A világ első hűtőszekrénye 70 százalékban újrahasznosított műanyag belsővel

forrás: Prím Online, 2023. november 9. 17:17

A fenntarthatóság jegyében alkotta meg hűtőszekrényeinek új generációját az Electrolux. A már Magyarországon is elérhető készülékek belseje 70 százalékban újrahasznosított műanyagból készül, valamint innovatív megoldásaikkal az élelmiszerpazarlás megállításában is támogatják a fogyasztókat.

 

Iparági újítás az újrahasznosításban

 

Az Electrolux Group a beépíthető hűtőszekrények új generációját alkotta meg, amely már hazánkban is elérhető. Az Electrolux ENT6ME18S és ENP7MD19S kombinált hűtők belső burkolata 70 százalékban újrahasznosított műanyagból készül. Ez a hűtőszekrényben felhasznált összes műanyag 13 százalékának felel meg. Ez az arány egy iparági áttörés a hűtőszekrény gyártásban. Az újrahasznosított műanyagot egy olyan speciális beszállító szolgáltatja, amely az Európában kiselejtezett hűtőszekrényekből származó jó minőségű műanyagot gyűjti és finomítja. 

 

„Kiemelten fontos számunkra, hogy stabil és megbízható partnerekkel dolgozzunk együtt, akik biztosítani tudják a minőségi újrahasznosított anyagokat. A termékcsaládot kiválóan fogadták az olyan vásárokon, mint például a berlini IFA, mivel az iparág számára ez egy valódi bizonyíték, hogy a vállalatunk komolyan veszi a fenntarthatóságot” – mondta el Simona Oboroceanu, az Electrolux élelmiszertartósítással foglalkozó csapatának kategória marketing menedzsere.

 

 

Így is csökkenthető az élelmiszerpazarlás!

 

A nemrégiben bevezetett termékek innovatív GreenZone fiókkal rendelkeznek, amely frissen tartja a gyümölcsöket és zöldségeket. Egy kézi szellőző, amelyet a fogyasztók a fiók telítettségétől függően nyithatnak vagy zárhatnak segíti az élelmiszerek optimális levegőzését. 

 

„Az eddigi vizsgálatok kimutatták, hogy a GreenZone technológia 11 nap után is képes megtartani például az áfonyában lévő C-vitamin 95 százalékát, így a piacon egyedülálló eredményt sikerült elérnünk. A közelmúltban bevezetett termékekben is innovatív hűtési technológiát alkalmazunk, amely stabilan tartja a hőmérsékletet, így az alapanyagok tovább tárolhatók, ezzel kevesebb élelmiszer kerül a szemetesbe” – tette hozzá Simona Oboroceanu.

 

A termékről szóló videó:

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59