Automatizálással előre láthatók az informatikai incidensek

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 22. 20:01

Szabó János, a Kyndryl Magyarország ügyvezető igazgatója szerint az üzleti vezetők számára nem idegenek az egymással versengő prioritások. Akár a bevételek növelésére, az ügyfelek elégedettségének javítására vagy az új piaci lehetőségek megragadására összpontosítanak, a vállalat informatikai működésének dinamikusnak és a folyamatosan változó környezetre reagálónak kell lennie.

Ha azonban ezeket a célokat az IT-kiadások fenntartása vagy csökkentése mellett próbálják elérni, az korlátozhatja a növekedési lehetőségeket. Nem meglepő tehát, hogy a vállalatok egyre nagyobb mértékben fektetnek be az automatizálásba és a mesterséges intelligenciába az IT-üzemeltetésben (AIOps).

 

A Kyndryl és az IDC nemrégiben készült tanulmánya szerint a vállalatok még az általános IT-büdzsé fenntartása vagy csökkentése mellett is többet terveznek költeni az automatizálásra és az AIOps-re a következő két évben: Míg a tanulmányban részt vevő vállalatok több mint 70%-a azt mondta, hogy a következő időszakban fenntartja vagy csökkenti az általános IT-kiadásokat, ugyanezen cégek 63%-a nyilatkozott úgy, hogy növelni fogja az automatizálásra szánt pénzügyi keretet – a legtöbbjük legalább 10-20%-kal emelve az erre szánt büdzsét.

 

Az automatizálás előnyei az üzleti életben

 

A Kyndryl Advanced Delivery megközelítésének célja, hogy segítse ügyfeleinket e célok elérésében. Az Advanced Delivery lehetővé teszi a cégek az informatikai képességeik automatizáltak, összehangoltak és intelligensek legyenek. A megoldás kulcsfontosságú technológiáinkat, a Kyndryl Bridge-et és az intelligens automatizálást kombinálja dedikált és célzott szakértői csapatokkal, amelyek integrálódnak az ügyfél szervezetével is.

 

A technológia és az emberalapú támogatás e kétirányú megközelítése a lehető legtöbbet hozza ki a szakértői tudásból, és fenntartja szoros ügyfélkapcsolatainkat. Ma már több millió alkalmazást és IT-összetevőt, sok exabájtnyi tárhelyet kezel a Kyndryl. Az ilyen léptékű projekt- és üzemeltetési környezet adja a tapasztaltot, melyet kiaknázva kritikus információkat nyújtunk az AIOps-technológiánkba tanításához, és amely révén kialakítjuk a szükséges lépések automatikus megtételéhez szükséges utat.

 

 

Proaktívak akarunk lenni – ideális esetben megjavítjuk, mielőtt elromlik 

 

A Kyndryl Bridge fejlett képességei segítenek pontosan meghatározni és előre jelezni, hogy mikor és hol fog bekövetkezni incidens egy IT-környezetben, majd megteszik a szükséges megelőző intézkedéseket. A tavaly szeptemberi bevezetése óta a Kyndryl Bridge első ügyfelei máris 75%-os nagyságrendű csökkenést értek el az incidensek számában 

 

Emellett tapasztalataink azt mutatják, hogy az informatikai környezetben az élettartamuk végére érkező eszközök kockázatosak, és gyakran nagyban hozzájárulnak az informatikai környezetek problémáinak kialakulásához. A Kyndryl Bridge AIOps technológiája valós idejű jelentést és előrejelzést biztosít az élettartamuk végéhez közeledő hardverekre és szoftverekre vonatkozóan. Ez a proaktív azonosítás biztosítja a jobb büdzsé-tervezést, rangsorolja a felhőmigrációs projekteket, és azonosítja a további kiadásokra vonatkozó beruházási célokat.

 

Egy másik nehéz terület az informatikában az úgynevezett "legjobb gyakorlatok" összehangolása. A Microsoft, a VMWare, az SAP és mások gyártók folyamatosan új, a legjobb gyakorlatnak megfelelő elvárásokat és konfigurációkat tesznek közzé hardvereik, operációs rendszereik és szoftvereik számára. Ezeken felül a Center for Internet Security (CIS) és más szervezetektől érkező biztonsági és megfelelőségi ajánlásokkal is egyre nehezebb lépést tartani az informatikai környezet működtetése során.

 

Mivel a javasolt konfigurációktól való eltérés idővel megtörténik, célunk a legjobb gyakorlatok 90%-os vagy annál jobb összehangoltságának fenntartása. Házirend-alapú automatizálási technológiát használunk annak biztosítására, hogy az elvárt beállításoktól való eltérések automatikusan javításra kerüljenek, amikor észleljük őket.

