Univerzális mozdulatokkal még többen élvezhetik a Galaxy Watch órák előnyeit

forrás: Prím Online, 2023. december 6. 13:03

A Samsung bemutatja a Galaxy Watch okosórák legújabb hozzáférhetőségi Univerzális mozdulatok* funkcióját. A vállalat mindig is elkötelezett volt amellett, hogy minden felhasználónak egyenértékű élményt nyújtson. A One UI 5 frissítés részeként bevezetett Univerzális mozdulatok funkcióval a vállalat egyszerű és intuitív gesztusokkal irányítható érintés- és akadálymentes élményt kínál a felhasználóknak.

Az Univerzális mozdulatok funkció hatékony alternatívát biztosít a Galaxy Watch viselőknek, hogy készüléküket a képernyő vagy a gombok megnyomása nélkül használhassák. A felhasználók négy különböző mozdulatot – Ökölbe szorítás, Ökölbe szorítás kétszer, Csippentés és Dupla csippentés – szabhatnak testre, a számukra legmegfelelőbb módon irányíthatják Galaxy Watch okosórájukat.

 

Az Univerzális mozdulatok funkció aktiválása

 

A felhasználók a következő egyszerű lépésekkel aktiválhatják az Univerzális mozdulatok funkciót Galaxy Watch okosórájukon: 

 

Az Univerzális mozdulatok funkció engedélyezése után a Galaxy Watch**  egy testre szabható, színes körvonallal jelzi az aktiválást, hogy ez az intuitív üzemmód személyre szabott élményt és nagyobb hozzáférhetőséget nyújthasson mindenkinek.

Ökölbe szorítással nyithatjuk meg és választhatjuk ki a Művelet menü elemeit

 

Az Univerzális mozdulatok között megtalálható Ökölbe szorítás gesztussal a felhasználók leegyszerűsíthetik az elemek kiválasztásának és megnyitásának folyamatát Galaxy Watch készülékükön.

 

Az Ökölbe szorítás kétszer mozdulattal nyithatják meg a Művelet menüt, amelyen belül számos kényelmes, csuklóról közvetlenül elérhető opciót érhetnek el. Ez a menü egy eszköztár, amely olyan alapvető lehetőségeket kínál, mint az Alkalmazások menüjének megnyitása, Ugrás az előző képernyőre vagy a legutóbbi Alkalmazások megjelenítése.

 

A dinamikus Művelet menü tartalmát a felhasználók az aktuálisan megnyitott képernyő függvényében állíthatják be az aktiválás során. Az elem kiválasztásakor pedig elegendő egyszerűen Ökölbe szorítani a kezüket. 

 

Csippentéssel oda-vissza ugrálhatunk az elemek között

 

A Galaxy Watch Csippentés és Dupla csippentés mozdulatai új, érintésmentes módot kínálnak a készülék irányítására, előnyös megoldást biztosítva a mozgásukban korlátozott felhasználóknak. Ezekkel a mozdulatokkal két különböző elem között navigálhatnak, vagy visszatérhetnek korábbi tevékenységeikhez.

 

A Csippentés funkcióval az óra viselői görgethetnek üzeneteik között, böngészhetik naptárbejegyzéseiket vagy megtekinthetik fotóalbumaikat.

 

A hozzáférhetőség növelése egyfelől a fennálló akadályok elhárítását, másfelől pedig azt a célt szolgálja, hogy minden felhasználónak egyenértékű, zökkenőmentes élményt kínáljon. Az Univerzális mozdulatok funkció intuitív vezérlési lehetőségeket biztosít a Galaxy Watch tulajdonosoknak. A felhasználók egyszerűen változtathatnak a négy mozdulathoz társított műveleteken, ezáltal úgy szabhatják személyre készüléküket, hogy az még jobban megfeleljen egyéni igényeiknek.

 

Még egy hasznos funkció, amellyel vezérelhetjük Galaxy Watch okosóránkat

 

A Galaxy Watch Mozdulatok***  beállításai a Speciális funkciók menüpont alatt érhetők el. Ez a kivételes, egyszerű kéz- és karmozdulatokkal elérhető funkció praktikus parancsikonokat kínál olyan műveletek beállításához, mint a Hívásfogadás, a Jelzések vagy hívások bezárása vagy az alkalmazásokat érintő Gyorsindítás.

 

________________________

*A funkció a One UI 5 Watch frissítéssel rendelkező Galaxy Watch6, Watch5 és Watch4 szériák készülékein érhető el.

**Az Univerzális mozdulatok aktiválásához alkalmazott mozdulatok a Galaxy Watch okosóra modelljétől, a szoftververziótól, a régiótól és a szolgáltatótól függően eltérő lehet.

***A felhasználó a Mozdulatok beállításait a Beállítások > Speciális funkciók > Mozdulatok menüpontokon keresztül érheti el, bekapcsolva az egyes mozdulatokat (Hívásfogadás, Jelzések vagy hívások bezárása vagy Gyorsindítás).

Kulcsszavak: okosóra Samsung

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Sony: Masszív basszus, határtalan élmény

A Sony bejelentette az ULT POWER SOUND termékcsaládot – a vezeték nélküli hangszórók és fejhallgatók új sorozatát, amelyet úgy terveztek, hogy a hallgatóban olyan érzést keltsen, mintha az aréna első sorában lenne. A zene szerelmeseinek készült, erőteljes, mély hangzást produkál, amelytől megremeg az ember szíve.

2024. április 12. 15:12

Megaerős WiFi egy kompakt adapterben és egy sokoldalú USB hub

A régebbi típusú laptopok és számítógépek csak korlátozott mértékben, lassabb sebességgel vagy egyáltalán nem támogatják a vezeték nélküli hálózatokat. Sőt, sok esetben a laptopok WiFi-moduljának cseréjét tovább nehezíti az esetleges garanciavesztés vagy a kompatibilitás hiánya is. Erre jelent megoldást a Sandberg USB 3.0-ás kompakt WiFi-adaptere, a Mini WiFi Dongle.

2024. április 1. 14:51

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50