A mesterséges intelligencia területén épít hosszú távú partnerséget a UCC a Miskolci Egyetemmel

forrás: Prím Online, 2024. január 11. 17:25

A Miskolci Egyetem (ME) és a United Call Centers Kft. (UCC) stratégiai keretmegállapodást írt alá a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó együttműködésről. A közös projekt kiemelt célja, hogy a Miskolci Egyetem MI-hoz kapcsolódó képzéseit, egy, a területen már sikeresen működő vállalat gyakorlati tudásával gazdagítsa, ezzel hozzásegítve a hallgatókat a piacon rendkívül értékes tudás megszerzéséhez.

A megállapodás alapján a United Call Centers és a Miskolci Egyetem szakemberei közösen dolgoznak majd azon, hogy a hallgatók megismerjék a legújabb MI trendeket és technológiákat is. Az együttműködés során a hallgatóknak lehetősége nyílik arra is, hogy a UCC-nél gyakorlati tapasztalatot szerezhessenek, és a vállalat szakemberei által támogatott képzéseken vegyenek részt. A legtehetségesebbek számára pedig akár karrierlehetőséget is hozhat a közös munka.

 

A United Call Centers és a Miskolci Egyetem között hosszú távú stratégiai partnerség jön létre, amelynek célja a legmagasabb színvonalú oktatási és gyakorlati lehetőségek biztosítása. Emellett a partnerség kiterjed a Miskolci Egyetem adminisztrációs és kommunikációs folyamatainak mesterségesintelligencia-alapú fejlesztésére is.

 

Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Juhász Zsolt Máté, a UCC ügyvezető igazgatója, és Kozma Richárd, a UCC ügyvezető igazgatója az együttműködési megállapodás aláírásakor

 

Juhász Zsolt Máté, a UCC ügyvezető igazgatója elmondta: „A Miskolci Egyetem – tradícióinak megfelelően – elkötelezett híve a gyakorlatorientált mérnökképzésnek, ehhez kívánunk fejlesztéseink és tapasztalataink megosztásával mi is hozzájárulni. Az együttműködés ugyanakkor számunkra is rendkívül hasznos, hiszen olyan szakemberekkel dolgozunk majd együtt, akik sok szempontból eltérő irányból közelítik meg az MI kérdését, ami új dimenziókat nyithat folyamatos fejlesztési tevékenységünkben.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

10 éves a Craft Conference: Budapestre érkezik a Google, a Spotify és az OpenAI is

Ami a technológiai innovációnak a CES, az a szoftverfejlesztésnek a Craft – idén ünnepli tizedik születésnapját Közép-Európa legnagyobb IT szakmai konferenciája, amely évről évre többezer szakembert szólít Budapestre. A kétnapos Craft Conference igazi sztárparádéval várja az érdeklődőket május végén a Vasúttörténeti Park látványos díszletei között: érkeznek a Google, a Tesla, a Spotify, a Microsoft, az OpenAI és az Ebay szakértői, de a keynote előadók között szerepel majd a világ egyik legolvasottabb tech hírlevelét író Orosz Gergely is. A szakmai fesztiválon kiderül, hogyan lehet MI-eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

2024. május 25. 12:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17