A Continental gumiabroncsa nyerte el a Swiss Automotive Show 2023-as innovációs díját

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 29. 09:54

A Continental eddigi legfenntarthatóbb gyártású gumiabroncsa, az UltraContact NXT nyerte meg a „Fenntartható fejlődés/környezetvédelem” kategóriát a hatodik Swiss Automotive Show-n. 

Az akár 65 százalékban megújuló, újrahasznosított, és újrahasznosításra alkalmas anyagokat tartalmazó nyári abroncs a figyelemre méltóan magas arányban felhasznált fenntartható anyagokat a maximális biztonsággal és teljesítménnyel ötvözi. Mindegyik elérhető méret a lehető legmagasabb („A”) minősítést érdemelte ki a gördülési ellenállás, a vizes fékezés és a külső zaj tekintetében. A Continental idén júliusban kezdte meg a termék gyártását.

 

 

„A Continental rendkívül ambiciózus környezetvédelmi célokat tűzött ki maga elé. Az olyan környezetbarát abroncsaink életútját, mint például az UltraContact NXT, átfogó módon kezeljük: a tervezésétől kezdve egészen a teljes ellátási láncunk szén-dioxid-kibocsátásának folyamatos csökkentéséig. Köszönet illeti kiváló csapatunkat munkájukért, valamint a bíráló bizottságot is, amiért elismerték sokéves innovációnkat a fenntarthatóság terén” – mondta el Daniel Freund, a Continental Suisse SA vezérigazgatója és a Continental Alpok CH/AT alrégiójának vezetője.

 

 

Holisztikus megközelítés a nagyobb fenntarthatóság érdekében

 

A Continental a teljes értékláncában az innovatív technológiák, valamint a fenntartható termékek és szolgáltatások fejlesztésén dolgozik – a környezetkímélő anyagok beszerzésétől az elhasználódott abroncsok újrahasznosításáig. A prémium gumiabroncs-gyártó célja, hogy 2030-ra az összes újonnan gyártott termékének megújuló és újrahasznosított anyagtartalma meghaladja a 40 százalékot. Az UltraContact NXT egy fontos lépés ezen az úton. A távlati cél, hogy a Vision 2030 stratégiai programjában meghatározottak szerint a Continental a legprogresszívebb gumiabroncs-gyártóvá váljon.

 

A SAS díjakat a Swiss Automotive Group évente megrendezett eseményén adja át. Az autóipar tapasztalt szakértőiből álló zsűri a „Produktivitás”, „Biztonság” és „Fenntartható fejlődés/környezetvédelem” kategóriákban díjazza a kiállítók leginnovatívabb termékeit, szolgáltatásait és technológiáit.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hackerbiztos tanúsítványt kapott az LG Volkswagen számára kifejlesztett adó-vevő modulja

Az LG Electronics (LG) által a Volkswagen számára kifejlesztett, a járművek és a környezetük közötti kommunikációt lehetővé tevő V2X (vehicle-to-everything) megoldás megkapta az IT biztonság területén nemzetközileg elismert szabványnak számító Common Criteria (CC) tanúsítványt, a V2X kategóriában a világon elsőként. Ez az eredmény tovább erősíti az LG globális járműalkatrész-piacon betöltött vezető pozícióját, és rávilágít a vállalat fejlett képességeire a járművek kiberbiztonsága terén, amely terület egyre fontosabbá válik a hálózatba kapcsolt autók korában.

2024. augusztus 29. 16:51

A Volvo 300 elektromos teherautóra kapott megrendelést a DSV-től

A Volvo Trucks és a DSV globális logisztikai vállalat 300 elektromos nehézkategóriás tehergépjárműről szóló együttműködési megállapodást írt alá. Ez az üzlet a Volvo elektromos teherautók eddigi legnagyobb kereskedelmi megrendeléseinek egyike. A megrendeléssel a DSV az egyik legnagyobb elektromos nehézkategóriás tehergépjármű-flottával rendelkezik Európában.

2024. augusztus 27. 18:20

Elektromos hajtásláncot terveztek az Audi Development Camp résztvevői a Széchenyi-egyetemen

Véget ért a negyedik alkalommal megrendezett Audi Development Camp, a győri Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria rövid képzési programja. A mikrotanúsítványt nyújtó egyhetes kurzus során a húsz országból érkezett hallgatók egy elektromos jármű hajtásláncának szimulációjával foglalkoztak.

2024. augusztus 26. 09:56

Új mobilitási igények, új díjcsomag a GreenGonál

A GreenGo új, kifejezetten a 25 év alatti felhasználók számára készült díjcsomagja jelentős kedvezményeket kínál a fiataloknak, miközben ismét megerősíti az autómegosztó értékvállalásait és a kezdetektől kijelölt irányt. Az új díjcsomag bevezetése, és az, hogy a regisztrációhoz mostantól nem szükséges egy évnél régebbi jogosítvány, válasz a fiatal felhasználók számának növekedésére és közlekedési preferenciáik, szokásaik változásaira.

2024. augusztus 22. 13:31

Bridgestone abroncsokon gurul a Lamborghini új szuperautója

A Bridgestone-t választotta a Lamborghini legújabb hibrid nagy teljesítményű elektromos járműve (HPEV), a vadonatúj Lamborghini Temerario kizárólagos gumiabroncs-partnerének. A Lamborghini „hivatalos műszaki partnere” által, a Bridgestone egyedülálló virtuális abroncsfejlesztési technológiájával (VTD) tervezett új gumiabroncsok a versenypályától a kihívást jelentő téli körülményekig csúcsteljesítményt nyújtva elégítenek ki minden vezetői igényt.

2024. augusztus 21. 17:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megújult fizetési felülettel erősíti tovább pozícióját az online fizetési piacon a Barion

2024. augusztus 25. 15:34

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

2024. augusztus 14. 10:27

Már több, mint 1,2 milliót lopnak el egy-egy család számlájáról a csalók

2024. augusztus 13. 12:03

Hogyan védhetjük ki a gyakori Booking.com átveréseket?

2024. augusztus 7. 10:33