A Samsung a CES 2024 kiállításon jelentette be a Teslával való együttműködését

forrás: Prím Online, 2024. január 10. 11:34

A Samsung a CES 2024 kiállításon mutatja be a Teslával közös szolgáltatásintegrációját. Az együttműködés eredményeként a vállalat SmartThings Energy szolgáltatásával olyan Tesla termékek*  is vezérelhetők, mint a Powerwall otthoni akkumulátor, a Solar Inverter (napelemes inventer) és a Wall Connector fali gyorstöltő, valamint az elektromos járművek. A Tesla nyílt API**-jain keresztül megvalósuló együttműködés lehetővé teszi, hogy a SmartThings Energy a csatlakoztatható eszközök már eddig is széles körét tovább bővítse, és hozzájárul a Samsung azon céljának teljesítéséhez, hogy kényelmesebb, zökkenőmentes otthoni élményt biztosítson a felhasználóknak.

„A Tesla Energy ügyfelei – a Tesla alkalmazáson kívül – a SmartThings Energy szolgáltatással és a Samsung eszközökön keresztül is kezelhetik és nyomon követhetik otthonaik energiaállapotát, amely így még kiterjedtebb hozzáférést és kapcsolódási lehetőséget biztosít – mondta Chanwoo Park, a Samsung Eszközplatform Központ IoT fejlesztési csoportjának ügyvezető alelnöke és vezetője. – Ez az új együttműködés kulcsfontosságú mérföldkő abban, hogy megoldásunkat még szélesebb körben, a háztartási készülékeken túl is elérhetővé tegyük.” 

 

A Samsung és a Tesla együttműködésének legfontosabb felhasználói előnye, hogy a SmartThings Energy a Tesla olyan mindennapi használatú eszközeihez csatlakozhat, mint a Powerwall energiatároló, a Solar Inverter (napelemes inverter), a Wall Connector (fali gyorstöltő) vagy az elektromos járművek. A SmartThings Energy az applikáción keresztül így kijelzi a felhasználók energiatermelésével, -tárolásával és -felhasználásával kapcsolatos információkat.

 

Emellett a felhasználók felkészültebben nézhetnek szembe az áramszünetekkel, és -kimaradásokkal, a SmartThings Energy és a Tesla applikáció Powerwall Storm Watch (viharfigyelő) funkciójának szinkronizálásának köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy szélsőséges időjárási események, akár tájfunok vagy erős havazás esetén a felhasználók a Tesla alkalmazás mellett a SmartThings segítségével is riasztást kaphatnak a csatlakoztatott Samsung tévéjükön és mobiljukon. Sőt, áramkimaradás előtt és alatt is aktiválhatják az MI energiamódot, hogy mozgósíthassák a Tesla Powerwallban tárolt tartalékenergiát.

 

Illusztráció: A SmartThings alkalmazás, amely értesítést küld a Tesla Powerwall aktuális állapotáról és az MI energiamód aktiválásáról

 

A Tesla API-jának használata része a Samsung azon folyamatos törekvésének, hogy jelentős előrelépést tegyen a Net Zero Home – energiatakarékos és -hatékony otthonok kialakítását célzó – projektben, és fokozza a SmartThings-felhasználók többeszközös élményét.

 

„A Teslánál a termékeinket már olyan képességekkel is bővítjük, amelyek interakcióba léphetnek más intelligens eszközökkel és szoftverekkel ügyfeleink otthonában. Nemrég közzétettük a FleetAPI-t, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy járműveink mellett a Powerwall, a Solar és a Wall Connector eszközeinkkel is együttműködjenek. Örömünkre szolgál, hogy a Samsunggal már a fejlesztés korai szakaszában együtt dolgozhattunk, hiszen vezető szerepet tölt be a lakossági okosotthon-technológia piacán. A felhasználók több eszközön is megtekinthetik hálózati csatlakozásuk állapotát, és intelligensen szabályozhatják az otthoni energiafogyasztásukat, hogy kiterjeszthessék Powerwall-energiatartalékukat, amikor a hálózat ki van kapcsolva” – mondta Drew Baglino, a Tesla képviselője.

 

A SmartThings Energy szolgáltatás működését a Tesla Powerwall energiatárolóhoz csatlakoztatva először a CES 2024 Samsung standján láthatják az érdeklődők. A szolgáltatás jelenleg fejlesztés alatt áll, és várhatóan 2024 második negyedévében***  jelenik meg. A fent leírt funkciók a fejlesztési folyamat során változhatnak.

 

_____________________

*A Tesla termékek elérhetősége országonként eltérő lehet.

**Az alkalmazásprogramozási interfész (API) egy szoftverközvetítő, amely lehetővé teszi két különböző alkalmazás egymásba integrálását.

***A szolgáltatás azokra az országokra terjed ki, ahol a Tesla Powerwall akkumulátort értékesítenek és a SmartThings Energy elérhető.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB tovább bővíti energetikai portfólióját

Az ABB bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Siemens Kínában működő szerelvény részlegének felvásárlásáról. Az akvizíció bővíti az ABB piaci jelenlétét, és kiegészíti regionális ügyfélkínálatát az okosépületek piaci szegmensében. 

2024. május 24. 19:29

A Lufthansa Systems Hungária második alkalommal nyerte el a „Megbízható Munkaadó” díjat

A Lufthansa Systems Hungária sorozatban második alkalommal nyerte el a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) által, pályázat útján odaítélt „Megbízható Munkaadó” díjat. A kitüntető címmel azokat a cégeket ismerik el, amelyek kiemelkedő vállalati kultúrájuknak köszönhetően példamutató módon gondoskodnak kollégáik munka- és életkörülményeiről. A „Megbízható Munkaadó” díjat a szakmai zsűri az idei évtől 3 évre ítéli oda a sikeres pályázók részére.

2024. május 24. 14:37

Ipari hulladékáramból kulcsfontosságú ipari nyersanyag

A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet a forradalmian új technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.

2024. május 24. 11:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17