 

A Kyndryl célja egyszerű: biztosítani, hogy az IT-környezettel való interakciók legalább 95%-a automatizálással történjen. Legyen szó olyan felhasználási esetekről, mint egy szolgáltatási kérés teljesítése, egy változás lebonyolítása, egy incidensre való reagálás, vagy az egymást gerjesztő események bekövetkezésekor az automatikusan induló protokollokvégrehajtása - hiszünk abban, hogy automatizálásunk a legjobb eredményt tudja elérni.

 

A megfelelő automatizálási partner megtalálása

 

A legújabb tanulmányok szerint a vállalatok mindössze 20%-a tartja magát "érettnek" az automatizálás terén. E csoporton belül 70% jelezte, hogy harmadik fél nélkül nem tudná elérni ezt a státuszt, tehát a partnerség a siker legfontosabb tényezője.

 

Ez az a terület, ahol a Kyndryl kiemelkedik. A Kyndryl Advanced Delivery automatizálással és a Kyndryl Bridge AIOps technológiájaval képes proaktívan azonosítani a problémákat, automatikusan kijavítani azokat és házirend-alapú védőkorlátokat bevezetni, amelyek biztosítják az Ön kritikus IT- és alkalmazáskörnyezetétnek működését.

 

Tudjuk, hogy informatikai incidensek megtörténnek.  Mi felkészültünk arra, hogy ebben az esetben gyorsan minőségi válaszokat adjunk. Ez jelentheti a különbséget egy átmeneti és pillanatnyi szolgáltatási zavar vagy egy olyan üzleti katasztrófa között, amely akár újsághírként köszönhet vissza rontva ügyfeleink piaci megítélését.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egész Európából érkeztek szakértői javaslatok az európai egészségügyi adattér megvalósításához

Tudatos elkötelezettség, széles körű ismertség és szoros együttműködés szükséges ahhoz, hogy a kontinens országai teljes mértékben kiaknázhassák európai egészségügyi adattérben (EHDS) rejlő lehetőségeket – vélik azok az európai szakértők, akik ajánlásokat fogalmaztak meg a kezdeményezés sikere érdekében. Az EHDS célja a polgárok egészségügyi adatainak uniós szintű rendszerben való kezelése és ezáltal a határokon átnyúló egészégügyi ellátás javítása. Az Európai Bizottság reményei szerint a rendszer a kutatási lehetőségeket is bővíteni fogja, mivel a kutatók és a piaci vállalatok számára lehetőséget nyit nagy mennyiségű egészségügyi adat elemzésére.

2024. május 29. 19:01

Új gyártóbázist nyit az Eaton Finnországban

A szünetmentes tápegységek (UPS) piacán tapasztalható erős növekedésre reagálva az Eaton egy új, korszerű üzemmel növeli gyártókapacitását Helsinkiben. Az UPS-rendszerek iránt különösen az adatközpontok ágazatában nagy a kereslet, ahol az AI-alapú alkalmazások és a digitális adatkezelés nagy feldolgozási igényei miatt létfontosságú a folyamatos áramellátás és valószínűsíthető a bővítés szükségessége. Ezeket a rendszereket széles körben használják az áramkimaradások és a feszültségingadozások ellen, mind a kereskedelmi és ipari épületekben, mind pedig az egészségügyi ágazatban egyaránt.

2024. május 29. 17:33

Kényelmet és biztonságot nyújtanak a Continental innovációi az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Continental fontos alkatrészeket és termékeket szállít az új Mercedes-Benz E-osztályhoz. A cég intelligens eszközalapú hozzáférési megoldásával (röviden CoSmA) a technológiai vállalat olyan rendszert kínál, amely az okostelefonokat vagy az okosórákat autókulcsokká alakítja. A technológia a digitális kornak megfelelő kényelmes felhasználói élményt tesz lehetővé. A Continental most először kínál olyan teljeskörű rendszert, amely átfogó kapcsolatot biztosít a jármű digitális ökoszisztémája, az okoseszközök és a felhő között.

2024. május 29. 14:28

Együtt a korszerű oktatásért

Megújult a SIÓ-Eckes iskolásokat támogató pályázata: a 2024-től „Köszi, SIÓ!” néven futó programban a vállalat az iskolák digitális oktatásának támogatását tűzte ki célul, hogy a gyerekek és a pedagógusok még több korszerű eszközhöz juthassanak. A sikeresen pályázó intézmények összesen 150 tablettel lehetnek gazdagabbak, sőt a modernizáció mellett elfogadásra motiváló mesével és óratervvel is segíti a tanárok munkáját a vállalat. A pályázatok online leadására 2024. július 14-éig van lehetőség.

2024. május 29. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52