönő vezérigazgató így nyilatkozott: "Az elmúlt közel három évben a Yettel óriási átalakuláson ment keresztül. Hatalmas lépésekkel haladtunk a mobil központú szolgáltatások terén, és tettük ezt úgy, hogy előbb a világjárvány okozta korlátozásokkal, majd a makrogazdasági környezet kihívásaival kellett megküzdenünk. Tudom, hogy a Yettel egy jól meghatározott irány mentén, további növekedést mutató pályán mehet tovább Igor vezetése alatt."

Kulcsszavak: +céginfó Yettel

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megbízható Munkaadó 2024-26 címet kapott az SAP

Az SAP Hungary Kft. elnyerte a "Megbízható Munkaadó 2024-26" címet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésén. A díjat olyan cégek kapják, amelyek kiemelkedő HR-gyakorlatot folytatnak, és példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.

2024. május 28. 13:07

Megjelent az első magyar kiberbiztonsági labor az IECEE CB séma alatt

A CCLab Kft. sikeresen teljesített a CBTL auditon és a nemzetközi IECEE CB Rendszerben CB Testing Laboratory (CBTL) jogosultságot szerzett. A magyarországi székhelyű CCLab hivatalosan 2024. május 24-én sikeresen kiterjesztette kiberbiztonsági tesztelői, értékelői és tanúsítási képességét a fogyasztói IoT eszközökre készült ETSI EN 303 645 és az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekre szakosodott IEC 62443-4-1 / -4-2 szabványokra az IECEE CB séma keretén belül. A CB séma alatt kiadott tanúsítványokat jelenleg több mint 50 országban fogadják el. 

2024. május 28. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52