Binance-felmérés: az adományozók harmada már blokkláncon utal

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 21. 12:47

Átlátható, jól nyomon követhető módja az adományozásnak a blokklánctechnológián alapuló átutalás. Ez a három fő előnye a kriptovalutában történő jótékonykodásnak a Binance által megkérdezett emberek szerint. Bár a legtöbben még mindig inkább hagyományos pénzügyi eszközökkel támogatnak jótékony célokat, a felmérésben megkérdezettek közel harmada már a kriptót részesíti előnyben. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje a közelmúltban több millió dollárnyi kriptovalutát utalt át a katasztrófa-sújtotta területeken élő felhasználóinak Marokkóban, Líbiában és Törökországban.

1126 ember megkérdezésével végzett nemzetközi felmérést a Binance nemrég arról, hogyan viszonyulnak az emberek a kriptovalutában történő adományozáshoz. A válaszokból az derült ki, hogy a megkérdezettek közel egyharmada (32%) már a virtuális valutát tartja a legalkalmasabbnak arra, hogy pénzügyi segítséget nyújtson a bajbajutottaknak. 43% továbbra is készpénzben, csekken, hitelkártyával adományoz.

 

Az elsődleges érv a kriptoeszközök mellett az, hogy a blokklánctechnológia átlátható módszert biztosít az átutalására, ezt 37% nevezte meg előnyként. 32% a hatékonyságot, 28% az elszámoltathatóságot emelte ki. A megkérdezettek 71%-a még soha nem használt digitális pénzt adományozásra, 29% viszont már igen. A Binance platformját – összhangban a korábbi válaszokkal – az átláthatóság és az elszámoltathatóság miatt választja az adományozók 27%-a a tranzakcióik lebonyolítására. Sokat nyom a latban emellett a jótékonykodás célja (26%) és hogy milyen látható eredménnyel jár a segítségnyújtás (18%). A támogatási célok között az első helyen a krízishelyzetekben nyújtott humanitárius segítségnyújtás végzett 22%-kal. Szorosan ez után következett az oktatás (20%) és az egészségügy (19%), mint olyan területek, amelyek nagyban segítenek emelni az emberek életminőségét. 

 

 

A Binance az utóbbi években maga jelentős támogatást nyújtott a háborútól szenvedőknek Ukrajnában. 10 millió dollárt juttatott el eddig gyorsan, olcsón és biztonságosan olyan embereknek, akiknek azonnali segítségre volt szükségük. 5 millió dollárt adományozott a törökországi földrengések károsultjainak. Korábban 5,7 millió dollárral támogatta a COVID-járvány leküzdését célzó erőfeszítéseket.

 

„A nemrégiben Marokkóban történt földrengés közelében élő Binance-felhasználók 100 dollár értékben kaptak Bitcoint tőlünk, amihez csak a lakcímüket kellett igazolni. A Marokkóban élő összes többi felhasználó is 10 dollárban részesült, így a segítség eddig mintegy 70 ezer embert ért el az országban, teljes összege pedig 3 millió dollárt tett ki. A nemrégiben zajlott, líbiai tragikus következményekkel járó áradások óta a Binance ezen a területen is elérhetővé tette 100 dolláros Bitcoin-adományát felhasználói számára. A 10 dolláros támogatás pedig Líbiában is jár minden aktív Binance-felhasználónak, függetlenül attól, hogy a katasztrófa által érintett körzetben él-e vagy sem. A líbiai segítségnyújtás mértéke eddig 500 ezer dollár, mintegy 13 ezer embert ért el közvetlenül” –mondta Kiril Khomiakov, a Binance kelet-közép-európai régiójának vezetője

 

Hozzátette, a kriptovalutákat azért is használják előszeretettel a válságövezetekben adományozásra, mert a hagyományos pénzügyi infrastruktúrák összeomlásakor gyakran az egyedüli lehetőséget jelentik pénzek átutalására. Ráadásul a blokklánctechnológiára alapuló tranzakciók nem ismerik az országhatárokat, teljesen átláthatóak, gyorsan lebonyolíthatók és alacsony a költségük.

 

A Binance Charity egy nyilvános weboldalon gyűjti az adományokat. Az ide beérkező összes pénzt egy hamarosan megnevezendő civilszervezetnek juttatja el, hogy rajtuk keresztül a pénzügyi segítség minél hamarabb célba érjen. Adományozni ezen a felületen BNB, BTC, ETH, USDC, USDT vagy BUSD valutákban lehet.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59